Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 16 июня 2011, 22:54
1765
0

U16: второй матч подряд забиваем четыре мяча

Но на этот раз три пропустили сами

| Обновлено 16 июня 2011, 22:54
1765
0
U16: второй матч подряд забиваем четыре мяча

У четвер, 16 червня, в Києві юнацька збірна України (футболісти 1995 року народження) здобула другу перемогу на Меморіалі Віктора Баннікова і забронювала за собою місце у фіналі турніру.

Початок − за сербами

Відразу стало ясно, що серби є більш дисциплінованою та психологічно стійкішою командою, ніж чехи, з якими підопічні Олександра Петракова розібралися в середу (4:0). Саме балканці й відкрили рахунок, провівши показову контратаку в середині першого тайму.

Спокій та витримка

Утім, українці спокійно сприйняли цю невдачу і майже відразу відновили рівновагу. Максим Тищенко прострелив з правого флангу, удар Артема Габелка заблокували захисники, після чого Артем Радченко, набігши зліва, вгатив м’яч у сітку. Невдовзі нападник харківського «Металіста» відзначився знову: Дмитро Білоног, прийнявши чудову діагональ від Романа Лазаровича, знайшов передачею Тищенка, а вже той помітив вільного Радченка, що причаївся біля дальньої стійки.

Голи-близнюки

Другий тайм синьо-жовті почали дуже потужно, до чого їхні опоненти були явно не готові. Як наслідок, Габелок знову, як і напередодні, оформив дубль. Хавбек донецького «Шахтаря» двічі у дотик замикав простріли з лівого флангу. Спочатку м’яч потрапив до нього після цікавої двоходівки Лазарович − Радченко, а потім другий результативний пас вніс до свого доробку Тищенко.

Напружена кінцівка

Складалося враження, що гра зроблена. Наш наставник навіть зробив кілька замін, аби дати перепочити своїм основним виконавцям. Однак серби й не думали здаватися. Якось несподівано легко вони забили два голи, забезпечивши поєдинок нервовою й напруженою кінцівкою. Втім, українці вистояли і в останні хвилини були навіть ближче до успіху, ніж їхні суперники.

Путівка до фіналу

У іншому матчі групи А чехи обіграли білорусів, що вкупі з перемогою збірної України гарантувало їй перший рядок. Теоретично наздогнати команду Петракова за очками ще можуть як Чехія, так і Сербія, проте обидві поступилися господарям турніру в особистих зустрічах. Українці візьмуть участь у недільному фіналі, але днем раніше їх ще очікує завершальний поєдинок групового етапу − проти білорусів.

Х Меморіал Віктора Баннікова

Група А. Україна, Білорусь, Сербія, Чехія

15 червня. Білорусь − Сербія − 0:3, Україна − Чехія − 4:0.
16 червня. Білорусь − Чехія − 0:2, Сербія − Україна − 3:4.

18 червня. Чехія − Сербія (16.00, Буча), Україна − Білорусь (16.00, Київ, НТЦ ім. Баннікова).

Група Б. Росія, Туреччина, Польща, Італія

15 червня. Італія − Польща − 0:0, Росія − Туреччина − 3:2.
16 червня. Італія − Туреччина − 0:2, Польща − Росія − 2:1.

18 червня. Туреччина − Польща (16.00, Бориспіль), Росія − Італія (16.00, Обухів).

19 червня

Матч за 7-е місце (12.00, Бориспіль)
Матч за 5-е місце (12.00, Обухів)
Матч за 3-є місце (11.00, Київ, НТЦ ім. Баннікова)
Фінал (16.00, Київ, НТЦ ім. Баннікова)

Сербія − Україна − 3:4
Голи: 1:0 Живкович (17), 1:1 Радченко (20), 1:2 Радченко (31), 1:3 Габелок (42), 1:4 Габелок (44), 2:4 Баїч (61), 3:4 Тепич (9).

Україна: Сарнавський, Шевчук, Бурда, Качараба, Соболь (Шичка, 58), Харатін, Лазарович (Яструб, 53), Білоног (Завийський, 49), Радченко (Чередніченко, 80+2), Габелок, Тищенко.

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.