Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2191
0

Николай КЛИМ: «Будем добиваться успехов»

Генеральный директор ФСК «Буковина» доволен выступлениями команды

Николай КЛИМ: «Будем добиваться успехов»
Николай Клим
Цьогоріч генеральним директором ФСК «Буковина» став депутат Чернівецької міської ради Микола Клим. Зараз наша команда перебуває серед лідерів першої ліги. Зокрема, чернівчани зуміли переконливо перемогти одеський «Чорноморець». Генеральний директор чернівецького клубу поспілкувався з прес – службою ФСК «Буковина». Микола Анатолійович розповів про те, що необхідно «Буковині» для вирішення серйозних завдань.
 
«Вадим Заяць - тренер - максималіст»
 
- Миколо Анатолійовичу, пройшло два місяці з того часу, як Ви розпочали працювати на посаді генерального директора ФСК «Буковина». Як оцінюєте виступи нашої команди у цьогорічних офіційних поєдинках ?
- Мені дуже приємно від того, що наша «Буковина» зараз перебуває серед лідерів першої ліги та демонструє добротний футбол. Чернівецька команда, яка повернулася у перший дивізіон після 9 – річної перерви, здобула багато блискучих перемог. Переконаний, що чернівецькі вболівальники ніколи не забудуть успіх буковинців у домашній зустрічі з одеським «Чорноморцем». Ще рік тому клуб із Одеси грав у Прем'єр-лізі, а «Буковина» - у другому дивізіоні. Зараз же ми перемагаємо одеситів із рахунком 3:0 (!).
 
Приємно також те, що список бомбардирів першої ліги очолює наш футболіст Руслан Гунчак. Хочеться щоби інші гравці атакуючої ланки «Буковини» демонстрували результативну гру.
 
- Саме на матчі «Буковина» - «Чорноморець» було встановлено рекорд відвідуваності поєдинків першості України серед колективів першої ліги у сезоні – 2010/2011…
- Так. Відвідавши матч нашої команди з «Чорноморцем», президент ПФЛ України Мілетій Бальчос був приємно вражений тим, як люблять футбол на Буковині. Чернівецький колектив завжди намагатиметься йти вперед. Вірю, що буковинські вболівальники бачитимуть у виконанні своєї улюбленої команди лише якісний футбол.
 
- Безперечно, що успіхи «Буковини» були б неможливими без плідної роботи молодого тренера Вадима Зайця.
- Вадим Заяць – тренер - максималіст. Зрозуміло, що наш тренер був незадоволений грою своїх підопічних у матчі з аутсайдером першої ліги – командою «Прикарпаття» (Івано – Франківськ). Хоча чернівецька команда перемогла з результатом 1:0. 
 
Ми прагнемо того, щоби Вадим Григорович досяг із «Буковиною» нових вагомих успіхів. Він зараз, напевно, наймолодший тренер першої ліги. А це означає те, що кращі роки тренерської діяльності у Вадима Зайця попереду. За плечима Вадима Григоровича великий досвід виступів у командах вищої ліги, де він грав під керівництвом відомих фахівців. Це, звісно, позитивно вплине на подальшу роботу Вадима Григоровича у «Буковині».
 
«Якщо входити у Прем'єр-лігу, то треба у ній затриматися надовго»
 
- Миколо Анатолійовичу, чи готова команда до підвищення в класі?
- Якщо входити у Прем'єр-лігу, то треба у ній затриматися надовго. Візьмемо для прикладу команду «Закарпаття» (Ужгород). Закарпатський колектив не може затриматися у елітному дивізіоні більше, аніж на один сезон (у футбольних колах ужгородський клуб вже давно називають командою – ліфтом – авт.). Ми не хочемо того, щоби подібне відбувалося із нашою командою.
 
У нас є сильний тренер, окремі футболісти «Буковини» відповідають рівневі Прем'єр-ліги, а ось щодо інфраструктури клубу, то тут на клуб очікує велика робота. Зараз на вихід до вищого дивізіону претендують ПФК «Олександрія» та одеський «Чорноморець». Ці команди мають пристойну інфраструктуру та вже готові до підвищення в класі. Той же «Чорноморець», який ми переконливо перемогли, тривалий час виступав у вищій лізі. Ми ж лише нещодавно повернулися в перший дивізіон. Якщо ми хочемо боротися за вихід у Прем'єр-лігу, то нам треба значно покращити інфраструктуру ФСК «Буковина». Насамперед, нам необхідно побудувати базу, де буде тренувальне поле та умови для відновлення футболістів.
 
- Головний тренер чернівецької команди Вадим Заяць, а також наставники інших колективів неодноразово висловлювали невдоволення станом футбольного поля СОУ «Буковина». Яка робота вже проведена у цьому напрямку?
- Дійсно, футбольний газон перебуває у жахливому стані. Напередодні домашнього матчу чернівецької команди з «Чорноморцем» вже відбувалася робота щодо покращення газону головної спортивної споруди нашого міста. Над цим працювала служба ФК «Карпати» (Львів) з обслуговування футбольних полів «Мегазон». А ось основна робота проводитиметься вже після завершення першості України – 2010/2011. Необхідно повністю змінити трав'яний покрив, налагодити систему поливання газону. Наша команда повинна проводити домашні поєдинки на якісному газоні. У майбутньому плануємо зайнятися іншими ремонтними роботами на СОУ «Буковина». На жаль, спортивна споруда, де проводить офіційні матчі «Буковина», перебуває далеко не в ідеальному стані.
 
- Вболівальників «Буковини» цікавить те, що може очікувати на чернівецьку команду в майбутньому?
- Працюватимемо над тим, щоби «Буковина» перебувала серед лідерів першої ліги. Ще раз наголошую: для вирішення серйозних завдань нам необхідно створити інфраструктуру клубу. Радує те, що до команди повернулися обличчям владні структури. Мова йде, зокрема, про виконуючого обов’язків Чернівецького міського голови Віталія Михайлішина, який постійно цікавиться проблемами футбольного клубу та слідкує за виступами нашої «Буковини». Ми одразу знайшли спільну мову з паном Михайлішиним. Я впевнений у тому, що у результаті співпраці з міською владою наш клуб матиме тренувальну базу, а також отримає пристойні умови для підготовки до офіційних матчів.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.