Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 29 мая 2011, 08:16
5671
20

Финал. Первый матч. Ураган - Энергия - 4:2

«Ураган» выходит вперед в финальной серии + ВИДЕО

| Обновлено 29 мая 2011, 08:16
5671
20
Финал. Первый матч. Ураган - Энергия - 4:2

Приємною звісткою для тренерського штабу і вболівальників «Урагану» стало швидке одужання після травми Романа Кіндратіва. Пропустивши чотири матчі півфінальної серії проти «Єнакієвця», саме він з капітанською пов'язкою вивів свою команду на перший поєдинок фіналу проти «Енергії-Тайму». Після привітання обох капітанів у центрі майданчика перед початком гри львів'яни вдались до «маневру», вибравши ворота господарів, які й розпочинали гру.

І розпочали досить потужно. Лише на стартовій хвилині Цвєлих ледь не замкнув дальню стійку після прострілу Павлюка, а за мить Струк перед воротами підстрахував свого голкіпера, вибивши м'яча на кутовий. Стандарт господарі завершили дальнім пострілом Цвєлих, на який зреагував Лисенко. Та все ж буквально за лічені секунди йому довелось вперше витягувати м'яча із сітки власних воріт. На своїй половині Цвєлих відібрав «смугастого» у Задорожного, обігрався з Ренатіньо і з лівого флангу пробив поміж ніг Лисенку - 1:0.

Згодом Сержао отримав першу нагоду завдати удару по воротах, але пробив вище, а після удару Валенко м'яч пролетів поблизу стійки. Стримавши стартовий натиск «Урагану», на 5-й хвилині львів'янам вдалася ефектна комбінація в один дотик, яку блискуче завершив Павленко - 1:1. Втім нічийним рахунок протримався недовго. Івано-франківці «проковтнули» пропущений м'яч і за дві хвилини знову вийшли вперед. Цього разу на лівому фланзі Сімка асистував Цвєлих, якому вдався майже гол-близнюк. Щоправда тепер Валентин вразив дальній кут воріт - 2:1.

Найактивніший гравець у складі «Урагану» намагався на цьому не зупинятись, але Лисенко ногою парирував удар з гострого кута, а через хвилину Цвєлих пробив поруч з «дев'яткою». Підопічні Станіслава Гончаренка відповідали гострими контратаками, проте Овсяннікову трохи не вистачило точності, а удар Рогачова потягнув у шпагаті Ципун. Ще кілька разів допомагали своєму голкіперу захисники.

На 17-й хвилині Ципун вдало вийшов з воріт і кинувся у ноги Павленку, врятувавши «Ураган». Наприкінці тайму господарі мали кілька нагод, щоб забити третій м'яч. Так підступний удар Ренатіньо у стрибку витягнув Лисенко, а на добиванні Павлюк пробачив львів'ян, пробивши над перекладиною. Цвєлих намагався одним дотиком переправити м'яча у сітку після пасу Ярого, однак - знову неточно.

Одразу після перерви Лисенко дивом зреагував на «гармату» Сержао, а згодом Валенко всього на мить не встиг на простріл Шотурми. Далі Ренатіньо після розіграшу штрафного пробив над поперечиною. У відповідь Рогачов з восьми метрів не зумів переграти Ципуна, котрий вийшов з воріт і прийняв удар на себе. На 27-й хвилині Біро Жаде виходив на побачення з голкіпером гостей, але в останній момент Овсянніков у падінні блокував удар по воротах.

За мить не витримали нерви у Сержао, який фактично всю гру перебував під щільною опікою одного-двох захисників. Після чергового «гостинного прийому» бразилець відповів у центрі, збивши Овсяннікова, за що справедливо побачив перед собою жовту картку. А після того, як Романов перевірив у справі «ураганівського» воротаря, наступила 30-а хвилина. Екватор другого тайму став переломним у матчі, коли з інтервалом всього у 30 секунд підопічні Сергія Гупаленка забили два голи, які і стали визначальними.

Спочатку Цвєлих поперечною передачею знайшов на правому фланзі Сімку, котрий одним дотиком прибрав Павленка і двома - воротаря, ефектно обігравши Лисенка перекатом - 3:1. Після тайм-ауту «енергетики» перейшли на гру з п'ятим польовим, за що одразу й поплатились - порожні ворота зі своєї половини вразив голкіпер Ципун - 4:1. Гості при грі в більшості намагалися відігратися, однак у захисті франківці грали безпомилково. Коли ж м'яч опинявся в «Урагану», місце у воротах знову займав Лисенко. І саме його блискуча реакція допомогла «Енергії-Тайму» після потужного пострілу Сержао, який кіпер відбив головою.

