Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 июня 2011, 17:46
7011
40

Мирон МАРКЕВИЧ: «Никого не продаем. Только покупаем»

Сегодня харьковские футболисты приступили к подготовке к новому сезону

| Обновлено 15 июня 2011, 17:46
7011
40
Мирон МАРКЕВИЧ: «Никого не продаем. Только покупаем»

Сьогодні у футболістів харківського «Металіста» розпочинаються робочі будні - команда Мирона Маркевича починає підготовку до наступного сезону. В останній день відпустки головний тренер харків’ян відповів на питання журналіста сайту «Футбол 24».

- Мирон Богданович, як відпочили?
- Нормально… Часу на відпочинок було не багато. Літав у Лондон на фінал Ліги чемпіонів, потім повернувся в Україну. Був у Львові, а останні дні провів у Ялті. Ось і увесь відпочинок. Вже відпустка закінчилася.

- Знаю, ще відгуляли у сина на весіллі?
- Так, справді. Влаштували весілля десь чоловік на 200. Святкували на Наварії, що неподалік Львова.

- З яким настроєм виходите із відпустки? Не побоюєтеся сюрпризів від латиноамериканців, які можуть спізнитися на перший збір?
- (Сміється) Я до цього уже звик. Завжди хтось спізнюється на день, а то і на два. Але в декого є на це об’єктивні причини. Крістальдо грав за збірну, тому ми йому дали додаткові дні відпочинку. Олійник та Девіч – та ж історія. Вони відпочиватимуть до 21 червня. Фініньо заліковує травму, він приїде 19 червня. Ми змушені продовжити їм відпустку, від цього нікуди не дінешся.

- Тести та перші тренування відразу показують хто і як проводив відпустку. Чи часто підопічні вас дивують, особливо цікаво, чи працюють у відпустці латиноамериканці?
- Вони себе не запускають, в розібраному стані ніхто не приїздить. Це стосується усієї команди. Зрештою, відпустка коротка, часу на те, аби себе запустити, не має.

- Чимало команд Прем’єр-ліги ще на початку минулого тижня вийшли із відпустки. Чому ви вирішили зібрати «Металіст» саме 15 червня, а не 8-го чи 21-го?
- Думаю, 25 днів для підготовки нам повинно вистачити. У нас був непростий сезон, пішло багато фізичних та психологічних сил. Ви ж пам’ятаєте, у нас було багато травмованих, переслідувачі завжди тримали нас в напрузі. Тому довелося затратити чимало моральних сил. Вийшло так, що футболісти отримали 25 днів відпустки. Це смішно, у Європі футболісти відпочивають півтора-два місяці. Кожен тренер збирає команду коли вважає за потрібне, я вирішив, що для «Металіста» буде оптимальним цей час. Буде 25 днів для тренувань, тим паче, режим занять буде дворазовим. Впевнений, що футболісти приїдуть в хорошому стані, тому їм багато часу на розкачку не потрібно.

- Ви якось говорили, що Жажа Коельо хоче повернутися в «Металіст». Кажуть, що він уже веде переговори із представником чемпіонату Об’єднаних Арабських Еміратів - «Аль Ахлі». Його в «Металісті» уже не буде?
- Я не знаю, це питання до нашого селекційного відділу. Взагалі, Жажа вправі сам вирішувати де йому грати. Хоче в Еміратах, нехай їде туди. Але якщо Коельо переїде в ОАЕ, він, як футболіст закінчиться. Це не той рівень, де можна рости. Якщо він хоче прогресувати, то повинен грати у Європі. Залишатися в Туреччині чи переходити в інший клуб, але тільки у Європі. А якщо Жажа хоче просто гроші заробляти, то інша справа.

- Ви кажете питання до селекційної служби… Але ж вони цікавляться вашою думкою стосовно того чи іншого трансферу?
- Звісно, так. Я відразу сказав, що якщо Жажа насправді хоче повернутися і буде працювати так, як він може, це одна справа. Він є цікавим футболістом, головне щоби у нього було бажання підтверджувати свій рівень плідною роботою.

- Але ж ви уже зіштовхнулися із капризами Коельо, який вчасно не приїхав на збори, при цьому не маючи на це об’єктивної причиною і врешті він заявив про бажання переїхати в Туреччину. Невже готові були знову працювати із цим норовливим футболістом?
- Ми із президентом клубу Олександром Ярославським зійшлися на думці, що Коельо є серйозним футболістом. Але перед тим як його повертати, мав би з ним серйозну розмову.

- У відпустці до телевізора підходили, дивилися трансляції футбольних матчів?
- Переглядаю усі матчі молодіжного чемпіонату Європи.

- І як вам гра нашої молодіжки проти чехів?
- Не хочу особливо розповсюджуватися на цю тему, не варто наступати на хворий мозоль. Думаю, «перекачали» наших футболістів, вони можуть грати краще.

