Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1808
2

Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Давно не создавали столько моментов»

Защита сборной Украины сыграла надежно, считает футболист «Карпат»

Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Давно не создавали столько моментов»
Артем Федецкий

Правий захисник «Карпат» та національної збірної України Артем Федецький поділився своїми враженнями від вчорашнього поєдинку «синьо-жовтих» із збірною Узбекистану та відповів на запитання Інформаційного центру клубу.

– Приємно, що перемогли. Багато що нам у цій грі вдавалося. По перерві забили два голи, а могли й більше. Адже моменти ще були. І звісно, дуже добре, що в захисті зіграли на «0», нічого не пропустили. Для мене, як для гравця лінії оборони, це дуже важливий момент. Звичайно, помилки у нас були. Та вони завжди й будуть, без них у жодній грі не обходиться. Але загалом, вважаю, наш захист зіграв надійно, добре діяли на підстраховці.

– Обидва голи наша збірна забила по перерві, коли мала у грі помітну перевагу. А от у першому таймі гра була майже рівною.
– Певною мірою далося взнаки деяке хвилювання. Тому в нас у першому таймі не все виходило так, як би нам хотілося. Та й суперник, як ми й очікували, виявився не таким простим. Узбеки саме в першому таймі дуже добре контролювали м’яча, непогано діяли в центрі поля. Були в них і непогані моменти. Але в другій половині по грі ми мали серйозну перевагу і змогли доволі впевнено їх обіграти.

– Перевага збірної України стала помітною з самого початку другого тайму. Це наслідок проведених у перерві замін чи все ж далося взнаки те, що сказав команді у роздягальні Олег Блохін?
– Олег Володимирович в перерві вказав нам на помилки і вніс деякі корективи. У другому таймі ми дещо перебудували гру. Звичайно, позначилися на грі і проведені в перерві заміни. Вони підсилили гру. Все це разом і принесло результат.

– Після того, як рахунок став 2:0, у нашої команди було ще кілька дуже хороших моментів забити. Та й загалом зі сторони здавалося, що збірна України впіймала кураж. Однак більше забитих голів глядачі не побачили. В чому причина?
– Рахунок 2:0, думаю, також хороший результат. А з тим, що моментів у нас було достатньо, я згідний. Вважаю, це найголовніше, що ми створили стільки моментів. Ми вже давненько в одній грі не мали їх стільки. Що ж до їх реалізації, то будемо на тренуваннях відпрацьовувати цей елемент гри.

– Яке враження у тебе залишила збірна Узбекистану?
– Загалом збірна Узбекистану мені сподобалася. Я вже казав, що вони дуже добре контролюють м’яч, намагаючись грати, як то кажуть, до вірного. Також у їхніх діях відзначу, що вони грають у розумний футбол. «Бий – біжи» – це точно не про них. Я б сказав, що вони і самі грають, і супернику також дають грати у футбол.

– Що сказав після гри Олег Володимирович?
– Привітав з перемогою, подякував за гру. Проаналізуємо її і будемо тепер готуватися до матчу з французами. Всі чудово розуміють, що це буде дуже серйозна гра.

– До неї почнете готуватися вже з завтрашнього дня?
– Сьогодні у нас півдня вихідний. А по обіді буде тренування. Можливо, ті хто вчора мав достатньо ігрового часу, то в них буде відновлення. А решта, напевне, будуть тренуватися.

– У грі з Францією сподіваєшся вийти в основному складі?
– Звичайно, що хочу зіграти з такою сильною командою. Адже не кожен день випадає випробувати себе з таким суперником. Але хто саме вийде на поле, буде вирішувати Олег Блохін.

– А ти будеш готовий вийти на усі 90 хвилин? Маю на увазі перш за все твій фізичний стан, адже вчора ти відіграв два тайми. Та й кінець сезону, який і так вже затягнувся...
– Фізично почуваюся дуже добре. Тому в цьому плані ніяких проблем бути не повинно. Є в мене і велике бажання грати. Так що я готовий, але чи гратиму, буде вирішувати головний тренер.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вот это поворот! Хави разозлил своим поступком Лапорту и будет уволен
Футбол | 17 мая 2024, 11:01 7
Вот это поворот! Хави разозлил своим поступком Лапорту и будет уволен

«Барселона» уже в ближайшее время может остаться без тренера

Месси и Кривцов – в лидерах. Как выглядит турнирная таблица MLS 2024
Футбол | 18 мая 2024, 01:50 0
Месси и Кривцов – в лидерах. Как выглядит турнирная таблица MLS 2024

Цапли занимают первое место в Восточной конференции, в Западной лидирует Реал Солт-Лейк

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
skupoj
Федецкий играл Справа...далеко было-не ВИДЕЛ..как дыряват Хачериди ,Кучер и Шевчук
veek
Ну да... З часів героїчної перемоги над Тунісом.