Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
997
1

Ринар ВАЛЕЕВ: «Металлург ожил после двух побед»

«Кривбассу» сегодня главное не проиграть, считает хавбек команды Максимова

Ринар ВАЛЕЕВ: «Металлург ожил после двух побед»
Ринар Валеев
Перед стартовим матчем 28-го туру Епіцентр Чемпіонату України у Запоріжжі прес-служба ПЛ зв’язалась із півзахисником «Кривбаса» Рінаром Валєєвим.
 
− Рінаре, після останнього туру настрій у гравців «Кривбаса» змінився?
− Нам потрібна була лише перемога, ніякий інший підсумок у тій зустрічі нас не влаштовував. Досягнувши свого, безперечно, поліпшили внутрішню атмосферу, повірили у свої сили. Змогли себе перебороти, а отже, прибрали турнірну ініціативу до власних рук. Тепер вже ми вищі за конкурентів, і все залежатиме від наших результатів, а не від того, як зіграють інші.
 
− За якими характеристиками ви переграли «Севастополь»?
− За налаштованістю на потрібний результат. Кожен з футболістів зіграв на 100% своїх можливостей, чого не скажеш про суперника. Кримчани приїхали з таким настроєм, ніби їм ця гра взагалі не потрібна. Втім, подібне враження про опонентів у мене могло скластись за підсумками усієї зустрічі, а після двох швидких голів севастопольці опустили руки. Ми ж, навпаки, думали лише про цей матч, причому заздалегідь. Можливо, ще під час матчу проти «Дніпра». Тоді нам думки про наступний тур завадили, а зараз допомогли.
 
− Черговий суперник − запорізький «Металург» − йде нижче за всіх за турнірними здобутками…
− «Металург» після двох перемог ніби ожив, у нього зажевріла надія на продовження успіхів. Таке стало можливо за рахунок того, що у Запоріжжі молода команда, кожен з її складу хоче заявити про себе, вибити місце під сонцем. Тому на імена суперників вони не зважають, що іноді дуже корисно. Гадаю, що нам потрібно не програти. Їдемо за очками, але нічия нас влаштує, оскільки зараз кожен бал дуже важливий.
 
− Зважаючи на календар зустрічей «Кривбаса» і його основних конкурентів, скільки очок у трьох турах, що залишись, необхідно набрати?
− Потрібно відштовхуватись від тієї команди, яка перебуває на 15-му місці. «Іллічівець» цілком може переграти «Таврію», а потім докладе усіх зусиль у зустрічах з «Металістом» та «Динамо». Звичайно, їм максимальну кількість очок буде вкрай важко набрати, але ми маємо бути готові до будь-якого підсумку зустрічей конкурентів. Мені здається, що якщо зможемо набрати ще 4 очки, виліт нам не загрожуватиме.
 
− Повертаючись до найближчого матчу, як гадаєш, до чого може призвести зміна на тренерському містку запорізької команди?
− Як правило, перестановки дуже впливають на гравців. Іноді у кращий бік, іноді навпаки. Для цього треба знати причини відставки та мікроклімат, який панує у колективі. Тобто зміни будуть, а в який бік, не наважуся прогнозувати.
 
− Якщо брати сезон у цілому, чому навесні у «Кривбаса» виходить гірше, ніж у першій частині змагань?
− Я не скажу, що ми стали грати гірше. Гадаю, що після відновлення Епіценетр Чемпіонату у нас був не надто сприятливий календар. Навіть важко сказати, де ми відверто загубили очки, там де мали їх брати. Хіба що у домашній зустрічі проти «Оболоні». Та нічия − безперечна втрата. Решта результатів − об’єктивно показали співвідношення сил.
 
− Рінаре, ти згадав про «Оболонь». Саме з цієї команди ти переїхав до Кривого Рогу. Не виникає жалю, адже «пивовари» зараз більш високо піднялись у поточному рейтингу?
− Жалкувати не збираюсь ні в якому разі. Я прихильник того, що все що не відбувається − на краще. Це був мій вибір, на мене ніхто не тиснув. Тож ніяких сумнівів у мене немає і зараз. Щодо «Оболоні», то вона справедливо знаходиться у верхній половині турнірної таблиці, і я радий за свою колишню команду.
 
− Наостанок кадрове питання. Четверо твоїх партнерів дискваліфіковані перед поїздкою до Запоріжжя. Якісь втрати є ще?
− Дійсно, враховуючи, що в основній групі у нас тренується лише 20 футболістів, то не так вже й легко тренерам буде замінити Віталія Лисицького, Кирила Петрова, Младена Бартуловіча, Олександра Іващенка, які пропускатимуть найближчий тур. З іншого боку, це не має стати катастрофою. Яка різниця, скільки людей з попереднього туру зможуть вийти на поле. Головне, щоб усі чітко дотримувались ігрової дисципліни. Має піти на користь і повернення Олександра Максимова, який через ушкодження не грав три попередні матчі. Зараз ми розраховуємо на його допомогу. Тож лазарет майже порожній. Продовжує відновлюватись лише Сергій Даниловський, але він навесні не зміг зіграти жодного матчу.
 

www.fpl.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Mr.Teash
Точно ожил... Но сразу умер...