Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 21 мая 2011, 09:18
4343
21

1/2 финала. Ураган - Енакиевец - 5:3

Хет-трик Сержао позволяет франковцам сократить счет в серии + ВИДЕО

| Обновлено 21 мая 2011, 09:18
4343
21
1/2 финала. Ураган - Енакиевец - 5:3

Завдяки хет-трику Сержао «Ураган» скоротив рахунок у півфінальній серії з «Єнакієвцем», здобувши непросту перемогу на рідному паркеті з рахунком 5:3. Єдине, що у підсумку засмутило наставників та вболівальників івано-франківської команди, це попередження Біро Жаде, котрий через перебір карток буде змушений пропустити четвертий матч серії у суботу.

А розпочалася гра блискавично. Вже на 54-й секунді голкіпер гостей був змушений діставати м'яча із сітки власних воріт після класного дальнього удару Цвєлих. 1:0 - початок зроблено, і франківська публіка почала гнати вперед улюблену команду, яка вперше проводила домашню офіційну гру у смугастій біло-чорній формі. До того ж, незвично було побачити майже усіх «ураганівців» бородатими.

Не залишився без підтримки і «Єнакієвець». Після вояжу активістів фан-клубу «Ура-Фан» на Донбас минулого вікенду тепер настала черга донбасівських вболівальників подолати зворотній шлях через всю Україну з відповідним візитом, що у вітчизняному міні-футболі трапляється не так часто.

Повертаючись до самої гри, варто відзначити, що від пропущеного гола гості оговтались досить швидко і вже на третій хвилині Доманський поцілив у стійку воріт «Урагану». А перед цим Сільченко просто не влучив по м'ячу у вигідній ситуації - на щастя для господарів, які відповіли двома небезпечними, але неточними ударами Чепорнюка.

Згодом той же Сільченко отримав дві шикарні нагоди виправитися, але спершу він перекинув голкіпера і ворота, а далі  на підступний удар з восьми метрів зреагував Ципун, у стрибку відбивши м'яча. В «Урагану» Сержао зі штрафного та Шотурма при виході сам-на-сам пробили трохи неточно.

Та все ж в середині тайму глядачі таки побачили друге взяття воріт. Після пасу з кутового Валенко завдав дальнього удару, і м'яч рикошетом від Хурсова опинився у сітці - 2:0. Розвинути свою перевагу господарі могли вже через дві хвилини, але Цвєлих намагався зіграти ефектно, вирішивши на ходу не опускати м'яча на паркет, і пробив повз Мельника - в кількох сантиметрах від стійки. Наприкінці тайму обидва суперники запобігли по п'ять фолів, тож були змушені грати обережніше, але справа до дабл-пенальті так і не дійшла.

Цікаво, що саме говорив у роздягальні Микола Шевцов своїм підопічним, однак стовідсотково гравці його почули. Не пощастило вболівальникам, котрі затримались у перерві буквально на хвилинку, адже коли вони знову займали свої місця, то не могли повірити власним очам - на табло вже світилися дві двійки. Другий тайм для «Урагану» розпочався з холодного душу, коли з допомогою пресингу єнакієвці змусили помилятися господарів та з інтервалом всього в 10 секунд Нестерук і Чуднов зрівняли рахунок - 2:2.

А далі своє вагоме слово сказав Сержао, підтвердивши статус кращого «стовпа» українського чемпіонату. Зрозуміло, голи він не забивав самотужки. Спочатку на 28-й хвилині стокілограмовий бразилець на «п'ятачку» був спритнішим за двох захисників і воротаря, переправивши одним дотиком м'яч у сітку після пасу від Шотурми - 3:2. Через три хвилини трохи схожий гол у відповідь зумів провести Замятін - 3:3.

