Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2891
1

Кубок Вадима Гетьмана: Яхта Escape получает главный приз!

На водно-спортивной базе Парусной Академии состоялась регата «Кубок Вадима Гетьмана 2011»

Кубок Вадима Гетьмана: Яхта Escape получает главный приз!

13 червня на території водно-спортивної бази Вітрильницької Академії відбулося нагородження переможців дванадцятої найпрестижнішої регати України «Кубок Вадима Гетьмана 2011». Головний приз – перехідний кубок та почесне звання переможця регати – отримав екіпаж яхти Escape: капітан Юрій Спекторов, Микола Ремньов, Віктор Андрущак, Павло Вихристюк.

Перші місця у окремих змаганнях регати
• Перегони на крейсерсько-перегонових яхтах групи ORC A – яхта Odin, капітан Зайченко Андрій, екіпаж з міст Запоріжжя, Єнакієве, Донецьк.
• Перегони на крейсерсько-перегонових яхтах групи ORC С – яхта Escape, капітан Юрій Спекторов, екіпаж з Києва.  
• Перегони на катамаранах Topcat – Олексій Волошенюк, Володимир Медведєв, екіпаж з Києва, Одеси.
• Перегони на дитячих катамаранах Chico ¬– Володимир Бохонський, Герман Татарчук, тренер Олег Яменко, екіпаж з Києва.

На регаті також були відмічені судномоделісти Олександра Саржинська, Андрій Головачов та Валерій Калюжний.

Ігор Митюков, Голова Оргкомітету регати «Кубок Вадима Гетьмана 2011»: «Всіх нас, хто вважає себе учнями Вадима Петровича Гетьмана, глибоко вразила його загибель. І для того, щоб зберегти пам’ять про життєве захоплення Вадима Петровича та його вплив на нас, ми разом з Юрієм Власенком, започаткували цю регату. Я думаю, що сьогодні у нас один з найкращих наборів сучасних круїзних яхт. Важливо те, що люди, які є власниками цих човнів, мають спільний світогляд. Мені особливо імпонує такий факт: якщо на Київському морі – а це територія 80 км уздовж та місцями 20 км завширшки – ти раптово перевернешся, всі попливуть тобі на допомогу. Всі, незалежно від того, це яхта, моторка або човен на веслах».

Юрій Власенко,  Директор Регати «Кубок Вадима Гетьмана»: «Приємно відзначати, що кожного року регата прогресує, як у плані рівня яхт та учасників, так і з точки зору складного та вимогливого суддівства за системою гандикапування ORC**. Нам треба докладати особливих зусиль для залучення молодого покоління до вітрильного спорту. Можливо, наступного року ми вставимо дитячі перегони на катамаранах у календар Вітрильної федерації України. Коли вони отримають статус залікових перегонів, кількість молодих учасників регати повинна зрости. Як на мене, вітрильний спорт якнайбільше відповідає вдачі українців. Яхтинг вчить тому, що потім допомагає в житті: приймати рішення самостійно, жити в гармонії з природою, бути сміливим».

Сергій Щербаков, головний суддя на змаганнях крейсерсько-перегонових яхт: «Регата «Кубок Вадима Гетьмана» – це точка перетину вітрильного спорту та українського бізнесу на базі благородних цінностей, які актуальні в обох сферах.  Це одна з двох регат в Україні, яка отримує широке освітлення у засобах масової інформації. Яхтинг вимагає інтелекту. Безумовно, поширення цього прекрасного спорту має значення для всієї країни».

Регата, яка проводиться щорічно з 1999 р., присвячена пам’яті Вадима Петровича Гетьмана – одного з творців української фінансової системи, відомого політика, який трагічно загинув у 1998 році. Регата об’єднує людей та компанії, які готові сповідувати цінності легендарного українського фінансиста: компетентність, якість, чесну гру.

• Компетентність базується на високому рівні спортсменів та суддів, що беруть участь у заході.
• Якість підтверджується рівнем змагань та рівнем технічної підготовки яхт.
• Чесна гра реалізується через систему гандикапування яхт та класифікації яхтсменів.

Дивіться фото та відео з події.

яхта
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
xamxam11
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил