Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 мая 2011, 22:50
9196
1

Тарас КАБАНОВ: «Президент вирішував, хто вийде на поле»

Екс-гравець запорізького «Металурга» - про виліт команди до Першої ліги

| Обновлено 12 мая 2011, 22:50
9196
1
Тарас КАБАНОВ: «Президент вирішував, хто вийде на поле»
Тарас Кабанов

У 2006-2009-х роках він виступав за цей клуб. В інтерв’ю «Футбол 24 » Кабанов поділився власними міркуваннями стосовно причин вильоту «металургів» із Прем’єр-ліги та згадав особливості роботи в цій команді.

- Вся біда в тому, що дуже багато кваліфікованих гравців покинули команду, - каже нападник. - Тим паче, після першого кола «Металург» набрав лише 9 очок. Молодій-новій команді було важко вилізти із дна турнірної таблиці. Це і призвело до того, що Запоріжжя не буде представлене в наступному сезоні в Прем’єр-лізі. Із тих матчів, що я бачив, «Металургу» також не вистачало футбольного везіння. Візьміть хоча б останню гру із «Кривбасом». У першому таймі запоріжці значно краще виглядали за криворіжців. Але дитячі помилки призвели до голу. А потім «Металург» не зміг відігратися.

- Погоджуєтеся з тим, що в цій ситуації винне керівництво клубу? Продаючи своїх талановитих футболістів, воно б мало подбати про їхню заміну. А кваліфікованих гравців в «Металург» не запрошували…
- Це питання не до футболістів, а до самого керівництва. Це ж воно створює команду, їм видніше кого вони хочуть запросити. Не все залежить від футболістів.

- Це зрозуміло, але ж ви футболіст із досвідом, знаєте дуже добре цю «кухню» і можете аналізувати ситуацію. Тим паче, що запорізький «Металург» для вас не чужа команда…
- Однозначну відповідь важко дати. Не забувайте ще про тренерську чехарду. За той час, який я провів в Запоріжжі, змінилося, здається, п’ять тренерів. Лутков ішов, потім приходив, так само і деякі інші. Це теж негативно позначилося на результаті команди. Не повинно так бути, що фахівець попрацював 2-3 місяці і пішов у відставку, а потім знову повернувся. Це нічого хорошого команді не приносить.

- А які у вас спогади залишилися про період кар’єри в запорізькому «Металурзі»?
- Дуже хороші спогади про період, який мені приніс багато друзів. В нас був хороший колектив. Ми і досі із багатьма проводимо вільний час разом. Тому із Запоріжжям в мене пов’язані лише приємні спогади.

- Це правда, що в запорізькому «Металургу» тренери нічого не вирішують, за них це робить власник клубу Ігор Дворецький? Коли ви грали за цей клуб, пан Дворецький також визначав склад команди на гру?
- Нам цього не оголошували, але зрозуміло, що власник клубу має вплив на тренерів. Цього не можна заперечувати, таке, думаю, є в кожній команді. А в Запоріжжі президент занадто багато втручався в роботу тренерів.

- Яке саме втручання ви маєте на увазі?
- Як ви і казали, він міг визначити склад на гру. Це ж прерогатива тренера, лише він кожного дня бачить хто і як тренується, наскільки готовий. Але, наскільки мені відомо, бувало, президент вирішував, хто вийде на поле. Тренер міг не погоджуватися з цим, але в нього іншого варіанту не було.

- Цікаво, якими критеріями при цьому послуговувався президент клубу?
- Нам про це не розповідали. Нам просто оголошували склад на гру і все. Хто потрапляв в стартовий склад, той і виходив на поле та робив свою роботу. Від нас же нічого не залежить. Говорять, ми граємо. Звичайно, були серед нас невдоволені, були і задоволенні таким станом справ. Кожен по-своєму на це реагував.

- А у вас не було тоді такого відчуття, що працювати на тренуваннях, бути в хорошій формі замало для того, щоб потрапляти в основу? Це ж треба ще і з президентом нормальні стосунки мати…
- Президент практично на кожному тренуванні бував. Він за усіма спостерігав і робив свої висновки.

- На тренуванні президент клубу міг накричати на гравця?
- Такого не було. Міг просто підказати, але не кричав ні на кого.

- Тарасе, як гадаєте, запорізькому «Металургу» буде складно повернутися в Прем’єр-лігу?
- Головне зберегти склад. В «Металурзі» дуже багато молодих та перспективних гравців. Якщо їх не розпродадуть, буде поставлене завдання повернутися в еліту і підсилять кількома гравцями команду, то Запоріжжя через сезон повернеться в Прем’єр-лігу. Там непогана команда, з теперішньою грою їм буде не важко це зробити. Усе залежить від керівництва клубу. Якщо воно поставить завдання повернутися в еліту, ніхто нікого не продаватиме і футболісти вирішать це завдання.

- Футбол в Прем’єр-лізі і в першому дивізіоні суттєво відрізняється?
- Деякі матчі в Прем’єр-лізі грати легше. В першому дивізіоні інший рівень команд, силовий футбол. А в еліті більше команд, які і самі грають, і тобі дозволяють. Тому там легше показати свою майстерність.

- Тобто, в першій лізі команди брак майстерності компенсують силовою грою?
- Саме так.

Андрій ЗАХАРЧУК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
supergrass
Отакої, президент визначав склад команди на гру.
Тоді результати сезону закономірні.