Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1572
8

Игор ЙОВИЧЕВИЧ: «Очень часто становимся жертвами арбитров»

Трансфер-директор «Карпат» прокомментировал последний матч своей команды против «Металлиста»

Игор ЙОВИЧЕВИЧ: «Очень часто становимся жертвами арбитров»
Игор Йовичевич

Трансфер-директор «Карпат» Ігор Йовічевіч після гри у Харкові був дуже засмучений. Втім, як він зізнався, причина не в грі «зелено-білих» і навіть не в тому, що команда не втримала перемогу. То в чому ж?

– Мені дуже сумно і прикро, що подібні речі, маю на увазі подібне суддівство, відбуваються в українському чемпіонаті. Я не розумію, як можна таке витворяти в таких важливих іграх! І це ж не перший раз. Аналогічне вилученню Зеньова у минулій грі отримав і Голодюк. А хіба нас краще судили в попередніх іграх з «Іллічівцем» та «Таврією»?.. 

– Ви в цьому вбачаєте упередженість чи це просто низька кваліфікація арбітрів?
– Про непорядність українських суддів думати не хочеться, але надто часто ми стаємо жертвами їхніх помилок, це факт. Напевно, Колліні та іншим керівникам суддівського корпусу не погано було б розібратися з тим, що відбувається і навести хоча б якийсь порядок. Бо в іншому разі я не знаю, до чого це може призвести. 

– Пропоную перейти до обговорення суто футболу в харківській  грі…
– Я також був би тільки за те, щоб обговорюючи ігри, ми навіть не згадували арбітрів. Але, на жаль, не виходить. Ви ж прекрасно розумієте, що гру необхідно аналізувати до вилучення Зеньова і після. Втім, домовилися, давайте про футбол без арбітрів. А, можливо, краще насправді грати без них, так, як це роблять у дворовому футболі? Мені здається, що гірше не буде (сміється).

– Як оцінюєте гру «Карпат»?
– Думаю, що до вилучення Зеньова ми проводили один з найкращих наших матчів у сезоні. Можливо, це прозвучить надто пафосно, але я гордий за нашу команду за те, який футбол вона показувала. У першому таймі ми повністю переграли суперника. А ним, до речі, був не хто будь, а «Металіст». І грали ми на його полі. В першу чергу ми повністю їх переграли тактично. А ще скажу, що ми вкотре показали себе, як справжня команда. І це стосується не лише характеру, а й малюнка гри. 

– І це при тому, що «Карпати» грали не в оптимальному складі.
– Саме це я й мав на увазі. От подивіться, через вилучення не було на полі Голодюка, одного з тих, хто грає одну з найважливіших ролей у команді в атаці. Олег разом з Худіком є справжнім конструктором атак. Але хіба хтось помітив його відсутність на полі? Команда грала в свою гру – добре контролювала м’яч, багато комбінувала. Те саме стосується і оборони, на правому фланзі якої не грав також дискваліфікований Федецький. Ми досить добре зіграли в захисті. Так, пропустили, але знову ж таки тоді, коли залишилися в меншості. Напевно, ніхто не буде сперечатися, що «Металіст», та ще й на своєму полі, суперник дуже серйозний. Але я вважаю, що ми як команда, виглядаємо значно потужніше. А в них, коли б не індивідуальна майстерність Тайсона і настирливість у атаці Девіча, звичайний сірий середнячок, а не один з лідерів.

– У Харкові не грало двоє дискваліфікованих карпатівців. Проти «Динамо» «зелено-білі» також не зможуть зіграти в оптимальному складі…
– Так, втрати у нас дуже суттєві. Але нічого, я думаю, що Балажіц в центрі замінить Мілошевіча. А Лукас вийде з перших хвилин замість Зеньова.

– Але іспанець не дуже переконливо виглядає…
– Справді, на зимових зборах, особливо в іграх Copa del Sol, Лукас дивився краще. Але не забувайте, що турнір проходив у нього на батьківщині, йому там було значно легше. Думаю, що потрібно ще трохи часу, аби він адаптувався до нових умов, до українського футболу. Побачите, він от-от заграє. Повірте, це дуже талановитий футболіст і в такій команді як «Карпати» він обов’язково розкриється. І я, і Олег Кононов, і партнери в нього віримо. 

– А що скажете про гру іншого іспанця, Борху Гомеза?
– Я дуже радий за нього. Мені здається, що він вже грає на високому рівні і є дуже корисним для команди. Так, можливо у його грі немає зовнішнього блиску, бо він все робить просто і не ризикує. Якщо вимагає ситуація, то не соромиться і вибиває м’яч на трибуни – головне, щоб ліквідувати небезпеку біля своїх воріт. Робить все в обороні своєчасно і максимально раціонально. Але не забуває і підключатися до атак. Втім, я не сумніваюся, що він обов’язково буде додавати у грі. Адже він ще зовсім молодий футболіст. Та й потім, він також ще лише проходить адаптаційний період.

– Кого з карпатівців можете виділити в грі з «Металістом»?
– Я вже казав, що «Карпати» себе перш за все проявили, як команда. Але коли вже когось виділяти, то хіба Батісту. Не скажу, що він був найкращим, але Вільям вперше вийшов у старті після такого тривалого періоду і ще й після дуже важкої травми. І зіграв просто чудово. Гол забив, це вже багато що значить. Але ж він і решту часу добре відіграв. Причому був дуже активний не лише в атаці, що входить у його безпосередні функції, а й при обороні своїх воріт. Ось вам яскравий приклад карпатівця, як командного гравця.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Легенда Ливерпуля: «Гонка за титул АПЛ для команды закончена»
Футбол | 25 апреля 2024, 08:11 0
Легенда Ливерпуля: «Гонка за титул АПЛ для команды закончена»

Каррагер уже не верит в перспективы команды Клоппа в сезоне

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alexej2011
Надейся и жди,вся жизнь впереди.Только бухим за руль не садись,а то короткой она окажется.
tulja68
valenok2 -ти невалерок ти валера і твій судья також валера!прийде час і все поміняється!і будуть у тебе воплі і соплі!
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Romberg7
Для тих хто ще не знає. 7 травня у Львові перед матчем з київським "Динамо" відбудеться марш у вишиванках. У ньому візьмуть участь вболівальники Динамо і Карпат. Детальніше тут:
http://fckarpaty.com.ua/news/fan_marsh_u_vishivankakh_video/2011-05-02-2706
patriot502
Шо за фамилия хахляцька Йовічевіч, ты звидкы взялося, прахвессар-футболу?
Victor__MX
еще один футбольный... педро. В смысле чистокровный испанец.
fgi2006
Шел бы ты дальше в свой бложок
knock-Kyiv
Ярік все купив!