Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 05 июня 2011, 20:58
3598
12

Волынь. Итоги сезона

Sport.ua подводит итоги выступления 11-й команды чемпионата Украины

| Обновлено 05 июня 2011, 20:58
3598
12
Волынь. Итоги сезона

Вийшовши в Прем’єр лігу України, лучани вкрай невдало розпочали чемпіонат. Дуже мало було часу на комплектацію состава, тож команда створювалась по ходу турніру. Після 5 турів «Волинь» займала 15 місце і, здавалось, що команда так і не впорається з адаптацією та стане колективом, який буде постачати очки іншим.

Гравці дещо не розуміли, що швидкості в Першій лізі і в Прем’єрному дивізіоні абсолютно різні, а команди грають 90 хв. Було видно, що команда не готова до еліти, як морально, так і фізично.

Але в Луцьку є Кварцяний, тому в Луцьку є футбол. І в даній ситуації «Коуч» лучан з повна  проявив свій хист. Знайшов потрібних футболістів, мотивував їх, і «Волинь», за підсумками осінньої частини чемпіонату (після 19 турів) посіла 6 місце, випереджаючи команди, які боролись за 6 сходинку та останнє місце в євро кубках від України, на 3 очки  Арсенал, та на  5 очків «Ворсклу» та «Таврію». По Луцьку, серед вболівальників поповзли чутки про те, що Кварцяний зі своєю командою йде до євро кубків. І, дійсно, на той час «Волинь» впевнено штампувала перемогу за перемогою як на виїзді, так і вдома, перегравши підряд «Кривбас», «Ворсклу» та обидва «Металурги» (Донецьк та Запоріжжя), зіграла на рівних з «Дніпром», та дала справжній бій «Шахтарю» та «Динамо». Лучани набрали такого ходу, що якби завдання стояло ввійти до зони євро кубків, то футболісти без проблем її виконали б.

Але у футболі дрібниць не буває. І ні для кого не є секретом, що «Волинь» олігархами не фінансується. Ну немає, нажаль, в Луцьку свого Коломойського, чи Димінського, чи Ярославського, а шкода, бо впевнений що за стабільного фінансування та поліпшення інфраструктури клубу, потенціал Кварцяного, який є досить високим, міг би втілитись і в єврокубки, і в перемоги. Але у футболі відсутнє поняття «якби». Тут або є, або немає.

Тому, об’єктивно, команда провалила весняну частину чемпіонату. Завдання було виконане залишитись у Премьер-лізі, тому мотивація у гравців була відсутня. За 6 турів поспіль «Волинь» набрала 1 очко. Провальні матчі з «Карпатами» 0-3, «Металістом» 1-4 та «Металургом» Д вдома 1-3, «Севастополем» на виїзді 1-3. Про матч з «Зорею», 0-3, взагалі згадувати не хочеться – на мою думку, вся вина лежить не на командах, а на організаторах даного матчу та Прем’єр лізі в цілому. У всьому цивілізованому світі грати в таких умовах було б заборонено. Але в Україні є рівні а є рівніші. Одним словом, навесні, «Волинь» набрала 6 очок з 33 можливих! З 11 матчів було  виграно лише один, 3 зіграно у нічию і 7 поразок.

Звісно, вболівальники розуміють про стан речей у сучасному футболі…і на останній матч з «Металургом» із Донецька підтримати команду прийшло ледь не найменша аудиторія 1000 чоловік (офіційні дані завжди вищі на 3 тис. чол.). Веду до того, що квиток у найгіршому секторі на матч «Волині» коштує 40 грн., при тому що вартість ідентичного квитка на матч Національної збірної України вартує 30 грн. (приміром Україна – Узбекистан). Логіку знайти важко, але з такими цінами і футболом, який показала команда навесні, вкрай важко мотивувати пересічного вболівальника піти на футбол. Звісно, ті хто ходив, ходить завжди є, і їх рівно стільки, скільки було на останньому матчі «Волині» в сезоні (цифра наведена вище). Решта вболівальників віддали перевагу ТБ.

