Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2943
13

Григорий СУРКИС: «Без массовости элитному футболу не бывать»

Приветственное слово президента ФФУ по случаю Дня массового футбола УЕФА

Григорий СУРКИС: «Без массовости элитному футболу не бывать»
Григорий Суркис
Приветственное слово президента ФФУ Григория Суркиса по случаю Дня массового футбола УЕФА:

Дорогі учасники та гості футбольного свята!

Нещодавно видатний шотландський тренер та нинішній технічний директор УЄФА Енді Роксбург заявив:

«Масовий футбол − це основа основ. Без нього професіональний сегмент нашої улюбленої гри зав’яне і помре. І це справді так. Щільний зв'язок між елітним та любительським футболом несе величезну перевагу для них обох, а отже, для гри та суспільства в цілому».

Я повністю погоджуюся з таким визначенням авторитетного футбольного фахівця. Без масовості, без залучення широкого загалу до занять футболом, без багатомільйонної армії шанувальників спорту номер один в Україні годі й мріяти про міцний професіональний, елітний футбол. Без турботи про дитячо-юнацький футбол не бути сильними ані клубам, ані збірним. Масовий футбол − це той фундамент, на якому базуються усі досягнення вітчизняних команд.

У Федерації футболу України давно зрозуміли ключове значення масового футболу для розвитку гри. Не хочу втомлювати вас статистичними викладками про досягнення ФФУ в цій області, хоча вони справді є вражаючими! Повторюсь лише, що  саме завдяки численним програмам та акціям національної асоціації, котрі, на щастя, завжди користувалися підтримкою органів центральної та місцевої влади, міністерств та відомств, УЄФА присудив Україні шість зірок в рамках Хартії масового футболу.

Йдеться про видатну, високорейтингову відзнаку, якої окрім України також були удостоєні лише Англія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Шотландія та Фінляндія! Рівня вище шести зірок поки що не досягла жодна національна асоціація Європи. Наразі ж ФФУ вже претендує і на сьому зірку − тобто реально може здобути абсолютне визнання з боку УЄФА. Адже сім − це максимально можлива кількість зірок, що свідчать про найвищий рівень результатів роботи в галузі розвитку та популяризації масового футболу.

Додам більше. Український передовий досвід у цій сфері залюбки переймають провідні футбольні країни Європи та світу. Про це свідчать і різноманітні міжнародні навчально-тренувальні семінари, що регулярно відбуваються під дахом Будинку футболу, а також численні запрошення вітчизняних фахівців за кордон, аби вони розповіли про особливості роботи ФФУ в цьому напрямку.

Не можна не згадати і той факт, що у 2010-му наш колега, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу Олександр Каденко був визнаний УЄФА людиною року в масовому футболі. Це є також беззаперечним свідченням особливого, творчого підходу до пошуку оригінальних форм популяризації улюбленої гри на теренах нашої держави.

Недарма найбільш престижні та масштабні міжнародні проекти з розвитку масового футболу вважають за честь запросити до партнерства Україну. Приміром, сьогодні ми презентуємо проект «Відкриті розважальні футбольні школи», що вже з успіхом реалізований в багатьох країнах Європи. Минулого року відбулося 17 фестивалів для футбольної юні і у нас, а до кінця нинішнього в різних регіонах країни ми проведемо 21 подібний захід.

Сьогодні ми даємо старт ще двом всеукраїнським проектам:

Один з них - «Все для уроку футболу», головною родзинкою якого є спеціалізовані рюкзачки з наборами інвентаря та методичних матеріалів, котрі допоможуть шкільному учителеві якісно проводити уроки футболу у своїй школі.

А другий − це поширення спеціально створеної нової комп’ютерної програми на компакт-дисках під назвою «Шкільний футбол». Незабаром через наші регіональні федерації футболу усе це приладдя буде передано у школи по всій Україні.

Якщо ж повернутися до святкування Дня масового футболу УЄФА, здається, дуже символічно, що ці урочистості відбуваються напередодні фіналу Ліги чемпіонів. Адже усі учасники цього матчу, безсумнівно, колись починали так само, як і ці дітлахи, що зібралися тут сьогодні. І як сотні тисяч юних футболістів, які беруть участь у сьогоднішніх заходах по всій Україні.

Вони − основа українського футболу. Врешті ми всі − невід’ємна частка нашої єдиної уболівальницької родини. Тож я вітаю вас із цим світлим сімейним святом мільйонів цінителів її величності Гри.

Sport.ua
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего
Футбол | 20 апреля 2024, 00:07 3
Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего

Украинцу в ближайшее время нужно определиться с будущим

Черноморец – Кривбасс. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 20 апреля 2024, 09:04 4
Черноморец – Кривбасс. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Вряд ли команды смогут порадовать голами, зато борьбой – точно

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nikzae
Никакая массовость не поможет УПЛ, до тех пор, пока у нас покупается такое количество "левых" легионеров. если бы вместо них на поле выходили бы свои - был бы толк.
fckl-1963
,,Без масовості, без залучення широкого загалу до занять футболом, без багатомільйонної армії шанувальників спорту номер один в Україні годі й мріяти про міцний професіональний, елітний футбол. Без турботи про дитячо-юнацький футбол не бути сильними ані клубам, ані збірним. Масовий футбол − це той фундамент, на якому базуються усі досягнення вітчизняних команд.,,
Шо ви нєговорітє...
Не пройшло і 20 років
Anti-Surkis
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
boli4ek
Сурок сделай 18 команд в УПЛ - будет МАССОВО)))
mars07
Денег не жалко, все ровно из казны, а их никто не считает. все ровно обналичат.
А классно было, что бы это было на деле как раньше был-"кожаный мяч" да и в наших командах играли наши ребята, а не заморские.
polopq
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
korsar_kharkov
сьогодні ми презентуємо проект «Відкриті розважальні футбольні школи»
--------------------
этож скока такое удовольствие будет стоить?(для обычных людей конечно)
Минин Максим
Скандалы, интриги, расследования!))
knock-Kyiv
Ага. І йому стане соромно. Також віртуально.
Rututu
Вот он злодей объявился,зачинщик драк,гений договорняка и интриг.Зачем моряков слил?Заклеймим виртуальным позором.
Devil1991zp
какой любительский футбол,я вас умоляю,его просто НЕТ,вернее есть но его никто не поддерживает,а тем более ффу. в пример приведу лигу в Запоожье,где люди(любители) сами организовали,а а поддержки со стороны никакаой,не с полями ни с судьями.....могу долго продолжать)
ILL__NINO
про які позитивні результати можна говорити, якщо кожен рік в Україні зникає декілька футбольних клубів!? Так є школи Динамо, Шахтаря... але ж і там грають в основному синочки, в яких батьки при баблі. А справжні таланти змушені кидати це діло...
Gena3108
Треба було ще сказати про сотні чи тисячі штучних полів, які вони ніби-то побудували для дітей, щоб тим було де грати в футбол)))В нас в Луцьку три таких поля і всі вони платні))))