Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 05 мая 2011, 17:31
1661
0

Роман БОНДАРУК: «Я знаю Рене вже років десять»

Генеральний секретар Федерації біатлону України - про тренера-іноземця нашої збірної

| Обновлено 05 мая 2011, 17:31
1661
0
Роман БОНДАРУК: «Я знаю Рене вже років десять»
Роман Бондарук

Попри те, що виступ збірної в минулому сезоні керівники біатлонної федерації оцінили позитивно, у її тренерському штабі відбудуться зміни – до нашої української команди прийшов німець: Рене Альтенбургер–Кох.

Як вдалося запросити такого фахівця і чи справді він нам допоможе? Про це розповів виконавчий директор і генеральний секретар Федерації біатлону України Роман Бондарук, який особисто вмовляв його перебратися під наші знамена.

— Романе Романовичу, чому федерація вирішила звернутися по допомогу до іноземця?
— Я знаю Рене вже років десять. Свого часу він працював у Китаї, де відповідав за сервісну групу тамтешньої збірної. Тоді китайці демонстрували високі результати, навіть здобували медалі на чемпіонатах світу. Останнім часом він перебував у Кореї, його контракт з цією збірною щойно закінчився. Я мав із ним розмову ще минулого року. Знав, на яких умовах він працює у Кореї, коли закінчується контракт, і повідомив, що Україна зацікавлена у його послугах.
А 20 квітня цього року зустрівся з ним у Зальцбурзі. Провели перемовини, обговорили всі деталі, він дав згоду і з першого червня починає працювати у нашій збірній.

— Як він відреагував на вашу пропозицію?
— Загалом позитивно. Каже, що слідкував за виступами нашої збірної, адже вже десятки років їздить світом на всі змагання і знає прізвища всіх українських біатлоністів. Крім того, спілкувався з нашими змащувальниками англійською, тож у них не буде мовного бар'єра.

— Чим він кращий за наших фахівців?
— А чим кращий німець Піхлер, який очолив жіночу збірну Росії, від росіян? Нічим! А чим кращий норвежець, який тренує шведську збірну? А чому в білорусів уже два роки працює змащувальником австріяк? А чому в кращої бітлоністки Польщі змащувальником був швед, який, у це важко повірити, заробляв 12 (!) тисяч доларів на місяць? Іноземні фахівці мають свої методи роботи.
Минулого року чоловічу збірну України очолив латвієць Михайло Урбанович. Чим він кращий від наших? Не знаю. Але вперше в історії ми здобули медаль на чемпіонаті світу.

— Чи важко було українській стороні зробити німцю фінансову пропозицію?
— Ті гроші, які ми змогли йому запропонувати, він прийняв. Якби попросив трішки більшу зарплату, ми б її не потягли і відмовились від його послуг. Скажу лише, що змащувальники в інших країнах заробляють набагато більше. Скажімо, австріяк в Білорусі має в півтора раза більше, аніж німець у нас.

— Що саме робитиме він у нашій збірній?
— Відповідатиме за структуру і підбір лиж на фірмах. Тестуватиме їх на снігу. Також відповідатиме за їх змащування. Роботи дуже багато, тож буде зайнятий з ранку до вечора.

ДО РЕЧІ
Володимир Бринзак, президент Федерації біатлону України:

— Фінансування українського біатлону становить 500 тисяч євро на рік. Це рівень Румунії, Болгарії. Тобто ми пасемо задніх. Найкраще біатлон фінансують у Норвегії, де щороку виділяють 6,5 мільйона євро. У Росії — 4,5, в Німеччині — 4. Навіть у сусідній Білорусі на біатлон жертвують 1,5 мільйона євро на рік.

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Биатлон. Лидер сборной Германии рассказала, когда завершит карьеру
Биатлон | 18 апреля 2024, 14:23 0
Биатлон. Лидер сборной Германии рассказала, когда завершит карьеру

Франциска Пройсс борется с проблемами со здоровьем

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.