Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2530
14

Станіслав ГОНЧАРЕНКО: «Для мене срібло є невдалим результом»

Наставник «Енергії» Станіслав ГОНЧАРЕНКО проаналізував причини невдачі команди у фіналі плей-офф

Станіслав ГОНЧАРЕНКО: «Для мене срібло є невдалим результом»

Львівська «Енергія-Тайм» у чемпіонаті України 2010-2011 років посіла друге місце. У фінальній серії команда Станіслава Гончаренка поступилася івано-франківському «Урагану». Наставник «Енергії-Тайм» проаналізував причини невдачі своєї команди у фінальній серії.

— Станіславе Олександровичу, які головні причини поразки від «Урагану»?
— Небоєкомплектність складу. У команди не було єдиного серця. Третя причина — зрив тренувального процесу через поїздку збірної на спаринги у Бразилію. Тоді впродовж дев'яти днів команда колективно не тренувалася. Четверте — позначилася свіжість Біро Жаде, який півтора матчі не виходив на поле. У першій грі у Львові його вилучили з поля, друге протистояння пропустив, й на вирішальний, третій гравець вийшов на майданчик свіжим. Ренатіньо теж першу гру пропустив. Тому у вирішальній зустрічі бразильці «Урагану» були свіжішими, більш націленими на перемогу. На піку вирішення результату позначилося їхнє природне чуття помножене на свіжість і латиноамериканську витривалість.

— Чому у вашої команди не було єдиного серця?
— Дві структури об'єдналися («Енергія» і «Тайм»), процес притирки не завершився. Впродовж п'яти місяців після об'єднання, за моїми підрахунками, 43 дні п’ятьох-шістьох наших гравців не було в розташуванні клубу. Вони разом зі збірною були в Харкові, Польщі, Азербайджані, Бразилії. А 43 дні під час злиття команд — дуже великий термін. Додайте до цього ще вихідні, відновлювальні дні, переїзди в Єнакієве, Севастополь. Загалом вийде, що колектив не тренувався 60 днів. Це велика фора. Потрібно також визнати, що «Тайм» був сильнішою машиною. Про це говорять оглядачі, суперники, глядачі.

Після гри я емоційно сказав, що бразильці виграли чемпіонат України. Так вийшло, що одна людина у фіналі вирішила долю суперечки за «золото». Але за часів «Тайму» в «Шахтарі» було шість бразильців. Тоді «таймівці» обігрували «гірників» із розгромним рахунком. Тобто, коли команда в хорошому стані, має єдине серце, є цілеспрямованою, всередині все налагоджено, тоді бачимо результат. А так сталося, що в цьому сезоні деяких гравців цікавили не тренування, а поїздки в Бразилію, Азербайджан. Коли мене поставили перед фактом відрядження п'ятьох футболістів у Бразилію, я попередив керівництво — для команди це негативне явище і слугуватиме пропорційному зниженню наших шансів на виконання головного завдання. Ще тоді говорив, що у вирішальний момент відсутність підготовчого процесу впродовж дев'яти днів позначиться на наших кондиціях.

— Після вирішальної гри з «Ураганом» ви заявили, що із приходом бразильців програв український міні-футбол. Невже хороші легіонери не підвищують рівень нашого футзалу? Все-таки є на кого рівнятися, у кого вчитися...
— Мої слова неправильно інтерпретували, неправильно зрозуміли, насправді мав на увазі інше: а де ж наші чемпіони, лідери, гравці? Візьміть послідовність цих поразок. В «Енергії-Тайм» є багато збірників України. Якби не особиста причина, у Бразилію поїхав би Денис Овсянніков і якби не травма туди ж поїхав би Олександр Кондратюк. Тобто загалом семеро збірників. На останньому чемпіонаті Європи збірна України не змогла обіграти команду Азербайджану, за яку грає двоє бразильців «Урагану». Ми не перемогли азербайджанців також у спарингу, коли на майданчику були ті самі герої. І в чемпіонаті ми програли тим самим футзалістам. Не закликаю до того, щоби бразильці не грали в чемпіонаті. Річ в іншому. У нас шість членів збірної, а в них лише три бразильці, які не є членами національної команди своєї країни, а виступають за Азербайджан. Це свідчить про теперішній рівень нашого міні-футболу. Раніше «Тайм» обігрував шістьох бразильців «Шахтаря». А нині результат не нашу користь.

— Станіславе Олександровичу, на результат вирішального поєдинку не позначилася перемога в четвертій грі з рахунком 10:3? Можливо, краще було перемогти 10:9 або 4:3, тоді і настрій був би іншим?
— Це вже після виступів усе зрозуміло, а під час матчу штучно стримувати гравців ніхто не може. Ти ж не можеш сказати футболістові: «Сідай, ти більше не повинен забивати». Якщо ви зауважили, в тому протистоянні я випустив на майданчик гравців, в яких було менше ігрової практики — Олександра Бондаря, Задорожного. А такі гравці, як Легчанов, Якунін сіли на лаву запасних і в другому таймі практично не виходили на майданчик. До речі, Максим Павленко та Діма Бондар виступали «на уколах».

