Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1334
2

Безопасность фанатов – дело рук самих фанатов

Создание фан-посольств – важная часть подготовки к Евро-2012

Безопасность фанатов – дело рук самих фанатов
Створення фан-посольств під час футбольних єврочемпіонатів – важлива складова підготовки до турніру, яка напряму пов’язана з питаннями безпеки. На цьому наголосив представник Ради Європи Радім Бурес під час ІІ Міжнародної конференції, присвяченій організації фан-посольств у приймаючих містах Євро-2012, яка відбулась нещодавно у Львові. Представники міст-господарів України та Польщі разом з керівниками європейських фан-посольств протягом двох днів обговорювали організацію таких проектів під час Євро-2012 і вивчали шляхи залучення вболівальників.
 
Бурес підкреслив, що європейські країни давно прийшли до висновків, що «хороше проведення футбольного чемпіонату – це передовсім забезпечення безпеки». «А безпека – це не лише питання правоохоронних органів, а й справа рук самих фанів. Саме через організацію фан-посольств можна регулювати більшість питань. Вболівальники краще розуміють фанів з інших країн, з радістю допомагають їм. А при потребі звертаються до інших відповідальних органів», - зазначив він.
 
Водночас голова асоціації вболівальників Європи Кевін Майлес (Англія) підкреслив, що складність проведення такого масштабного заходу, як Євро, полягає не тільки в організації турніру на високому рівні. Запорука успіху Євро - у створенні привітної і гостинної атмосфери, щоб гості з усього світу почувались бажаними, відчували себе частиною свята. Цього можна досягнути завдяки конструктивній співпраці на всіх рівнях влади з асоціаціями вболівальників.
 
«Ми співпрацюємо зі різноманітними службами, наприклад, з організацією, яка захищає права людей з обмеженими можливостями, а також з органами, що борються з дискримінацією в сфері футболу. Ми налагоджуємо роботу на рівні міністерств, приймаючих міст, правоохоронних органів з відповідними футбольними об’єднаннями вболівальників», - додав керівник об’єднання вболівальників Європи.
 
Розповідаючи про досвід попередніх 8 міжнародних чемпіонатів, які відбулись за співпраці з фан-посольствами, він зазначив, що більшість роботи відбувається за лаштунками. Будучи посередниками між вболівальниками і різними організаціями, фан-посольства надають переважно інформаційну та психологічну підтримку приїжджим гостям. Важливо також, щоб був однаково теплий прийом для вболівальників всіх категорій і з усіх країн.
 
«Вболівальники не потребують, щоб до них ставились особливо, вони хочуть, щоб їх зустріли радо і привітно. Ясна річ, що не всі фани однакові. Не всі підійдуть і спитають, де купити кухоль пива. Головна потреба – інформація і орієнтація на місцевості. Потрібна практична допомога, підтримка на місці», - каже він.
 
З іншого боку інформація, яка надійшла до фан-посольства, при потребі має передаватись до зацікавлених органів. Наприклад, у випадку звернення двох вболівальників з проханням знайти житло – це питання вирішується на місці. Якщо ж 2 тисячі людей на вулиці без житла – це вже питання до приймаючого міста, зауважив Кевін Майлес.
 
www.ukraine2012.gov.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
movkli
это были новости Евро -2012
movkli
новая акция на Радиорынке (ст.м. Героев Труда, г. Харьков) - "Найди свой телефон и получи 50% скидки на него при покупки..."