Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 15 июня 2011, 12:47
2488
0

Олександр ІЩЕНКО: «Молодіжку порятує Блохін!»

Екс-наставник молодіжної збірної України - про виступ нинішньої команди на Євро-2011

| Обновлено 15 июня 2011, 12:47
2488
0
Олександр ІЩЕНКО: «Молодіжку порятує Блохін!»
Александр Ищенко

Прикро розчарував дебют молодіжної збірної України на Євро, що почався в Данії. У тамтешньому місті Віборзі «синьо-жовті» показали мляву та невиразну гру в матчі з чехами, поступившись їм із рахунком 1:2.

Хоча чеські ровесники — аж ніяк не фаворити групи. Попереду поєдинки з грізнішими опонентами — англійцями та іспанцями. Яким же буде результат поїздки до Данії? Про це кореспондент говорив з Олександром Іщенком, екс-наставником молодіжної збірної України.

— Перед початком чемпіонату Європи ви сипали компліменти на адресу нашої «молодіжки», називаючи її «найсильнішою в історії України». Що ж сталося?
— Перший матч на кожному турнірі — особливий. Молодим хлопцям важко витримати тягар напруги та відповідальності. Вони перегоріли. Ми так багато покладали надій на лідерів — Коноплянку, Ярмоленка. А вони були непомітні! Гра не пішла.
Великих помилок припустилися й захисники. Пригадуєте, у 2006 році ми виграли перший матч чемпіонату Європи у голландців із рахунком 2:0. І дійшли до фіналу, де програли тим самим хлопцям із Голландії 0:3. Це означає, що на таких турнірах можна тріумфувати навіть після поразки. Головне, щоб хлопці поставили на карту все, що мають. Сподіваюсь, ми ще побачимо ту «молодіжку», до якої давно звикли. Шанси ще є. Треба виграти два матчі — з англійцями та іспанцями.

— Ви назвали імена Коноплянки та Ярмоленка. Чи є в збірній футболісти, які не заслужили на критику?
— На превеликий жаль, розчарували всі. І Ракицький також, а він мав стати лідером захисту або ж навіть всієї команди. Коли в національній збірній на полі заправляє Тимощук, то його лідерські риси помітні. А Ракицького не було видно.
Та нічого, на них є кому вплинути. Крім Павла Яковенка, на чемпіонат Європи поїхали Блохін, Баль, Калитвинцев. Не думаю, що Блохін спостерігатиме мовчки з трибун. Він порятує «молодіжку», завітає на тренування, підкаже, підбадьорить. Тренерський штаб національної збірної має позитивно вплинути на лідерів збірної молодіжної.

— Обговорюючи проблеми національної збірної, чимало експертів висловлювали побажання, щоб кістяк команди Блохіна склали гравці молодіжної збірної, яких підсилили б лише декілька досвідчених виконавців...
— Ні-ні, досвід важливіший за молодість. Згідно зі статистикою, чемпіонами світу найчастіше стають команди, середній вік яких становить 28,5 року. Матч «молодіжки» з чехами показав, що чимало гравців ще не доросли до рівня головної команди країни. Молодь слід обережно і поступово залучати до національної збірної.

— Олег Блохін побоювався, що деякі хлопці поїдуть на чемпіонат Європи «продавати себе» скаутам провідних європейських клубів. Чи може це бути причиною того, що ми не побачили добротних командних дій?
— Ні, ніхто з гравців не грішив індивідуалізмом. Утім, якщо наші футболісти справді «продавали себе» іноземним клубам, то з такою самовіддачею їх чекає кар'єра хіба що в... «Локомотиві» зі Знам'янки.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.