Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 июня 2011, 11:57
10867
14

Д. СЕЛЮК: «Украинский трансферный рынок напоминает анекдот»

Известный футбольный агент поделился ощущениями от трансферной кампании украинских клубов

| Обновлено 26 июня 2011, 11:57
10867
14
Д. СЕЛЮК: «Украинский трансферный рынок напоминает анекдот»
Дмитрий Селюк

Відомий футбольний агент Дмитро Селюк в інтерв’ю сайту «Футбол 24» поділився враженнями від трансферної компанії українських клубів.

- Дмитро, для вас були цікаві трансферні ходи українських клубів?
 - Трансферна компанія тільки починається. Переконаний, що зараз при купівлі гравців клуби завідомо більше будуть тратитися. Чому? В усіх країнах трансферна компанія лише розпочалася, усі хочуть якомога дорожче продати і якомога дешевше купити. Сьогодні потрібно по Станіславському витримати паузу. Якщо розумні люди зараз це зроблять, то в результаті вони візьмуть кращих футболістів по меншій ціні. Є низка футболістів, які думають, що поїдуть, скажімо в «Челсі», «Ліверпуль» чи «Реал». Через місяць вони починають більш адекватно мислити. Вони починають схилятися до думки, що, можливо, краще переїхати в якийсь український клуб й там досягнути певних висот. Подивіться, які трансфери відбулися в Англії, Франції, Іспанії. Вибачте, ще ніхто нікого не купив. Усі тільки придивляються. Крім «Челсі», ніхто більше 15 мільйонів ще не давав за трансфер. Хіба півзахисник «Ліона» Жеремі Тулалан перейшов в іспанську «Малагу». А так, як такої трансферної компанії ще ніхто не починав. Тим паче, в Україні. У нас зараз взагалі абсурдний період триває. Всілякі агенти привозять пляжних футболістів. Одні не підійшли, агент інших привозить. Якщо і ті не підійшли, то він привозить офіціантів. Що цікаво, керівництво клубу і далі продовжує працювати із цим агентом. Звідси питання: «Їх цікавлять футболісти чи гроші?»

- Невже це не правда, що хороші клуби із хорошою селекційною службою в цей період лише ставлять підписи під контрактами, а оглядини і переговори проводять заздалегідь?
- Ви абсолютно правильно кажете, цей процес повинен проходити заздалегідь. Але про це легко говорити, важко зробити. Є хороші футболісти, які просто не хочуть змінювати команду. А є хороші виконавці, які уже дали згоду, а тут дружина завагітніла. І все скасовують. Свого часу в донецький «Металург» привозив Рігоберта Сонга – капітана збірної Камеруну, футболіста, який виступав у Франції. В результаті він з «металургами» не підписав контракт, а перейшов в «Галатасарай». Сонг приїхав в Донецьк, по усім питанням ми з ним домовилися. Але прилетіла його дружина, вони разом подивилися де розташована школа із вивченням французької мови і у підсумку контракт ми не підписали. В таких справах багато нюансів, не все так просто.

- Зараз в пресі багато інформації про зацікавленість українськими клубами, зокрема київського «Динамо», різними футболістами. І доволі часто гравці відмовляються від переїзду в нашу країну. Це і є підтвердженням ваших слів про паузу по Станіславському?
 - Причини можуть бути різними. Те ж «Динамо», наскільки мені відомо цікавилося Оскаром Кардосо, але не зрослося через дружину футболіста. Можуть бути різні нюанси, різні обставинами. Тут головне в іншому. Не думаю, що київське «Динамо», образно кажучи, цікавиться Сергієм Івановим. Киян цікавлять певні позиції і на ці позиції є кілька футболістів. І тут є момент можливості домовитися із цими гравцями. Це те що стосується «Динамо». Взагалі, одна справа українські гранди, яких футболісти знають. А що говорити про середняків української Прем’єр-ліги, таких як, скажімо «Таврія» чи «Іллічівець»?

- Вочевидь, таким клубам потрібно розраховувати на скромніших футболістів?
- А якщо в президента клубу не скромні амбіції? Як не під скромні амбіції взяти скромних футболістів? Уболівальники відразу заявлять, що це ви під такі завдання лежачих гравців набрали.

