Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 23 июня 2011, 10:16
1354
0

Сергей Бубка: шесть лет во главе НОК

Знаменитого спортсмена уже дважды переизбирали на этой должности

| Обновлено 23 июня 2011, 10:16
1354
0
Сергей Бубка: шесть лет во главе НОК
Сергей Бубка

23 червня для українського Олімпійського руху – подвійна подія. Окрім дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету, який світ щороку визначає в цей день, Олімпійська родина України відзначає ще одну, не менш важливу річницю.

Шість років тому, саме 23 червня рішенням XVIII позачергової Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України вітчизняний Олімпізм очолила людина, яка суттєво вплинула на курс та темпи його розвитку.

Президентом НОК тоді було обрано легендарного спортсмена, Олімпійського чемпіона, 35-разового рекордсмена світу, члена МОК та Героя України Сергія Бубку. Згодом на цій посаді його переобирали двічі – у листопаді 2006-го та в жовтні 2010-го.

Шостий рік президентства Сергія Бубки в НОК ознаменувався тріумфальним виступом українських спортсменів на І Юнацьких Олімпійських іграх в Сінгапурі, звідки наша збірна привезла 35 нагород, та початком реалізації нової «Програми розвитку олімпійського руху в Україні».

Ця нова стратегія розвитку вітчизняного Олімпізму на період 2011-2014 років стала більш систематизованою й деталізованою та за обсягом перевершує попередню втричі. У 13 розділах програми врахований досвід, напрацьований за попередній олімпійський цикл, а також рекомендації ХІІІ Олімпійського конгресу «Олімпійський рух у суспільстві», що відбувся в жовтні 2009 року в Копенгагені. Зокрема, великої уваги у новій програмі приділяється створенню умов для поширення ідей і цінностей олімпійського руху серед населення України, впровадження культури здорового способу життя та залучення всіх верств населення до активних занять фізичною культурою.

У цьому напрямку, особливої ваги набула робота з молодшим поколінням українців. За ініціативи Сергія Бубки цьогоріч були впреше проведені Всеукраїнські спортино-масові змагання «Олімпійське лелеченя» за участі школярів з усіх регіонів нашої Держави.

Для залучення до спорту та фізичної культури дітей-сиріт президентом НОК також була запропонована нова соціальна ініціатива, яка зараз активно впроваджується регіональними олімпійськими осередками на містах. Кожен з них має взяти під шефство один з інтернатів або дитячих будинків свого краю.

Поряд з цим, не менш важливими у справі популяризації спорту в Україні залишаються традиційні проекти НОК: Олімпійський день, урок та тиждень, Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року», численні вікторини та конкурси, які рік від року незмінно користуються популярністю українців.

Іншим важливим напрямком діяльності президента НОК у його шостий рік за кермом вітчизняного Олімпізму стала підготовка до втілення у життя Олімпійської надії України – робота над заявкою нашої держави на проведення в 2022 році зимових Олімпійських ігор.

А вже восени цього року український Олімпізм під керівництвом Сергія Бубки переїде у нову домівку: у Києві відкриє двері Олімпійський дім.

www.noc-ukr.org

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Не Судаков. Сабо назвал игрока сборной Украины, который переедет за границу
Футбол | 25 апреля 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвал игрока сборной Украины, который переедет за границу

Экс-тренер «Динамо» расхвалил Владимира Бражко

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.