Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 июля 2011, 21:43
5431
11

Олег КОНОНОВ: «Мы не настолько богаты»

«Карпаты» ищут дешевых игроков, с которыми нужно будет проводить дополнительную работу

| Обновлено 12 июля 2011, 21:43
5431
11
Олег КОНОНОВ: «Мы не настолько богаты»

Додому після стартового матчу нового чемпіонату України у Маріуполі «Карпати» повернулися в суботу пізно ввечері. А вже у неділю відновлювальним тренуванням «зелено-білі» розпочали підготовку до зустрічі другого туру проти одеського «Чорноморця». По його завершенні головний тренер карпатівців Олег Кононов відповів на запитання Інформаційного центру. А розпочалася розмова з оцінки гри у Маріуполі.

– Програвати завжди не приємно. А коли зазнаєш невдачі у матчі, в якому ти практично за всіма футбольними параметрами переграв суперника, прикро вдвічі більше. Гол у наші ворота залетів після рикошету, ще й на 7-ій хвилині зустрічі. Це також позначилося на подальших діях. Попри те, ми контролювали хід гри, весь час намагалися грати в комбінаційний футбол та створювати моменти. І мали не одну нагоду забити. Але десь не догравали до кінця в моментах, коли можна було забивати гол або нам просто не щастило. А без везіння у футболі вигравати майже не реально.

– Коли абстрагуватися від результату, діями своїх підопічних ви задоволені?
– Сказати, що я всім задоволений, буде не правильно, адже ми не зробили головного – не дали позитивного результату. Але в цілому грою я залишився задоволений. Тим більше, що це тільки перший матч сезону і до того ж у нас перед матчем виникли певні кадрові проблеми. Скажу, що хлопці – молодці. Вони робили найголовніше, що ми, тренери, від них вимагаємо – грали у футбол. І це найважливіше. А коли є гра, а я переконався в тому, що вона у нас є, то результат обов’язково буде, нікуди він не дінеться. І ми все для цього зробимо вже в наступному турі.

– І все ж, чого забракло, аби обіграти «Іллічівець»?
– Десь хлопців підвела майстерність, а десь, як я вже говорив, нам не вистачило везіння. Але як тренер, я все одно бачу й свої прорахунки. Їх обов’язково треба виправляти на тренуваннях. Разом з тим, я бачу у нашій грі і позитивні моменти, які необхідно закріплювати в подальшому. Тому вважаю, що ми йдемо правильним шляхом, а перемоги у нас обов’язково будуть. Між іншим, ми не перший раз новий чемпіонат починаємо з поразки. Головне, щоб за його підсумками «Карпати» виконали поставлене на сезон завдання.

– Маріупольська команда вас чимось здивувала?
– В «Іллічівець» прийшло багато нових і досить кваліфікованих футболістів. Зараз ця команда, у порівнянні з минулим сезоном, додала у грі. Однак я вважаю, що ми їх переграли повністю – володіли ініціативою, контролювали м’яч, створили більше гольових моментів. Але їм, на відміну від нас, пощастило забити гол.

– «Карпати» також забили, але суддя зафіксував офсайд...
– Конкретно в тому епізоді у мене до арбітрів претензій немає – рішення вони прийняли правильне. Але... Взагалі-то не хотілось би з першого туру піднімати питання суддівства, але мені не сподобався один момент. Наших гравців, особливо Худоб’яка та Голодюка, не один раз суперники атакували не те, що надто жорстко, а досить грубо. А Пуканич у першому таймі свідомо «зрубав» Голодюка. Однак жоден з футболістів «Іллічівця» так і не отримав попередження. Натомість коли наш гравець Мілошевіч у другому таймі грубо зірвав атаку господарів, арбітр миттєво дістав «гірчичник». Я вважаю, що за одні й ті ж порушення покарання повинні бути однаковими. До речі, Мілошевіч грубо зіграв одразу після того, як їхній гравець (здається, це був Тищенко) лише за допомогою удару по ногах відібрав м’яча у Худоб’яка. А Лисенчук навіть не зупинив гру...

– Ви згадали Голодюка. Олег був одним з найактивніших на полі. Тим не менше, у другому таймі ви його замінили...
– Як я вже згадував, Пуканич наніс Голодюку ще в першому таймі травму. Однак на знеболювальних той продовжив гру. Але було помітно, що Олегові грати з кожною хвилиною все важче. Він, щоправда, сказав, що дотерпить до закінчення матчу. Але я вважаю, що як тренер, я повинен думати не лише про окремий момент, а й про майбутнє. А попереду у нас весь сезон, і Голодюк нам потрібен працездатний. Та й здоров’ям його, як просто людини, ми також не маємо права нехтувати. Окрім того, через зайнятість у молодіжній збірній у нього взагалі не було відпустки і до того ж підготовку разом з командою він розпочав пізніше. Тому на сьогодні він не на сто відсотків готовий проводити на полі всі 90 хвилин. З цієї ж причини я замінив і Зеньова. А Кополовця поміняв на Гудиму з надією, що той разом з Ґурулі активізує гру в передній лінії. Адже маріупольці помітно підсіли, і нам треба було додати швидкість в атаці.

– В «Іллічівця» свій перший матч за маріупольську команду зіграв Денис Кожанов, який ще зовсім недавно був одним з ваших підопічних. Що скажете про його гру?
– Не скажу нічого. Питання щодо нього для мене закрите – він тепер гравець «Іллічівця». Тому з оцінкою його гри звертайтеся до його нового тренера.