- Та ж «Таврія» свої амбіції реалізовуватиме завдяки досвідченим українським гравцям…
- Про те, як це вдасться зробити не знаю, але в «Таврії» капітаном і провідним футболістом є Слободан Маркович. Той самий, який сидів на лаві запасних в донецькому «Металургу». Це таке, все специфічне. Усі ми знаємо український трансферний ринок, він нагадує старий анекдот. Якось один солдат звернувся із запитанням до прапорщика: «Товаришу прапорщику, а крокодили літають?». «Ти що, з глузду з’їхав?» – йому у відповідь прапорщик. «А от генерал казав нам, що літають», – повідомив інший солдат. «Та вони взагалі-то літають… Але низько-низько», – подумавши, відповів прапорщик. На українському трансферному ринку все те ж.

- Не здивовані поверненням Євгена Селезньова в донецький «Шахтар»?
- Президент «Шахтаря» Рінат Леонідович Ахметов постійно намагається у разі потреби допомогти своїм колишнім футболістам. Це було із Дмитром Чигринським, зараз із Євгеном Селезньовим. Це стиль хорошого клубу, який не забуває про своїх. Справа не в Селезньову і не в тому чи він заграє у Луческу. Це друге. Але у майбутньому усі футболісти пам’ятатимуть, як до них поставилися в «Шахтарі». То й же Селезньов через років десять може стати супер-агентом чи супер-тренером. І він буде віддавати усі сили та засоби, щоб допомогти «Шахтарю». Оскільки «Шахтар» допоміг йому. Ось і все.

- Не так давно ви були в Донецьку і в одному із інтерв’ю заявили, що збираєтеся поновити співпрацю із місцевим «Металургом»…
- Ні, про співпрацю я не говорив. В мене дуже хороші стосунки склалися із керівництвом «Металургу». Але стосунку до цього клубу я не маю. В мене є футболісти в цій команді, але це інша справа. Скажімо, Фанендо Аді зараз перейшов в київське «Динамо». Він був на оглядинах у киян, тоді і травмувався. А «Динамо», як великий клуб (потрібно віддати керівництву належне) не кинув гравця. Вони кажуть, оскільки він у нас травмувався, ми візьмемо його в оренду, виплачуватимемо зарплату, вилікуємо, а взимку приймемо рішення.

Не хочу, щоб мене ототожнювали із донецьким «Металургом». У них є своє керівництво, а я до нього стосунку не маю. Я з багатьма президентами клубів спілкуюся, це бізнес. Якщо буде можливість допомогти «Металургу» - скажімо, порадою, я це з радістю зроблю.

- На початку травня в інтерв’ю нашому сайту ви заявили, що знайдете не розкрученого українського футболіста і зробите із нього зірку в Європі. Як справа просувається у цьому напрямку?
- В мене після публікації цього інтерв’ю дехто розпитував кого ж я обрав. Але повинен вас розчарувати. Реально хотів розкрутити молодого хлопця. Скажу навіть звідки мав бути цей гравець – донецький «Металург». Але його не відпустили. В нас хочуть нікого не віддаючи, тримати українців. Навіть на мою пропозицію зробити із хлопця зірку, ніхто його мені не захотів віддати.

Андрій Захарчук, Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
CTa6uJIu3aTop
Кстати о птичках... с момента ухода Силюка из МД, бронзы больше не видели))) Если не ошибаюсь))
at8576ac
nemec111 — 27.06.2011 09:38
Очень много украинских букв читать не охота ------тут більшість таких як ти !!! ЗАГОЛОВОК прочитає і коментує!!
nemec111
Очень много украинских букв читать не охота
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
visca_barca
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
serjo71
Гнида редкая,и пи...дит скотина.
Он Металлкргу прохода не даёт до сих пор
victorio2008
TigrDonetsk — 26.06.2011 13:57
Селюк тебя услышал, понял и...простил
TigrDonetsk
Якщо буде можливість допомогти «Металургу» - скажімо, порадою, я це з радістю зроблю.
Господин хороший, вы настолько умело рулили, что боже упаси ваш саовет!!! Не нужно привозить мавопочек по 400 баксок за пучок, чтобы потом из этого потока нашелся один Туре!!! Не нужно взонить из Каталонии и указывать, кого ставить в состав, а кого - не ставить. Если вы - АГЕНТ, так работайте, как агент, а не как рассказчик анекдотов про себя.
Отин Гокни
по Селе согласен, что это имиджевый трансфер.
Pukanych
Ага, ждать надо. Пока Украинские клубы ждут, нормальных игроков раскупают
Ferret
Это всякие Варги и Лахтеры выглядят как анекдот, а Селюк - очень даже адекватный футбольный агент, как для Украины.
Santiago_66
Балабол
Edmar_KH
Это он про динамо 100%
Ihor953
та Селюк сам виглядає, як анекдот