Якщо оцінювати сезон загалом, то він вийшов таким, яким і очікували його і вболівальники і спеціалісти та й сам клуб. Напевно, все ж таки позитиву було більше на 2% ніж негативу, тобто 51/49. Команда зайняла 11 місце з 34 очками, поступившись «Оболоні» (10 місце) лиш різницею м’ячів.

Позитивом є те, що Віталій Кварцяний, як завжди, довіряє молоді з футбольної дитячої школи «Волинь». На підступах до основного складу, В.Приндета, Р. Карасюк, О. Марковець, Р. Нікітюк, які провели на полі небагато часу, яким треба дещо змужніти, набратись досвіду, і, впевнений, вони обов’язково будуть грати в основі. Загалом, якби фінансування ДЮФШ «Волинь» було стабільним, молодих вихованців було б на порядок більше, адже є на кого рівнятись - у складі Національної збірної України грають такі волиняни – Тимощук, Федецький, Шевчук, Михалик чи той же Хачеріді – якого взяв з Мелітополя  Кварцяний та зробив з нього футболіста. Гравець молодіжної збірної  Павлов.

Позитивно те, що футболісти зробили все, щоб грати в Прем’єр лізі і надалі. А місцеві вболівальники ходили на «Шахтар» та «Дніпро», «Карпати» та «Ворсклу».

Про негатив писати не буду, він і так на кожному кроці. Фінансування і інфраструктура відсутні, стадіон муніципальний, хоча клуб докладає всіх зусиль, щоб якось перемінити ситуацію на краще. Спрогнозувати наступний сезон поки завчасно, але впевнений що команда, яку очолює Кварцяний, ніколи не буде пасти задніх. В кожному матчі буде мотивація, самовіддача.

Костянтин ДЕМЧЕНКО, спеціально для Sport.ua


Оптимальний склад:

«Волинь»: Віталій Неділько - Андрій Гринченко, Сергій Сімінін, Роман Годований, Сільвіу Ізворану – Богдан Карковський, Богдан Бутко, Саша Стевіч, Віталій Гошкодеря, Евген Пічкур – Олександр Піщур.

Кращий бомбардир:

Олександр Піщур - 8 голів

Кращий асистент:

Євген Пічкур - 4 передачі

Відкриття:

Саша Стевіч

Розчарування:

Володимир Лисенко

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Белик ударил 70-летнего Ищенко после игры Шахтер U19 – Динамо U19
Футбол | 10 мая 2024, 22:37 22
Источник: Белик ударил 70-летнего Ищенко после игры Шахтер U19 – Динамо U19

Юниоры донецкого «Шахтера» проиграли киевскому «Динамо» со счетом 1:2

Где смотреть онлайн бой Василий Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 мая 2024, 08:47 1
Где смотреть онлайн бой Василий Ломаченко – Джордж Камбосос

12 мая в австралийском Перте пройдет поединок за титулы IBF и IBO

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FCMKH1988
Доведи
viittt
на фото до повної комплектації нехватає борсетки під ліву руку
Кот (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Кот (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
VolDer102
Волинській селекції, роботі з молоддю дійсно слід позаздрити! В той же час, коли у "Волині" фінансування лише від ПП Столяра (чим він займається не знаю)то завжди є небезпека повного краху команди в разі проблем у такого спонсора.Клуб самобутній, з історією,успіхів йому!
heavysergey
Один з найкращих тренерів України, якщо не найкращий!!!! Оце дійсно факт!!!
nazgul
В след. сезоне на выход, вместе с ильичами.
konst--3333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
konst--3333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
olegm555
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Ferzen
Осенью играли, весной заработали на сдаче матчей, так и живут.
liveinua
Ви ще забулися вказати, що Девіч, гравець Металіста і збірної України теж грав за Волинь