Втім свого львів'яни таки досягли. На 34-й хвилині стався гол, який не так часто трапляється у футзалі - головою у «дев'ятку» забив Якунін - 4:2. У завершальні хвилини Ципун тягнув все, що летіло у його ворота, натомість Павлюк і Цвєлих не влучили у порожні гостей. Крапку у грі міг поставити Біро Жаде, котрий теж приміряв футболку голкіпера на останніх секундах, однак Лисенко витягнув м'яча з нижнього кута.

«Ураган» з перемоги розпочав фінальну серію плей-офф, другий матч якої відбудеться в Івано-Франківську у неділю. Боротьба за «золото» тільки розпочалась, адже чемпіон України стане відомий наприкінці наступного тижня у Львові, де суперники знову зійдуться між собою.

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.ua

«Ураган» - «Энергия» - 4:2

«Ураган»: Ципун - Павлюк, Симка, Цвелых, Ренатиньо - Биро Жаде, Валенко, Шотурма, Сержао - Киндратив, Ярый
«Энергия»: Лысенко - Романов, Рогачев, Струк, Задорожный - Легчанов, Овсянников, Д.Бондарь,  Павленко - Якунин, А.Бондарь
 Цвелых (2, 7), Симка (30), Ципун (30) - Павленко (5), Якунин (34) 
  Сержао (27) - Рогачев (11)

Удары (в створ): 24 (12) - 17 (9)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ВИДЕООБЗОР

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
semaoleg
Тут ти трохи не правий,ми просто затяті в футболі,тим більше сосіди,а в цілому в в нас без екцесів....
Jo-Ni
как так можно обсерать друг друга???вы почитайте какие гадости вы пишите!лишний раз подтверждаете,что вы самые невоспитанные и некорректные фанаты на всей Украине!что у Энергии,что у Урагана!одни обезьянами обзывают,другие пишут,что ЛТК со...т!вы вообще в своем уме?болейте цивилизовано!и уважайте соперника!вы вышли в финал-так и видите себя достойно!
kipelov.v
Знаєш скільки корінних іграків грає за свої міста взагалі хоть в одній хорошій команді. Візьмемо до прикладу Шахтар. Але всі називають цю команду що вона з Донбасу і майже всі донецькі важають її своєю. З твого коментаря виходить що нема чого вболівати за команду якщо вній мало, або взагалі немає награють корінні мешканці.
semaoleg
Дякую ,можеш взяти з полки піріжок!-)
bambarbiya11
Ти свою доньку теж будеш вчити "Україна" писати з маленької букви?
FutsalKh
Ланяк!
Сколько можно БоНДаря называть БоДНером? Неоднократно слышал в предыдущих трансляциях.
Они (Бондари), конечно, заслужили, чтобы их так называли (одним только фактом нахождения в команде "Энергия", которая, как мы помним, является отстоем).
Но режет слух.
Просьба выпилить "боднарей" из своего лексикона. Иначе приму строгие меры
semaoleg
Вечір добрий всім фанам міньки,нех друг друга з гавном мішати,а треба тішитись,що дякуючи нашим командам з західної україни ми разом у фіналі,назло всім суддям що хотіли нас (західних потопити..)
Одне шо не сподобалось,що фан з рупером енергії,бачучи що нашого досиь добре в"їпали по ногам,кстаті потім він сів на лаву ,слава Богу що не на довго,крикнувв рупер,МЯСО З ПОЛЯ!,я сижу з малою доцею ,я був в шоці!.а так все нормально,гарно вболівали шо одні шо другі....
На рахунок бразильців,не спорю вони нас підтягнули ,досить сильно,але наськільки я знаю ,це не заборонено регламентом,вот так!
болівайте за гарний футбол,приїду ,сто пудово у Львів до своїх друзів з уа-футбол,повболіваю...
Любіть футбол!
vit-2
Ураган з почином . Хто завтра переможе, той буде мати хороші шанси на здобуття золотих медалей.
atletic2011
что вы несете?какая покупка медалей,ураган сейчас сильнее энергии что и доказал сегодня!
pravda78
to kipelov
Захiднi команди?А сколько коренных львовян и франковцев играет в этих командах ты хоть знаешь?
retpo88
моноліт і лтк повині со.....ти чим і зараз займаються...
B.O.A_8
Какой-то неправильный финал. Согласно Реламента в нем должны играть Монолит и ЛТК.
kipelov.v
Енергія і Ураган заслужили грати у фіналі. Мені приємно що цей фінал грають західні команди України. Нехай переможе сильніший.
pradaDEpadre2009
хтось вкурсі хто вийде у вишку????
futsal2
Ничего, ЭНЕРГИЯ себя ещё покажет....
Берегитесь игры дома!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
retpo88
ше так завтра
dovs
ураган покупает медали.фууууууууууууууу!!!!!!!!!!!!!!!
dovs
фууууууууууууууууууууууууууууууууууу!!!!!!!!!!!!!!!!
Mykola_RM
Молодці! Ех раз, і ще раз....
pradaDEpadre2009
ФУууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!