Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
|
1389
0

Конфлікт в українській гімнастиці вирішено

Упродовж тривалого часу спортивну громадськість нашої країни бентежила конфліктна ситуація і постійні чвари в українській гімнастиці

Неодноразові спроби різних організацій владнати ситуацію не були успішними.  Остаточна крапка була поставлена лише сьогодні.

15 березня 2006 року за ініціативи Національного олімпійського комітету України та  за сприяння Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту відбувся круглий стіл. Спеціально для участі у ньому до України приїхав президент Міжнародної федерації гімнастики Бруно ГРАНДІ  і генеральний секретар Андре ГЕСБЮЛЕР. Окрім керівників Міжнародної федерації участь у зустрічі взяли Міністр України у справах  сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО, Президент НОК України Сергій БУБКА, заступник міністра, віце-президент НОК Володимир БРИНЗАК, представники Міністерства юстиції, а також сторони, що не могли знайти порозуміння - Віктор КОРЖ і Стела ЗАХАРОВА.

Підсумком  тригодинного засідання стала спільна заява, під якою поставили підписи всі учасники круглого столу. У ній йдеться про те, що сторони зобов’язуються відізвати всі позовні заяви, які були подані за цей час щодо легітимності рішень конференцій УФГ та не оспорювати у подальшому рішення легітимної позачергової Конференції федерації, яка відбулася 11 листопада минулого року і обрала президентом Віктора КОРЖА. Водночас, Віктор КОРЖ має винести питання про поновлення членства у федерації Стели ЗАХАРОВОЇ, а також винести на розгляд можливість включення її до складу Президії.   
Приймаючи зазначене рішення сторони виходили з того, що на перше місце необхідно поставити інтереси розвитку гімнастичного спорту, підготовки спортсменів та роботи тренерів.

Президент Міжнародної федерації подякував Сергію БУБЦІ за запрошення відвідати Київ, а Міністру за допомогу в організації зустрічі.

“Ми прагнули остаточно вирішити конфліктну ситуацію”, - сказав під час проведення круглого столу Бруно ГРАНДІ. “Українська федерація гімнастики є однією з провідних у світі, тому ситуація, що склалась, була дуже неприємною. Я приїхав до Києва, щоб розібратися в цьому конфлікті і розставити всі крапки над “i”. Мене радує, що в спорті набагато більше, ніж в політиці діє правило чесної гри”, - наголосив президент Міжнародної федерації.
Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО зазначив, що гімнастика в Україні має сильні традиції. “На жаль, останні події і суперечки в керівництві федерації не сприяли продовженню славних традицій. І хоча Міністерство, як державний орган, згідно з законодавством не мало права втручатися в діяльність цієї громадської організації, зі свого боку намагалось максимально сприяти вирішенню конфлікту і подальшому розвитку гімнастики в Україні”, - наголосив Міністр.

У свою чергу президент НОК України Сергій БУБКА подякував Бруно ГРАНДІ за те, що він знайшов час прийняти запрошення. “Нас дуже хвилювала ситуація, що склалася в українській гімнастиці. Сьогодні ми знайшли мудре, компромісне рішення, без якого було б дуже складно рухатися вперед”, - зазначив президент НОК України.

Нагадаємо, 11 листопада 2005 року під час позачергової конференції Федерації гімнастики України, скликаної першим віце-президентом ФГУ Ігорем КОРОБЧИНСЬКИМ,  делегатами з посади президента Федерації було знято Стелу ЗАХАРОВУ, а новим президентом обрано Віктора КОРЖА.

У свою чергу Стела ЗАХАРОВА заявила, що конференція не може бути легітимною та подала позов до суду.

Прес-служба Міністерствf України у справах сім’ї, молоді та спорту

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру
Футбол | 10 мая 2024, 07:23 2
Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру

У Гарри 249 голов в топ-5 чемпионатах Европы, но ни одного командного трофея...

Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов
Футбол | 10 мая 2024, 04:50 1
Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов

Тони Кроос участвовал в финалах дважды с Баварией и в 5-й раз с Реалом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.