Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1771
1

U-21: задание остается неизменным

Украинская «молодежка» в Дании провела очередную открытую для журналистов тренировку

U-21: задание остается неизменным

У вівторок, 14 червня, молодіжна збірна України знову відкрила двері своєї бази у Вільдб’єрзі для спілкування з представниками ЗМІ. За традицією, спершу на запитання журналістів відповів Павло Яковенко.

Робота у звичному режимі

За словами наставника, головним завданням у ці дні було позбавитися негативу після гри з Чехією і якісно підготуватися до наступної гри з Англією, що відбудеться у середу, 15 червня, в Хернінгу. «За великим рахунком, для нас нічого суттєво не змінилося.  Для того, аби виходити з групи, необхідно було перемагати у двох матчах. Те ж завдання перед нами стоїть і сьогодні. Тож ні про які занепадницькі настрої і мови не може бути, ми продовжуємо працювати в звичному режимі»,  − підкреслив Яковенко.

Здолати англійців до снаги

Характеризуючи наступного суперника, головний тренер віддав належне його потужності, та водночас нагадав, що нині немає команд без слабких місць - таких, які не можна було б перемогти: «Вчора в нас було теоретичне заняття, під час якого ми розбирали ті моменти, які нас найбільше цікавлять в діях британців. У грі з Іспанією Англія показала властивий їй футбол - той, який приніс їм путівку до фінального турніру. За винятком гола та стандартних положень, іспанці практично не мали можливостей для взяття воріт. У свою чергу підопічні Стюарта Пірса своїм моментом скористалися і заслужено, на мою думку, добилися нічиєї. Тож Англію можна охарактеризувати як збалансовану команду високого рівня. Однак здолати її нам до снаги».

Степаненко та Селін

Павло Яковенко підтвердив інформацію про те, що турнір для Тараса Степаненка вже завершився. Відкритим залишається лише питання, чи потрібно йому буде хірургічне втручання. Натомість Євген Селін, який пропустив матч з чехами через температуру, у вівторок уже тренувався. «Хоча він хотів займатися ще у понеділок», − зазначив головний тренер.

Зміни в «основі»

Звісно, що журналісти цікавилися можливими змінами в стартовому складі команди з огляду на не зовсім вдалі дії низки футболістів у матчі проти Чехії. Однак наставник ухилився від прямої відповіді: «Дійсно, не всі гравці, можливо, через надмірне хвилювання, у першому поєдинку проявили максимум свого потенціалу. Проте у нас практично на кожне місце по два претенденти, кожен із заявлених заслуговує на вихід на поле. Попереду в нас два тренування, індивідуальні бесіди. Усі ці чинники вкупі з обраною тактикою і дозволять мені прийняти остаточне рішення щодо стартового складу, який я оголошу за дві години до початку матчу».

Помилки Ракицького

Перші 15 хвилин тренування, протягом яких за ним спостерігали журналісти, підтвердили слова Яковенка про те, що команда в нормальному психологічному стані. Про це ж говорили офіційному сайту ФФУ  і Ярослав Ракицький, і Максим Білий, і Олег Голодюк.  Захисник «Шахтаря», до речі, прямо заявив, що поразка від чехів − насамперед його провина. «Якби не мої дві помилки, не було б тих голів, і перемогу святкували б ми. Тепер доведеться надолужувати згаяне. Англія? Команда як команда, можна і потрібно перемагати», − сказав Ракицький і додав, що якщо і вийде на поле, то швидше за все на звичній для себе позиції центрального захисника.

Мотивація зашкалює

Автор поки що єдиного м’яча на турнірі в складі збірної України Максим Білий зазначив, що, як і решта партнерів по команді, незадоволений своїми діями в поєдинку з чехами: «Якби ми здобули бодай нічию, можна було б оцінювати свою гру по-іншому. Проте стартовий матч вже позаду, і ми налаштовуємося продовжувати боротьбу. Мотивації в нас достатньо. Потрібно лише сповна проявити свою майстерність і самовіддачу.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Эвертон – Ливерпуль – 2:0. Как травмировался Миколенко. Видео голов и обзор
Футбол | 25 апреля 2024, 05:40 0
Эвертон – Ливерпуль – 2:0. Как травмировался Миколенко. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор перенесенного матча 29-го тура АПЛ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
MuronAlex
удачі!!!!!!!!!!!!