Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1363
0

До Києва приїхав темношкірий швед, який хоче побити Володимира Кличка

Кулачнi аргументи для важливих персон

Не встигли стихнути пристрасті навколо вечора професіонального боксу у столичному Палаці спорту, який організувала «Нешнл бокс промоушн» (НБП), як ця промоутерська компанія підготувала ще одну подію. Восьмого квітня у Києві відбудеться міжнародний турнір під претензійною назвою Boxing for VIP («Бокс для дуже важливих персон»). Такий ексклюзивний захід — новинка для нашої публіки, адже наживо побачити поєдинки зможе лише 750 глядачів. За словами гендиректора НБП Олександра Красюка, цільовою аудиторією стануть представники вищих прошарків суспільства (народні депутати, бізнесмени, співаки та актори, світські люди), яких об`єднує любов до боксу. До «еліти», до речі, може потрапити будь-хто при бажанні викласти за квиток 500 гривень і більше.

Головною подією турніру стане захист титулу чемпіона світу за версією IBF серед молоді «нашим» боксером Зауром Байсангуровим. «Наш» він лише у тому сенсі, що захищає кольори української промоутерської компанії, а представляє Росію, де був чемпіоном в усіх вікових категоріях та двічі вигравав титули дворазового чемпіона Європи серед аматорів у середній вазі. На сьогодні Байсангуров виграв усі 13 поєдинків на професійному ринзі (11 — достроково), але тепер на нього чекає дуже потужний боєць з Угорщини Ласло Бурані (23 бої — 20 перемог, iз них 9 — нокаутами).


Утім після прес-конференції склалося враження, що не менш захоплюючим у цей вечір буде інший поєдинок у суперважкій вазі — за участю темношкірого шведа Альдо Колліандера. Він битиметься з українцем Андрієм Олійником.


Як сказала відома у минулому боксерка, а нині віце-президент Національної ліги професійного боксу України (НЛПБУ) Аліна Шатерникова, у кожному поєдинку Альдо є інтрига. Уважно вислухавши Колліандера, можемо додати, що поки інтриги не бракує в кожному його слові. Після емоційної тиради Альдо виявилося, що НБП має намір підписати із афро-скандинавом контракт: «Я вже почуваюся майже своїм у Києві, куди приїхав помститися. Річ у тім, що кожен боксерський вечір у Німеччині має поєдинки, в яких в одного з боксерів крадуть перемогу. Так було і зі мною, коли перемогу віддали Тарасові Бідненку. Я хочу довести цьому хлопцеві, що я, хоч і боксував тоді зі зламаною рукою (? — Авт.), ні в чому йому не поступався. Також хочу додати, що бій у квітні буде для мене лише «розігрівальним», а головна моя мета — зустріч із Володимиром Кличком. Я не бачу причин, з яких я не міг би його перемогти...»


Навряд чи варто продовжувати пояснення Колліандера про «крихке підборіддя» та інші «старі пісні» щодо Кличка-молодшого. Кореспондент «УМ» зауважив шведові, що, з огляду на співвідношення рейтингів, Альдо поки що не має жодних підстав сподіватися на бій із Кличком. У відповідь Колліандер заявив, що є молодим боксером і рейтинг тут ні до чого, якщо він «хоче і може».


Залишається лише дочекатися 8 квітня, коли Альдо доведе свою спроможність спочатку бодай у поєдинку з Олійником. Цікава інтрига — аби стати боксером української промоутерської компанії і справді своїм у Києві, шведові потрібно побити на очах VIP-киян українця!

Ігор КОРОЛЬОВ, Україна Молода

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.