Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1824
0

Итоги 29 тура чемпионата Украины

Шахтер прервал «безничейную» серию, продолжавшуюся 26 туров

Итоги 29 тура чемпионата Украины
Передостанній тур не дав відповідей на жодне з ключових невирішених питань.
 
Господарі-гості. Господарі взяли переконливий реванш за не таку виразну гру перед своїми вболівальниками у минулому турі. Цього разу власники арен святкували 6 перемог, один раз зіграли внічию і ще раз поступились. З початку сезону відповідна статистика виглядає так (з боку господарів): +103 =55 -74.
 
Голи. У більшості матчів туру футболісти потішили глядачів високою результативністю. Спільними зусиллями команди Прем’єр-ліги відзначились 24 рази (рівно по 3 голи за поєдинок). На рахунку господарів 18 влучних ударів, у гостей втричі менше − лише 6. Загальна кількість голів у сезоні − 589 (327-262). Середня результативність змагань − 2,54.
 
Попередження. На жовту картку у турі «напрацювали» 36 футболістів (по 4,5 за матч). З них було покарано однакову кількість господарів та гостей − по 18. Без урахування останнього туру Епіцентр Чемпіонату України число попереджень досягло 997-ми (460-537). Середня кількість «гірчичників» за один поєдинок − 4,3.
 
Вилучення. Єдина червона картка у турі дісталась Вадиму Сапаю, гравцю «Оболоні» - команди, що виступала у гостях. Це було 41-е вилучення сезону, з яких у пасиві господарів 16, гостей − 25. У середньому за тур арбітри вдаються до такої міри покарання 1,41 рази.
 
Пенальті. У черговому турі жодного порушення у власному штрафному майданчику футболісти не припустились. Кількість пенальті у сезоні залишається незмінною: 58, з яких господарі поля били 30 разів, гості − 28. Реалізовано з них 43 удари (20-23). Відсоток успішних ударів з «позначки» - 74,14.
 
Глядачі. Передостанній тур у сезоні Прем’єр-ліги вирішили подивитись на трибунах стадіонів 56 192 вболівальника. Найбільший інтерес серед 8-ми поєдинків викликала зустріч «Дніпра» та «Арсенала». На «Дніпро-Арену» 15 травня завітало 16 992 прихильника футболу. Перед останнім туром змагань загальна кількість глядачів з початку сезону становить 2 137 036. Середня відвідуваність туру − 7 024, загальна − 9 211.
 
Серії:
 
− «Шахтар» перервав власну безнічийну серію, що тривала 26 турів − після гри у Запоріжжі 18 липня минулого року (також 1:1).
− «Динамо» має 5-матчеву виграшну та 7-матчеві безпрограшну та «забивну» серії.
− «Металіст» та «Дніпро» не програють вдома по 7 матчів. Харків’яни продовжують лідирувати за кількістю перемог з великим рахунком. Тепер їх стало 7. «Динамо» у звітному турі святкувало 6-й подібний успіх у сезоні.
− У дніпропетровців 4 зустрічі поспіль закінчуються перемогами. «Суха» серія Яна Лаштувки триває 401 хвилину.
− «Карпати» 3 останні тури не можуть виграти, але вже 11 ігор поспіль не йдуть з поля без забитого голу.
− «Ворскла» третій раз поспіль вдома не програє «Шахтарю», а останні 6 матчів полтавчани від «гірників» не пропускають більше одного м’яча.
− «Таврія» перервала 4-матчеву безвиграшну серію.
− Донецький «Металург» трохи більше року не забивав у чужі ворота 4 м’ячі за матч − після останнього туру попереднього сезону, що відбувся 9 травня минулого року («Металург» Д. − «Оболонь» - 5:0).
− «Оболонь» після перемоги на «Донбас Арені» тричі поспіль програє у гостях.
− Сьомий раз у сезоні «Волинь» програла з розривом у 3 м’ячі та більше.
− Перемога «Зорі» у Кривому Розі поклала край 5-ти поразкам поспіль. Гол Олексія Полянського перервав серію команди після 584-х хвилин без забитих м’ячів.
− «Севастополь» не виграє на чужих полях 14 зустрічей до ряду.
− «Іллічівець» програв у гостях 5-й матч поспіль.
 
Ювілеї:
 
− Четвертий гол у ворота «Карпат» став 400-м пропущеним львів’янами у виїзних матчах Чемпіонатів України. Його автором став Вячеслав Чечер («Металург» Д.)
− Цей же м’яч Чечера став для «Металурга» 500-м забитим в еліті українського футболу.
− «Волинь» провела 150-й гостьовий матч з найсильнішими вітчизняними колективами.
− Перший гол «Зорі» у ворота «Кривбаса» став для луганчан 250-м на найвищому рівні. Його − Олексій Полянський.
− Разван Рац («Шахтар») провів 150-у гру у Чемпіонатах України.
− Денис Олійник («Металіст») та Євгеній Лозінський («Оболонь») мають по 100 матчів у складах елітних українських команд.
− Одразу двоє гравців «Динамо» відзначились ювілейними м’ячами. Перший гол Артема Мілевського у ворота «Волині» став для нього 50-м, а перший гол Артема Кравця − 10-м у Прем’єр-лізі.
− У Ігоря Худоб’яка («Карпати») після голу у ворота донецького «Металурга» відтепер в активі 20 результативних ударів у зустрічах з кращими командами країни.
 
www.fpl.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 32
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.