— Срібні нагороди — це невдача «Енергії-Тайму»?
— Для мене це невдача.

— До зустрічі з керівництвом, на якій обговорите результат команди в сезоні, не плануєте подальшої роботи в «Енергії-Тайм»?
— Для себе обмірковую деякі варіанти ротації складу. Але головне — повинен визначитися із президентом клубу щодо перспективи росту, працездатності команди. Для цього є час. Потрібно визнати, що «Енергії-Тайм» потрібне підсилення. Я вже говорив про те, що в команді є люди, нездатні боротися за перше місце. Двобої з «Ураганом» підтвердили мої слова.

Гліб ВАКОЛЮК, «Львівська газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 7
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BLZ_Orca
Тайммовцы может и идут токо чёто хромая на обье ноги!!!!!!!!
korish77
Був присутній на всіх 5ти іграх фіналу.В Івано-Франківську деякі гравці(здалося)а може і правда плавили Гончара. В першій і другій грі такі ляпи допускали,помилки дуже дивні.Легчанов,Якунин,Романов-збірники, але саме вони привозили собі голи,як ще терпіння вистачало у Гончаренко.Задумайся тренер на наступній рік саме про цих виконавців, в останній грі бились на майданчику тільки бійці -Павленко,Овсянніков,Макаєв,Рогачев,Якунин,Легчанов.Бондарі один і другий,Романов поховались,Струк взагалі не відповідає рівню фіналу, шкода Лисенко.Таймівці- йдіть до кінця з Гончаром!
BLZ_Orca
mono2011
+1
когда смотрел игры кубка и финальную серию, вывод напрашивался один - играет лучше четверка "энергии" (лучше в моём понимание - острее, опаснее у ворот соперника, техничнее), а на паркете больше времени даётся любимчикам из тайма! Без обид может и парни нормальные, и в футбол играть умеют, но визуально они слабее выглядели после объединения команды, а по результатам так вообще последний чемпионат они заваливали!!!!! А выступление тайма в Европе??? что это было???? Может пацаны плавили Гончаренко а их так жёстко кинули)))
Гончаренко нах!!!!!!!!!!! Тот ещё тип - о том какое он г. и как может в коллективе всех разосрать и создать невыносимые условия для работы знаю, хоть и по "наслышке" но знаю....
mono2011
Снова нытье и непризнание своих ошибок. Только и может вспоминать как обыгрывал ШАХТЕР. После объединения с ЭНЕРГИЕЙ (которая шла на 1 месте), все равно играли таймовцы (любимчики). А сказки рассказывал, что объединились сильнейшие для попадания в "финал четырех". И вдруг снова нужно усиление...
dimoty
Ты сам во всём виноват, Гончаренко.
Нас не обманешь.
Все твои отмазки ничего не стоят.
Называя свои "во-вторых" и "в-третьих", ты сам расписываешься в том, что "во-первых" было не достаточно. Т.е. ни один из твоих аргементов не может считаться состоятельным.
У меня только один агрумент: "ты сам проиграл, лично". И точка
tipafutbolist
Ну вот теперь все стало на свои места нашли виноватых Судья постановил, что самые виноватые: О.Бондарь, Задорожный,Федюк (люди игравшие за первые места и выдержав конкуренцию становились чемпионами. Свои конечно чемпионы, а чужие так "типа чемпионы") кто следующий виновный-ну конечно пан Лисенчук со своей сборной (этот всегда и во всем виноват).Бубен- который взял толстого и старого! Звезды не так расположились( Венера зашла на Марс и закрыла сатурн) и т.д и т.п. Вы тренируете лучших игроков Украины! В команде с условиями ($) лучшая в стране!тренер самый титулованый и после вы- Вы-ВЫ заявляете, что вас обыграл один бразилец второй на легкости у вас состав с 14 лучших украинцев-что ВЫ сделали?что вы сделали, что бы не проиграть? Вы только и смогли после поражений в Ивано-Франковске искать самых виноватых. После счета серии 2:2, снова "все нормально"( и никто не вспоминал о плохих футболистах, о плохом Лисенчуке), а после поражения снова найти тех же виноватых.На воре и шапка горит...
lemberg2011
Нічого не зрозуміло??? Супер клуб створювався ,а результату не дав?Х то винен??? Всі винні, крім тренера?
pro-fan
плохому танцору ...
www_11
Да все хотят чтобы Шахтер вернулся, но с кем играть и кто будет тренировать.Десятки лет создавали, а распался за неделю
Vorobentus
Хотілося щоб Шахтар повернувся, думаю так і буде. Цікава думка інших користувачів
Vorobentus
Тепер по ротації, що я думаю:
Гончаренко явно сплавить О. Бондаря, Задорожного, Федюка вже нема, думаю Струк так само пролетить, Макаєв хз, решта ж будуть. Воротарі вроді норма, хоча побачимо. Це, наголошую моя особиста думка.
Vorobentus
Так я не зрозумів Гончаренко залишиться чи ні?
www_11
Обьеденили "Шахтер" и "Динамо, а игроков нет .Надо еще усиление.
fiorentina10
Цікаво, хто в команді є нездатним боротися за перше місце? По складу майже всі гравці були чемпіонами України.