Нічийним рахунок протримався недовго. Біро Жаде відпасував поміж ніг Доманському в напрямку до штрафної, де Сержао з семи метрів і знову в один дотик пробив повз Мельника - 4:3. Втретє самотній бразилець розстріляв ворота «Єнакієвця» через чотири хвилини після передачі Валенка - 5:3. Буквально за мить Сержао знову викотився на побачення з голкіпером гостей, але пробив поряд зі стійкою. Згодом і Сімка втратив схожий момент, але не переграв Мельника при виході сам на сам.

За 4,48 до завершення другого тайму капітан «Єнакієвця» вдягнув воротарську футболку і біля воріт «Урагану» погарячіло. Часто вступав в гру Ципун, рятуючи команду у, здавалося б, безнадійних ситуаціях. Одного разу виручив Сержао, винісши м'яча з лінії воріт, а на передостанній хвилині франківцям допомогла штанга.

Наприкінці здали нерви у Хурсова, який примудрився двічі сфолити на Біро Жаде, отримавши спочатку попередження, а за 10 секунд він знову порушив правила (це був шостий фол гостей), але Цвєлих з десятиметрового не влучив у ворота. 5:3 - і «Ураган» скорочує рахунок серії, відтак у суботу продовження боротьби за вихід до фіналу.

Олег ЛАНЯК

«Ураган» - «Енакиевец» - 5:3
Первый матч 2:2 (по пенальти 5:6)
Второй матч 2:4
Счет серии 1:2


«Ураган»
: Ципун - Павлюк, Чепорнюк, Цвелых, Ренатиньо - Биро Жаде, Валенко, Шотурма, Сержао - Симка, Ярый
«Енакиевец»: Мельник - Замятин, Нестерук, Чуднов, Мирошник - Сильченко, Скорый, Турчак, Доманский - Хурсов, Гуменюк
 Цвелых (1), Валенко (10), Сержао (23, 28, 32) - Нестерук (21), Чуднов (21), Замятин (26) 
  Биро Жаде (30) - Турчак (16), Хурсов (40).

Удары (в створ): 32 (12) - 15 (12)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vit-2
Відсутність у захисті бразильця це втрата, але ж його можна замінити українським захистником із запасу. Гірше було б втратити Сержао, так що все пізнається в порівнянні.
keegan
да пуст поговорят,это их любимое занятие!!!
dantist74
А с чего это Енакиевец должен сломаться?
rys75
без Биро будет тяжело..да и судейки у них схваченые...
vit-2
Хороша гра видалася, якщо Ураган виграє і завтра, то Єнакієвець зламається і 5-та гра буде лише формальністю.
rys75
позравляю с наступающим!удачи!
rys75
ДА УКРАИНЦЫ И РЕНАТИНЬО СЛАБЫЕ:3-1 сыграли.....работать над собой надо....
rys75
у тебя завтра день рождение?
rys75
причем очень предвзято судили именно Ураган!или кто-то не согласен?Думаю Енакиевец замазался прилично!Жаль Биро завтра не сыграет!!!А Сильченку сегодня минимум две жолтых не дали!Спасибо Горе!!!
pravda78
Если вторая четверка не соберется,то Еначке будет торба
FAN-URAGAN
про суддівство краще промовчати. як такого, суддівства не було. такі помилки арбітрів "вбивають" наш футзал.
gordo
Спорткомплекс Шахтёр, который находится возле парка Вознесенского, я сам там когда маленький был тренировался за Енакиевский Шахтёр, очень даже хорошо в средине, так, что не хами, в натуре!
BuvLaden
Классный матч. Желаю Енакиевцу завтра победы.
KROKODILLER
дуже цікава гра
FutsalKh
Как я и предсказывал, "Ураган" выиграет 3 матча, инеипп
FutsalKh
Гора выдал "на гора" 2 карточки
starter90
как там Гора?
andrmark
супер матч))))))Ураган - Чемпіон!!!!!
keegan
поговорить не о чем? нарываешься,Вас ведь никто не оскорбляет