– У першій грі «Карпати» вийшли на поле з суттєвими кадровими втратами. Натомість навіть у заявці не було жодного новачка. Зрозуміло, вболівальників цікавить питання, чи будуть у команді нові гравці. І якщо будуть, то коли?
– Наш клуб, як я вже не раз підкреслював, роботу з підсилення складу веде постійно. При цьому ми проводимо так звану точкову селекцію. Перед тим, як відповісти на ваше запитання, я б хотів пояснити нашим уболівальникам один момент. Є два шляхи роботи на трансферному ринку. Перший – це вести пошук потрібних виконавців серед гравців, які вартують великих грошей. Тут, думаю, всім і все зрозуміло. Але є інший шлях, який і сповідує наш клуб. Справа в тому, що серед маловідомих і, відповідно, не дорогих футболістів також є насправді талановиті. Інша справа, що з ними потрібно багато попрацювати на тренуваннях, аби довести їх до належного рівня. Цей процес вимагає величезної і тривалої праці. Адже гравця необхідно спочатку знайти (а це зовсім не просто), а потім ще й підготувати. Чому ми обрали цей шлях, а не перший? Ціни на відомих гравців нині дуже високі. А головне, часто ці футболісти є добре розкрученими своїми клубами та агентами, але їхній рівень не відповідає ціні. Прикладів можна навести безліч – як в Україні, так і за кордоном. А ми не настільки багаті, щоб кидатися грішми. Краще їх потратити на розвиток інфраструктури клубу та на дитячий футбол. Тепер про питання новачків у нашій команді. Вони обов’язково будуть. Імен наразі не називатиму (розмова відбулася ще до підписання контракту з Андрієм Варанковим і Германом Пачеко – Авт.), бо спочатку повинно відбутися їхнє офіційне представлення клубом. Але можу сказати, що новачки з’являться в найближчі дні і всі вони, як на мене, хороші футболісти. А чи зможуть вони себе розкрити в «Карпатах», це вже залежатиме від нас, тренерів, ну й, звісно, від них. Вірю, що вони реально підсилять нашу команду.

– Можна сподіватися, що когось з них ми побачимо вже наступної неділі у грі з «Чорноморцем»?
– Давайте не будемо забігати наперед. З одеситами зіграють ті, хто буде краще готовий і хто матиме на це право. Я ж, користуючись нагодою, хочу запросити наших вболівальників прийти в неділю на стадіон і підтримати нас у грі з «Чорноморцем», аби ми всі разом спільними зусиллями здобули першу перемогу в сезоні. Я розумію, що зараз пора відпусток і багатьох вболівальників немає у Львові. Але хочу попросити від себе і від імені всієї команди тих, хто може і хоче, знайти час і прийти на гру. Ваша підтримка є для нас дуже важливою, а команда зі свого боку зробить все, щоб ви побачили у її виконанні видовищний футбол і отримали в подарунок перемогу.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн бой Александр Усик – Тайсон Фьюри
Бокс | 17 мая 2024, 05:51 0
Где смотреть онлайн бой Александр Усик – Тайсон Фьюри

Поединок за абсолют пройдет вечером 18 мая в саудовском Эр-Рияде

Виктор ЛЕОНЕНКО: «Вопрос только в том, продержится ли Усик 12 раундов»
Футбол | 17 мая 2024, 11:20 1
Виктор ЛЕОНЕНКО: «Вопрос только в том, продержится ли Усик 12 раундов»

Бывший нападающий киевского «Динамо» дал прогноз на бой украинца против Тайсона Фьюри

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
conquistador
...Чому ми обрали цей шлях, а не перший? Ціни на відомих гравців нині дуже високі. А головне, часто ці футболісти є добре розкрученими своїми клубами та агентами, але їхній рівень не відповідає ціні. Прикладів можна навести безліч – як в Україні, так і за кордоном. А ми не настільки багаті, щоб кидатися грішми. Краще їх потратити на розвиток інфраструктури клубу та на дитячий футбол. Тепер про питання новачків у нашій команді. Вони обов’язково будуть. Імен наразі не називатиму (розмова відбулася ще до підписання контракту з Андрієм Варанковим і Германом Пачеко – Авт.), бо спочатку повинно відбутися їхнє офіційне представлення клубом. Але можу сказати, що новачки з’являться в найближчі дні і всі вони, як на мене, хороші футболісти. А чи зможуть вони себе розкрити в «Карпатах», це вже залежатиме від нас, тренерів, ну й, звісно, від них...
...................................................
RuSIK150
львів’яни прийдіть на цей матч і допоможіть перемогти карпатам.
RuSIK150
Львовские болельщики, придите на этот матч и помогите победить.
LembergWestUkraine
Прийдемо ! Зелені Левиииииииииии !!!
baol
даже не знаю что сказать... с одной стороны конечно хотелось бы чтоб Карпаты могли покупать игроков не смотря на финансы, а с другой... может потому что этот клуб многими и любим, то ведет именно такую политику.
Сода-Солнце
Кононову респект!....
hooligany
бажаю успіху Карпатам!
Ray151980
Понравилась фраза о том, что так называемые звезды часто раскручены и на самом деле не стоят тех бешенных денег. Ведь действительно, есть игрок, который немного лучше определенной группы игроков. А за вот это "немного" цена на него может быть больше в несколько раз.
Кроме того, такой большой ажиотаж вокруг "звезды" может быть не на руку футболисту и это может негативно отражаться на его игре. Особенно, когда от него ждут многого, а у него начинает не получаться и игра этого футболиста может зайти в ступор. Наглядный пример Ф.Торрес, который не заиграл в Челси.
bsergiy84
Я щасливий що взяли Воронкова, це як на мене найкращий трансфер Карпат за останны роки
FCMKH1988
Воронков молодий і дуже перспективний!!! Я дуже хотів бачити його у металісті, але. Тепер надію на переїзд Федецького та Кожанова
kazap.net
Кононову распект! Но его Карпатам надо еще доказат на дело, кто есть кто... Короче, по первому туру ничего не понятно...