Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1630
7

БІРО ЖАДЕ: «Гадаю, що тепер вдома все буде по-іншому»

Бразильский легіонер НФК «Ураган» Біро ЖАДЕ про матчі плей-офф ЧУ проти «Єнакієвця»

БІРО ЖАДЕ: «Гадаю, що тепер вдома все буде по-іншому»

Цього вікенду визначаться дві команди, які поведуть боротьбу за чемпіонство. Якщо у протистоянні «Енергії-Тайму» з харківським «Локомотивом» рахунок наразі нічийний 1:1, то в іншій півфінальній парі «Єнакієвець» завдяки двом домашнім перемогам вирвався вперед - 2:0. Серія переїздить до Івано-Франківська, де завтра пройде третій матч, і права на помилку в «Урагану» більше немає.

Один з лідерів прикарпатського клубу та збірної Азербайджану Біро Жаде вважає, що у його команди є великі шанси потрапити до фіналу, адже вдома «Ураган» набагато потужніше, аніж на виїзді. Бразильський легіонер переконаний, що вболівальників чекатиме яскраве продовження цієї принципової серії.

- Розкажи більше про два виїзні матчі «Урагану» в Єнакієвому. Чи доводилось раніше грати у таких залах?
- Ми добре зіграли технічно, але нас спіткала невдача саме в результативності, адже ми створили чимало гольових моментів, а от з їх реалізацією не вийшло. Вважаю, що перша гра була найважливішою, і ми провели її на рівних, однак у підсумку поступилися супернику лише по пенальті. Друга гра була також хороша, де нам пощастило того дня ще менше: ми втратили дуже багато моментів, доволі швидко пропустивши два голи. І навіть той факт, що наша команда фізично виглядала сильнішою, не допоміг.

За свою кар'єру мені довелось пограти на різних майданчиках, і чесно кажучи, мене постійно вражає ігровий зал в Єнакієвому, бо він вузький і якийсь дивний. Доволі складно «Урагану» та й іншим командам адаптовуватися до таких антиумов, адже господарі у цьому мають явну перевагу. Якщо деяким командам такі зали і допомагають у грі, то нам це дуже серйозно заважає. Тепер ми гратимемо вдома, думаю, що все буде по-іншому.

- Наприкінці першої гри травму отримав один з ключових гравців «Єнакієвця» Олександр Хурсов. Що трапилося у тій ситуації?
- Був рикошет. Я хотів забрати м'яч у суперника. Хурсов опустив голову, і я випадково вдарив його, але це не був небезпечний момент. Звичайно, це була випадковість, і я ні в якому разі не робив це навмисно, адже він - мій колега. Сьогодні - ми суперники на майданчику, а завтра можемо грати в одній команді. Це був ігровий контакт - іноді таке трапляється.

- «Ураган» вдома - зовсім інша команда, аніж на виїзді. В чому причина?
- Так, це правда. Я не знаю, з чим це пов'язано, але вдома наша команда дійсно грає набагато краще. Маю надію, що така традиція продовжуватиметься і надалі, бо нам це дуже потрібно у вирішальних матчах чемпіонату.

- Як гадаєш, які шанси в «Урагану», щоб потрапити до фіналу? Адже права на помилку вже немає і потрібно вигравати усі три домашні матчі...
- У нас великі шанси. Я не можу сказати у відсотковому співвідношенні, але, думаю, наша команда відповідально ставитиметься до кожного руху на майданчику. Ми, футболісти, повинні думати тільки про перемогу за будь-яких умов. Звичайно, «Єнакієвець» - сильна команда, але й «Ураган» - непоступливий, і ми також хочемо вийти до фіналу. Якщо кожен підійде до гри у хорошому настрої та віддаватиметься на повну, то ми маємо всі шанси здобути перемогу в серії.

- Чи вистачить фізичних та моральних сил гравцям для того, щоб на рівні провести усі матчі і здобути три перемоги?
- Це - півфінал. Ми змучилися і фізично, і психологічно не менше, але в таких матчах головне - бажання. І якщо в деяких моментах бракує «фізики», то звідкись зсередини повинні знаходитися ті 10 відсотків, яких часто не вистачає і які дуже потрібні. Кожен спортсмен повинен віддати на 10 відсотків більше від того, що він може зробити. І через своє бажання, через «не можу» показати результат. Я завжди граю на повну силу і так гратиму в домашніх матчах. Знаю, що кожен гравець в нашій команді також налаштований на перемогу. Переконаний, що нас чекатиме яскраве продовження цієї принципової серії.

- Доречі, а хто запропонував не голитися? І в чому полягає ця прикмета?
- Зараз не пригадаю, хто запропонував, але точно пам'ятаю, що це було в автобусі після другого матчу у Львові проти ТВД. Ми домовилися між собою, що не будемо голитися до кінця чемпіонату. Мені ця борода, звичайно, заважає, бо раніше я такої бороди не носив, але домовленість є домовленість.

Олег ЛАНЯК, Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК «Ураган» . Фото Олекси БУТЧАКА

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
rys75
злой ты человек!ты думаешь что он не понимает что за это его накажут?зачем ему это?он тоже футболист и человек!
lemberg2011
Можна подивитись,де?
uragan2010
Цікаво, думаю, всім побачити ЦЕЙ ЕПІЗОД і його повтор? Напишіть тільки де?
keegan
"І навіть той факт, що наша команда фізично виглядала сильнішою, не допоміг." - полный бред,во 2 матче именно айзеры еле передвигались на площадке
"Хурсов опустив голову"- да,до пояса и нос сам сломал об твою ногу,посмотри внимательнее повтор,лучше бы извинился вместо оправданий и судейкам пива купил
FutsalKh
Ураганчик, вепрёёёёдддд!
rys75
В этой команде только 30%могут сыграть через не могу!!!И это проблема!!!!
rys75
ДАВАЙТЕ,ДЕРЗАЙТЕ!!!!