Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2483
7

Олег КОНОНОВ: «У нас есть проблемы с психологией»

Наставник «Карпат» рассказал о причинах разгромного поражения своей команды

Олег КОНОНОВ: «У нас есть проблемы с психологией»
Олег Кононов
Надзвичайно прикра поразка в Донецьку боляче вдарила по «Карпатах». Ясно, що говорити після таких поєдинків не дуже хочеться. Але Олег Кононов знайшов у собі сили, щоб відверто розповісти про причини помилок, та й самі помилки...
 
 – Я пережив те саме, що й наші гравці. Мені боляче. Так, завдання в чемпіонаті ми виконали, але перед грою говорили з хлопцями, що маємо грати за себе і за честь клубу. Проте у нас не вийшло дотриматися того, про що ми домовлялися. Такі поразки дуже прикрі. Причини різні. Я не знімаю причини з себе і зі своїх помилок. Вони стосуються як підготовки до гри, так і самої гри. Я не буду про них говорити, але їх знаю. Для мене це досвід, втім, досвід прикрий, це удар по нашому клубу. Зараз я скажу те, що мене стосується. Такі поразки багато чому вчать тренерів. Але я б хотів, щоб і гравці ставилися до своїх обов’язків добросовісно. Зараз я не хочу комусь дорікнути, адже ми одна команда, одне ціле. Сьогодні ми програли. Я вибачаюся за цю гру перед всіма фанатами, які у нас вірять, які хочуть кращого для команди. Але це футбол, це життя, а всі живі люди помиляються. Звісно, хотілося б ці помилки виключити. Підсумовуючи сказане: ми всі відповідальні за результат. Насамперед головний тренер. Гравців я не буду звинувачувати. Поки я тут головний тренер – такого не буде.
 
– Ви кажете, що ця гра стала для вас уроком. А для гравців?
– Я хочу донести гравцям одну просту істину. Ми маємо у кожному матчі грати на результат. За будь яких умов, за будь яких турнірних обставин. Ми професіонали і повинні відповідати за свої дії.
 
– Чотири голи це забагато? Можливо, «Металургу» трохи пощастило?
– Може й так. Треба аналізувати. За 6 хвилин пропустити 3 голи... Це буває дуже рідко. Але це говорить, що в нас проблеми з психологією. Проблеми з умінням виходити зі складних ситуацій і робити результат. Думаю, ця гра навчить нас багато чому і в плані гри, і в плані психології.
 
– Ви не вважаєте, що головна причина поразки лежить в незіграному центрі оборони?
– Звичайно, щось у цьому є. Така незіграність не може не впливати на деталі гри. Через недорозуміння пропустили один гол, потім ще, потім не так почали атаку. Є таке, але я не хочу на цьому акцентувати. Ми рухаємося вперед. Зовсім скоро на нас чекають нові відповідальні ігри: в чемпіонаті, в Кубку, в Лізі Європи. Ми маємо передбачати, ми маємо бути впевненими у тому, що запасний гравець чи молодий, який може не грати відповідну кількість матчів, вийде на поле і виконає установку.
 
– Часто говорять, що «Карпати» агресивно грають попереду, але сьогодні цієї агресії не було...
– Ми діяли так, щоб за допомогою контролю м’яча не давати супернику грати в звичний для нього футбол, щоб не дати їм можливостей проводити позиційні атаки. Це нам може й вдалося, але ж ми не закінчували свої атаки ударами. Нам не вдалося активно грати в завершальній фазі атаки. Гостроти не було. З іншого боку, треба віддати належне і обороні «Металурга».
 
– Чи не через брак гостроти ви змінили Ґодвіна на Ґурулі?
– Справді, я очікував, що після переведення Худоб’яка в центр півзахисту, а свіжого Ґурулі в атаку, ми підсилимо атакувальні дії, але я помилився. Вийшло усе навпаки. Я ризикував, а на користь це не пішло.
 
– Може, це була випадковість?
– У житі не буває випадковостей. Є помилки, є удачі. Якби ми забили, я б зробив правильно. А оскільки ми програли, отож я помилився. Це, власне, одна з тих помилок, про які я не хотів говорити на початку.
 
– Гол Худоб’яка щось змінив?
– Ні, всі досить важко переживають за результат. Але ми маємо бути сильними і не посипати голову попелом. Треба зробити висновки з поразки. Тільки сильні зможуть перемагати. Опускати рук ми не будемо. Наступна гра буде зовсім іншою.
 
Інформаційний центр ФК «Карпати»
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ptl9188
ҐҐҐҐҐҐҐҐҐҐҐҐҐҐ
FCMKH1988
Головне що не з психікою
ginn20092009
Вот это ты напряг...Хрюн его знает...
kylt_lichnosti
Как написать букву Ґ?
sidor85
все болеем за Ворсклу)))
Tetiy
откровенно говоря не повезло Ворскле, они поедут во Львов и могут попасть под горячую руку Карпат.
Андрій Кардащук
Негірев голоаний тренере МД чи в.о.? Якщо в.о. - зробити голоаним. Цей МД мені більше спдобався.
Хоча, можливо, "Карпати" не дуже й напрягались без мотивації... Я взагалі думав, що Кононов молодіжці дасть пограти.