Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
| Обновлено 20 июня 2011, 11:20
3197
2

Ірина МЕРЛЕНІ: «Мені треба схуднути на 10 кг»

Олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені поновила заняття вільною боротьбою

| Обновлено 20 июня 2011, 11:20
3197
2
Ірина МЕРЛЕНІ: «Мені треба схуднути на 10 кг»
Ирина Мерлени

Тривала пауза у кар'єрі спортсменки, нагадаємо, виникла через народження другої дитини. Тепер Мерлені знову у світі вільної боротьби, а тренери збірної уклінно просять уславлену чемпіонку починати підготовку до Олімпійських ігор у Лондоні.

— Ірино, ви знову у тренувальному залі. Націлились на Олімпіаду?
— Наразі тренуюся з однією метою: мені треба схуднути на десять кілограмів, які я набрала після народження сина Адама. Спершу приведу до ладу свою фігуру, а вже тоді подумаю про спортивні амбіції. Якщо схудну, то зможу знову виступати у своїй ваговій категорії до 48 кілограмів.

— Чи важко було повернутися до залу?
— Ні, я хотіла попрацювати. Правда, тренуюся лише раз на день. Тоді як у розквіті сил тричі на день відвідувала зал. Нині просто фізично не можу виділяти на спорт так багато часу, адже годую синочка. Вільного часу обмаль. Тренування, дитина — і день минув.

— Невже взагалі не маєте дозвілля?
— Лише іноді з чоловіком вириваємося з хати на якусь годинку до кав'ярні. На кінотеатр часу не маємо. А так хочеться! Дуже люблю комедії, мелодрами. А бойовики вже набридли. У дитинстві їх забагато надивилася. Виросла на стрічках Жан-Клода Ван Дамма та Брюса Лі. Як на мене, нині немає добротних бойовиків. Самі вбивства! Останнім часом мені імпонує українське кіно.

— Яке саме?
— Хочу сказати, що в Україні бракує грошей на кіно. Тому той, хто вже наважився знімати стрічку, робить це якісно. Наприклад, я в захваті від фільмів Оксани Байрак!

— Ірино, що з вашою кар'єрою співачки? Чи плануєте повернутись на сцену?
— Моя кар'єра співачки стрімко розвивається. Вдома, з караоке. У дитинстві я дуже мріяла про співочий майданчик, грала на скрипці та фортепіано. А зараз мене це не цікавить. Ольга Юнакова пропонувала мені співати в дуеті. Я відмовилася. Важко з двома дітьми думати про гастролі. Коли хочу відвести душу, співаю в караоке. Воно у мене від Сергія Бубки. Після Олімпійських ігор на урочистості я заспівала дві пісні. Сергій Назарович оцінив мій талант і подарував караоке.

— Які пісні найчастіше виконуєте?
— Різні. Найбільше люблю пісню Глорії Гейнор І will survive. Знаю слова напам'ять. Коли була у збірній України, то не давала колегам проходу зі своїми співами. Тепер трохи заспокоїлася.

— А на музичних інструментах граєте?
— Перед народженням першої дитини частенько сідала за фортепіано. Ну а про скрипку вже давно забула. Трохи шкодую, що не закінчила музичну школу, в якій провчилася п'ять років. Недотягнула два роки.

— Чому ви покинули заняття музикою?
— Бо полюбила шахи! А потім пішла у зал для вільної боротьби. І зрозуміла, що цим спортом я можу зайнятися серйозно. Тоді мені було 15 років, мала багато енергії, хотіла досягти успіху. Досягла.

— І все одно ніяк не можете заспокоїтися...
— Це правда. Дуже хочу повернутися у збірну. Єдина перешкода — брак часу. До Олімпійських ігор залишився рік. От якби я мала два роки на підготовку, то сьогодні пообіцяла б, що буду на п'єдесталі. Треба добре все обдумати. Якщо їхати на Олімпіаду, то лише по перемогу. Час покаже. Знаю, що в збірній з'явилися сильні конкурентки. Якщо повернуся, то їх не боятимусь. Попрацюю ще ціле літо і прийму остаточне рішення.

— Чи матимете літню відпустку?
— Дуже хочеться поїхати наприкінці літа кудись до моря. Нам із чоловіком дуже комфортно в Алушті. Та я була у справжньому захваті від відпочинку в Туреччині. Нам подарували путівку. Як я шкодувала, що це був лише семиденний відпочинок! Ми мешкали в розкішному готелі на березі моря. Мені сподобалося, що на пляжі можна було не лише грати волейбол чи баскетбол, але й займатися гімнастикою у воді та східними танцями. Не оминала я й занять аеробікою. Ось такі активні вакації мені імпонують. Не люблю ліниво лежати на гарячому сонці.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 7
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ulia_g72
Недавно приобрела диск "Автогипноз Похудение" Впечатлило! Кому интересно - пишите, поделюсь. скину образ.
ulia.glushko@yandex.ru
qaza79
ого, мне тоже бы килограмм с 5-7 скинуть)))