Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
924
0

Владимир ЧЕСНАКОВ: «Можем занести сезон себе в актив»

Защитник «Ворсклы» о выходе команды в Лигу Европы, личных успехах и предстоящему ЧЕ

Владимир ЧЕСНАКОВ: «Можем занести сезон себе в актив»

Після виходу «Ворскли» до Ліги Європи УЄФА захисник команди Володимир Чеснаков поспілкувався з прес-службою ПЛ.

− Володимире, наскільки легко дався останній матч Епіцентр Чемпіонату України твоїй команді?

− Перевага у ігровому плані була на боці «Карпат». Львів’яни завжди активно грають перед своїми вболівальниками, тим більше вони хотіли реабілітуватись за попередні поразки. Більше гольових нагод було також у наших суперників, але 100-відсотковими я би їх не назвав. Після голу наприкінці першого тайму було дуже неприємно так швидко пропустити два м’ячі по перерві. Ось тоді ми вже й пішли вперед великими силами, коли зрозуміли, що наша мрія і мета може не здійснитись. На щастя, все завершилось добре для нас.

− Підсумовуючи сезон у цілому, чи задоволені у Полтаві таким результатом?

− Гадаю, що минулий рік можемо занести собі в актив. Після першого кола ми поступались багатьом конкурентам і сміливі плани на весняну частину не могли будувати. Але в останніх турах після успішних матчів проти «Арсенала», «Зорі», «Шахтаря» нас би просто не зрозуміли, якби ми загубили 6-у позицію.

− Коли «Ворскла» була найбільш потужною?
− Звичайно, це початок і кінець сезону. З першої частини змагань надовго запам’ятаються перемоги поспіль над «Металістом» та «Динамо». Навесні не одразу все виходило, але ми також вчасно набрали потрібний хід.

− Як давно мета пробитись до єврокубків сформувалась чітко?

− Перед сезоном про це ніхто не говорив. Пізніше президент клубу Олег Бабаєв зустрівся з колективом і сказав, що не може однозначно декларувати подібну мету, але попросив нас пройнятись спільною ідеєю. Кожен розумів, що у нас, за умов жорсткої конкуренції, немає ніяких гарантій. З часом ми зуміли у повірити у себе, і зараз кожен з нас гордий, що ми випередили багато сильних команд.

− Як оціниш сезон для себе?
− Немає приводів скаржитись на долю, адже і у клубі справи складались непогано, і з молодіжною збірною пробились до фінальної частини Чемпіонату Європи.

− Відомі вже плани «Ворскли» на найближче майбутнє?
− Така інформація для нас не була секретом вже давно. Іван Дмитрович Балан роздав гравцям індивідуальні плани. Відпустка триватиме 18 днів − до 8 червня. Потім, як завжди, 3 дні пробудемо у Полтаві. Далі також традиційна поїздка до Ялти. Перший тиждень хлопці будуть зі своїми сім’ями, а далі підготовка буде вже найсерйознішою.

− Для більшості відпустка, а для тебе − збірна…
− Так, вже завтра вирушаю до табору молодіжної збірної України. Але жалкувати, що не вдасться відпочити, не збираюсь. Адже такий шанс надається раз у житті. Так що навпаки − ця поїздка для мене дуже очікувана
.
− Їдеш перемагати?
− Павло Олександрович Яковенко поставив нам два завдання − по-перше, потрапити на Олімпіаду, а по-друге, виграти перше місце у Данії. Боятись нікого не варто. Адже якщо ми здолали на шляху до фінального турніру голландців, французів та інших, то чому б нам не продовжити переможний шлях. Звичайно, ніхто не збирається задовольнятись виходом до вісімки кращих збірних континенту.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.