Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 31 мая 2011, 16:10
1526
1

Владимир ШАРАН: «Состав существенных изменений не претерпит»

У главного тренера «Александрии» есть на примете несколько украинских футболистов

| Обновлено 31 мая 2011, 16:10
1526
1
Владимир ШАРАН: «Состав существенных изменений не претерпит»
Владимир Шаран
Головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран розповів в інтерв’ю сайту «Футбол 24» про свої сподівання від дебютного сезону в Прем’єр-лізі.
 
- Володимир Богданович, як відсвяткували вихід в Прем’єр-лігу?
 - Основні святкування попереду, все-таки нам ще потрібно зіграти два матчі. Тому відразу після гри зі «Львовом» у роздягальні випили шампанського і роз’їхалися по домівках. Більш грандіозне святкування заплановане на 11 червня. Наш президент уже цим питанням займається, каже усе буде на найвищому рівні.
 
- У заключних двох іграх, мабуть, по-іншому дивитиметеся на своїх підопічних? Раніше вам був потрібен результат, а зараз необхідно остаточно визначитися хто готовий до еліти, а хто ні…
- Все правильно, у нас на гру із «Зіркою» буде інший склад. Хоча це і дербі, але в нас інші завдання. Як ви і сказали, потрібно визначитися хто залишиться в команді, хто її покине.
 
- Взагалі, ваші підопічні на щось можуть претендувати в Прем’єр-лізі?
- Вважаю, що в нас є група футболістів, рівня Прем’єр-ліги. Але, звісно, потрібно підсилюватися. Ще буду зустрічатися із президентом і розмовляти на цю тему.
 
- Порівняйте, будь-ласка, рівень першої ліги і елітного дивізіону.
- В першій лізі більше боротьби, а там більш осмислена гра. Хоча в нас є 8-10 команд, які намагаються грати у футбол. Різниця між першою лігою і елітним дивізіоном у швидкості – швидкості роботи з м’ячем, швидкості мислення. Це основні відмінності. В Прем’єр-лізі також більше легіонерів, які виділяються у своїх командах. За рахунок іноземців рівень футболу у Прем’єр-лізі покращується.
 
- Дуже часто команди, переходячи в Прем’єр-лігу, в еліті затримуються лише на один сезон. «Закарпаття», «Львів», «Севастополь» та деякі інші не змогли закріпитися в еліті. Це ж свідчить не просто про різницю у класі дивізіонів, а про прірву між ними?
- Не знаю, подивимося. Так, багато команд виходять, а потім відразу вилітають. Але є і інші приклади. Ось «Волинь» після першої ліги була довгий час на шостому місці, взагалі нормально виступила. Ми будемо намагатися, в першу чергу, показувати футбол, результат теж потрібен, але він не на першому місці. Хочеться аби хлопці діяли розкуто і показували футбол.
 
- Це правда, що «Олександрія» за інфраструктурою може дати фору деяким командам Прем’єр-ліги?
- Так, про це вже знає багато людей. Із інфраструктурою у нас усе дуже добре. Є хороші тренувальні поля, пристойні можливості для відновлення – своя баня, басейн, корпус для проживання футболістів, шість котеджів, в яких люди живуть із сім’ями. В «Олександрії» є усі умови для того, щоб займатися футболом і не відволікатися на інші речі. Будується штучне поле, влітку його здадуть в експлуатацію.
 
- Бодай попередня розмова із президентом клубу про збільшення бюджету в зв’язку із виходом в Прем’єр-лігу у вас була?
 - Ні, ще не було. Впродовж цього тижня маю з ним зустрітися і все обговорити.
 
- А агенти уже обривають телефон?
- Так, вже почали це роботи. Телефонують, пропонують своїх футболістів. Переговорю із президентом і зрозумію на що зможу розраховувати, чи буде можливість запрошувати легіонерів. А так, є на олівці українські футболісти, яких би хотів бачити у своїй команді.
 
- Для того, щоб втриматися в еліті, вам потрібно суттєво змінювати склад?
- Склад суттєво змінювати не будемо. Будемо надіятися на тих хлопців, що зараз грають в нашій команді. 8-10 гравців міняти не будемо, однозначно. У нас мало часу до початку наступного сезону, ми просто не встигнемо щось суттєво змінити. Осінню зіграємо цим складом, а взимку подивимося чи на правильному ми шляху. Ми не будемо робити так, як вчинили в Луцьку чи Севастополі. Та і фінансово ми не потягнемо запрошення 10 легіонерів.
 
Андрій Захарчук, www.football24.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.