- «Перекачали» - це як?
- Було багато в пресі галасу, казали, що наша молодіжка уже майже чемпіон Європи, що вони повинні виграти. А треба було говорити про гру, а не про амбіції. Як на мене, дуже негативну роль відіграла наша преса. Писали, що в нас ще такої збірної не було. Насправді, наша молодіжна ще нічого надзвичайного із себе не представляє. Тим футболістам ще рости і рости.

- Мабуть, це проблема усіх наших молодих футболістів. Вартує журналістам когось похвалити, як молодь відразу задирає носа догори?
- Ви, журналісти, поробили із наших футболістів Бог знає кого. Але гравці молодіжки, повторюю, ще нічого із себе не представляють. Вони можуть стати дуже хорошими футболістами, але для цього потрібно над собою працювати. А перша гра на чемпіонаті Європи показала, що їм потрібно ще довго удосконалюватися.

- Останнє питання стосовно ймовірних кадрових втрат «Металіста». Була інформація про зацікавлення деякими клубами Тайсоном, згодом про попит на Крістальдо заговорили. Лідерів керівництво харківського клубу цього літа продавати не буде?
- Ні, ми нікого не продаємо, лише купуємо.

- А взагалі, кадрові втрати у вашій команді передбачаються? Можливо, ви з кимось не хочете працювати?
- Можливо, когось в оренду віддамо, аби футболісти не сиділи в запасі. А так, ми би не хотіли, аби хтось пішов.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Стало известно, когда Реал примет решение насчет будущего Лунина
Футбол | 28 марта 2024, 23:40 0
Стало известно, когда Реал примет решение насчет будущего Лунина

Marca опубликовала небольшую статью, которую посвятила Андрею и его успехам

Комментарии 39
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
korsar_kharkov
-в Днепропетровске,новости слушать надо,сейчас до 3грн подымают,и думают что надо до 6ти,а то как то малотак что кушайте своего Коломойского,смотрите не подавитесь
pul2006
Денпрокыяны задолбали уже со своим -9, не надоело, лучше за Мариуполь - ДК 3:2 поговорите, вот тут дело для Лозанны даже скрытых записей не надо, все и так по телеку показали. Так что в 1-ю лигу скорее попадут "легендарные" кыяны (еще если вспомнить ШУБЫ, заявления Решко, Реброва и Саленко о сдаче игр)...
toli0808
Serge — 15.06.2011 21:35
Вот тут как раз просто и определили в кабинетах, что игра левая. Звонил Красников, деньги передавал дядя Коля и т.д.
Ну бред вообщем. Не хочу снова эту тему трогать.
Ты же ведь любишь футбол, так не люби нам мозги.
ВСЁ! Пошли болеть за наших!!!
Serge
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
toli0808
Serge — 15.06.2011 21:20
Ставлю на то, что если будет задействован полиграф многие футболисты получат еще и дисквалификацию. В Европе не любят, когда врут в суде, пускай и спортивном.
-----------------------------------------------
Если его применят ещё и к разным другим футболистам, разных команд, то ЧУ отменят лет на 40, точно.
alex_kor
Размечтались о полиграфе) Ребята в судебных разбирательствах он является добровольным. Так что никаких -9 и мечтаний Киева и Днепра здесь не надо..закрывайте уже тему епт
Serge
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FCMKH1988
Вибачте за помилки ноут новий, Я ще до клави не звик
FCMKH1988
Я пройду! Докази там просто казкові особливо після появи, віеоплівки де всі покази спростовуються тим що Димінський під тиском, заставив сказати Лащенкова про те що матч був договірним, через те що він енібито не відпустить з клубу і ЗП не аиплатить! А це було ЄДИНИМ "доказом" у цій справі!
Ставлю на те що Металіст буде виправданий!!!
Vladyslav_Kharkov
conquistador
Вам я смотрю наверное платят. Ибо там где новости о
ФК Металлист там и вы со своими взглядами. Раскройте
секрет это так?
Serge
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FCMKH1988
Ага він глаголить! Точно, на реальних умовах! Ахахахах за 1 гривню в рік як Черновецький Києвом править,Ну ваші тоже про Мессі і Роналду загнули(в)
conquistador
це, "переразвітий", ти свою автобіографію виклав
conquistador
та ні, друже, на сусідній гілці Ярік "глаголит"
conquistador
"у вас", це де
korsar_kharkov
как же это тревожит кыевлян и смердян,хотя может это только тролей,я с нормальными днепрянами общался а тут же одни недаразвитые,хотя их может в детстве уронили,может быть даже не раз,может даже специално роняли
FCMKH1988
в 100 - й раз пишу! Лозанна це апеляційний комітет який не призначає не збільшує а покарання, а лише може його зняти! Так що дімочка школу зкінчи і тоді пиши коментарі! не знаєш про що пишеш!
dima-leonov
какие -9.в лозане видео с дыминским посмотрят с коментами суркиса и металлист очутится как минимум в 1й лиге.вот тогда и проявится весь патриотизм гастробайтеров.