Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 мая 2011, 15:04
3361
3

Сергій КУЗНЕЦОВ: «Мене повністю влаштовує мій Ніссан»

Гравець «Карпат» - про своє відношення до авто, ДАІ та автофанів

| Обновлено 26 мая 2011, 15:04
3361
3
Сергій КУЗНЕЦОВ: «Мене повністю влаштовує мій Ніссан»
Сергей Кузнецов

Сергій Кузнецов, на відміну від багатьох наших футболістів, посвідчення водія отримав в Угорщині. А там для цього довелось справді навчатися. Купити «папірець», як у нас, в угорців не вдасться.

Сергій вважає себе вправним водієм. Подолав уже сотні тисяч кілометрів. Хоча і без прикростей на дорозі не обійшлося.

— В Угорщині хабар не пройде, — почав розмову футболіст. — Я і теорію здавав, і практичні заняття разом з автоінспектором проходив. Та я б не був українцем, якби щось не вигадав! (Усміхається).
Коли мав 15 — 16 років, у мого батька була 156-та «Альфа-Ромео». Тоді водійських прав я ще не мав. А в Угорщині, щоб керувати автомобілем, не треба довіреності. Достатньо лише техпаспорта і посвідчення водія. Я брав батькове посвідчення: по-перше, ми з ним схожі, по-друге, він теж — Сергій Кузнецов. (Усміхається). Тож проблем не виникало.
Однак довго так тривати не могло, і я пішов на курси водіїв. Відвідував їх після кожного тренування. Коли складав практичне водіння, з нами в автівці був полісмен. Він упізнав у мені гравця «Ференцвароша». Там майже всі вболівають за цю команду. Тож він мене довго не мучив і швидко все підписав.

— Яка була твоя перша власна машина?
— Я купив собі «Сеат-Леон». Спочатку дуже багато їздив. В Угорщині найдальші переїзди робив на 200 кілометрів, а коли повернувся в Україну, то тут довелось долати значно більші відстані. Майже кожного тижня їздив маршрутами Одеса — Полтава, Одеса — Маріуполь.
Так я навідувався до своєї дівчини, яка згодом стала моєю дружиною. За рік намотував 70 тисяч кілометрів. Нині теж багато їжджу автотрасою Львів — Одеса. А це 850 кілометрів в один бік.

— Чи були проблеми з авто на таких довгих дистанціях?
— Траплялося. Я тоді мав БМВ-«сімку», як у фільмі «Бумер». Їхав із Вінниці, і на київській трасі щось із нею сталося: я пішов на обгін, і мій БМВ заглух. Одразу заблокувалося кермо, гальма... Я почав скидати швидкість ручним гальмом, та все одно потрапив у ДТП. Поволі дістався Києва, там машину полагодили, і я доїхав до Вінниці, де одразу ж вирішив продати цей автомобіль.

— Скільки загалом автівок було у твоєму автопарку?
— Зараз пригадаю: «Сеат», БМВ-«трійка», БМВ-«сімка», «Тойота-Рав-4» і ось тепер їжджу на «Ніссані-Мурано».

— Ти грав у багатьох командах і країнах. Чи завжди мав власне авто?
— Ні. Приміром, коли виступав у Росії, жив у маленькому містечку, тому автомобіль не був потрібен — на таксі за два долари можна було доїхати куди завгодно. В Білорусі також не мав автівки. Я там був усього три місяці і весь той час жив на базі. А в усіх інших країнах мав власний автомобіль.

— З даішниками часто спілкуєшся?
— Я вже три роки живу у Львові, і за цей час мене лише раз зупинили. Тож із місцевими автоінспекторами у мене все гаразд. Щоправда, мав проблеми, коли переганяв автівку до Одеси. Після цього мені надсилали «листи щастя». Перевищу швидкість на два-три кілометри — і є протокол.

— Про яке авто мрієш?
— Чесно кажучи, мене повністю влаштовує мій «Ніссан». Краще витрачати зароблені гроші на сім’ю і життя, аніж на круті тачки. А якби у мене з'явилися «зайві» гроші, то придбав би собі новий «Порш-Каєн». Але це не є моєю метою.

— Чи існує в команді традиція «обмивати» купівлю автомобіля?
— Та ні. Багато гравців «Карпат» купили собі автівки минулої осені, коли ми грали в Лізі Європи. Але тоді через надмірну зайнятість не було часу на «обмивання». Навесні ж, здається, ніхто не оновлював свого автопарку. Зрештою, не вважаю, що купівля автомобіля є чимось надзвичайним.

— Перед грою з «Динамо» ти на своєму «Ніссані» долучився до традиційного «зелено-білого» автопробігу фанів. Які враження?
— О, було супер. Автофани вперше запросили мене до такої акції. Машин зібралося безліч, бо ж це — «Динамо»! Під час поїздки хлопці палили фаєри, для нашої колони перекрили рух... Виглядало все дуже гарно. І треба ж було такому статися, що то був якраз 79-й виїзд фанатівської колони. А це мій ігровий номер! З тої нагоди фани подарували мені іменну футболку. І це мене зворушило...

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
conquistador
ну, вже пора!
Soyerbest
шо они из себя бедных строят??????????????
Gena3108
Як це на весні ніхто не обновлював авто? Весною Федецький поміняв свій Інфініті fx-35 на Порш Каєн!!!