Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 05 мая 2011, 09:04
2872
9

К Евро-2012 модернизируют береговую линию Днепра

Архитекторы планируют установить новые пешеходные мосты

| Обновлено 05 мая 2011, 09:04
2872
9
К Евро-2012 модернизируют береговую линию Днепра
До Євро-2012 кияни та гості столиці отримають оновлену набережну Дніпра та 10-кілометровий пішохідний туристичний маршрут з велосипедними доріжками.
 
Таке архітектурне рішення запропонувала команда архітекторів з Колумбії, що перемогла у відкритому міжнародному архітектурному конкурсі «Благоустрій центральної частини м. Києва до Євро 2012 та на перспективу» і відтепер має пріоритетне право визначати загальні принципи розвитку цієї території до Євро та після його проведення у столиці України. 
 
За задумом архітекторів, до Євро-2012 в столиці уздовж Дніпра з’являться пішохідні мости, що будуть триматися на опорах, розташованих через рівні проміжки. В такий спосіб дістатися річки можна буде, не перериваючи рух транспорту по магістралях.
 
Окрім благоустрою набережної, до Євро буде облаштовано 10-кілометровий пішохідний маршрут по краю річки. Протягом маршруту будуть розміщені ленд-арт об'єкти та встановлені тимчасові архітектурні будови.
 
Відтак, на Контрактовій площі з’являться тимчасові павільйони, на Поштовій площі - оглядові вежі. На Арсенальній площі буде створено дизайнерський парк, що стане виставковим майданчиком для новаторських міських меблів і реклами українського дизайну. Європейську площу під час Євро-2012 тимчасово буде перетворено на вільну від транспорту зону художніх інсталяцій. Безпосередньо на воді Дніпра, за проектом, передбачено на понтонах створити простір для дозвілля та відпочинку, облаштувати концертні майданчики і кафе.
 
Друга частина проекту присвячена окремій ділянці – один з «розривів Крайки» - транспортна розв`язка на перетині Алеї героїв Крут та Дніпровського узвозу. Проектом запропоновано створення пішохідного кільцевого вузла, який вміщує в собі різноманітні функції, допомагає структурувати ландшафт та вирішує проблему перепаду рельєфу, а також встановлює зручні зв`язки з різноманітними об`єктами.
 
Протягом усього 10-кілометрового пішохідного маршруту буде створено умови для переміщення велосипедистів і людей з обмеженими можливостями (ширина доріжки - мінімум 6 метрів).
 
Посилення взаємозв'язку міста з Дніпром та перспективний розвиток Києва після Євро було визнано кращою ідеєю конкурсу. Архітектори запропонували зміцнити берегову лінію річки, посилити взаємозв'язок з різними природними ресурсами та поступово трансформувати весь регіон. «Так само, як річка Березина є водною притокою Дніпра, так і пішохідні та велосипедні маршрути мають стати «міськими притоками» річки, а також прилеглих лісів і горбів», - зазначили переможці під час презентації свого проекту. 
 
Нагадаємо, конкурсний проект був розділений на два блоки: комплексний проект розвитку території від Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років до Львівської та Контрактової площі з обов’язковим виділенням першого етапу реалізації, а саме - до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу в Україні, та детальну проробку однієї з найважливіших ділянок цього маршруту.
 
Довідка. Коротка інформація про авторів: Pablo Forero (Богота, Колумбія (1984), закінчив Universidad de los Andes в 2007, заснував своє власне архітектурне бюро Taller 301 з Julian Restrepo і Daniel Azuero в 2007 році.
Julian Restrepo (Богота, Колумбія (1984), закінчив Mugna Cum Laude з the Universidad de los Andes в 2008. Працював з Daniel Bonilla Arquitectos (Колумбія), Архітекторами Osmond Lange Architects (South Africa), і архітектурною студією GRUPO OI (Venezuela) перед заснуванням свого власного архітектурного бюро Taller 301 разом з Pablo Forero і Daniel Azuero в 2008 році. Є авторами власних проектів і учасниками, лауреатами конкурсів в Колумбії та світі.
 
Творче кредо: «Наша схильність до дизайну базується на внутрішньому контексті. У Колумбії доволі бідні ресурси, тож є багато проблем, на які треба звернути увагу. Кожен жест є важливим; максимальний ефект мінімальними засобами. Діючи глобально, мислимо локально».
 
www.ukraine2012.gov.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер Бенфики объяснил, почему оставил Трубина в запасе
Футбол | 15 апреля 2024, 18:35 7
Тренер Бенфики объяснил, почему оставил Трубина в запасе

Рогер Шмидт решил применить ротацию состава

Барселона – ПСЖ. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги чемпионов
Футбол | 16 апреля 2024, 06:01 0
Барселона – ПСЖ. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги чемпионов

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует топовый поединок в главном клубном еврокубке

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
IL2003
Когда они это все собираются делать ??? Времени осталось реально один год ???
olegm555
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Evgen_Kharkov
уже не знают,на что денег распилить....
ivanich1980
не удивлюсь, если это бюро существует только на бумаге, а эти ребята получили свои по тыщу баксов за использование их имени и даже не подозревают об этих всех проэктах.
tv86
У копании 4 или 3 года опыта, основана сразу после окончания ВУЗа.
Парни или вундеркинды или тут что-то не чисто.
"заснував своє власне архітектурне бюро Taller 301 з Julian Restrepo і Daniel Azuero в 2007 році."
"перед заснуванням свого власного архітектурного бюро Taller 301 разом з Pablo Forero і Daniel Azuero в 2008 році"
CubiQ
В Колумбии хороший кокаин, поэтому и дизайнеры там тоже хорошие.
bookmaker
заголовок на російській, а текст на українській-креативно
hybrid
а тобі наших за 20 років не вистачило? подивись на київ.
dadaali
С Колумбии??? а нашим слабо??? и чего это вдруг не Китай????