Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 апреля 2011, 11:32
1310
2

Андрей ТЛУМАК: «В Харькове у нас будет свой раздражитель»

Вратарь «Карпат» полон решимости перед игрой с «Металлистом»

| Обновлено 30 апреля 2011, 11:32
1310
2
Андрей ТЛУМАК: «В Харькове у нас будет свой раздражитель»

Голкіпер «Карпат» Андрій Тлумак перед матчем з «Металістом» розповів про настрій всередині львівської команди.

− Андрію, єдиної у сезоні поразки вдома «Карпати» зазнали від «Металіста»…
− Вважаю, що тоді точилась на полі рівна гра. Десь нам не пощастило. Харків’яни зуміли виграти за рахунок кращої індивідуальної гри, — цитує Тлумака офіційний сайт УПЛ. — За цим критерієм тоді особливо виділявся Тайсон.

− Але більше ваша команда вдома не програвала і є найсильнішою у сезоні за цим показником. У чому секрет?
− Думаю, своїми результатами маємо завдячувати вболівальникам. Кожного матчу хочемо їх радувати, що й дає свої результати.

− Що можеш сказати, порівнюючи осінні результати «Карпат» із нинішніми?
− Зараз не можна робити висновків, стала команда сильнішою чи слабшою. Просто у першій частині сезону ми грали на три фронти, зараз лише у Епіцентр Чемпіонаті України. Якби ми мали можливість ще раз перевірити свої сили на європейських грандах, я зміг би відповісти напевно. Тим не менше, навіть невдачі у матчах із такими суперниками як «Севілья», «ПСЖ» чи «Борусія» Дортмунд, яка близька до завоювання чемпіонського титулу у Німеччині, не минають безслідно. Адаптуватись маємо не лише до високих місць на внутрішній арені, але і прогресувати у єврокубках.

− Про наступний сезон у Лізі Європи УЄФА можна говорити сміливо − минулого туру «Карпати» це собі гарантували. Сталося це у переддень Великодня. Якось відсвяткували ці події?
− Звичайно, як християни, відсвяткували Великдень у родинних колах. Але нічого більше. П’яте місце − це лише завдання-мінімум. У нас є бажання спортивного поступу. Чому б не поборотись за більш високі місця? Від нас ніхто не вимагає «кров з носу» посісти третє чи четверте місце, і картати та сварити нас не будуть, якщо нам це не вдасться. Але доки є можливість боротись, будемо це робити.

− У світлі можливості піднятись вище турнірними сходами наступні матчі є дуже важливими. Зокрема, як налаштовуєтесь на «Металіст»?
− Як і на будь-який інший поєдинок. Просто у Харкові для нас існуватиме зайвий подразник. Мирон Маркевич колись працював у «Карпатах», його тренерська кваліфікація добре відома всій Україні. І матчі проти колишніх команд є завжди особливо принциповими. Ми знаємо про це і готові до цікавого протистояння. Але це не означає, що ми будемо налаштовуватись на найближчу зустріч ретельніше, ніж на «Динамо» або на «Таврію». Нинішній «Металіст», у першу чергу, сильний своєю атакувальною лінією, де важливу роль відіграють бразильські легіонери. Також у хорошій формі знаходиться Марко Девіч, який у Донецьку вийшов лише на заміну, але все одно залишив свій слід у воротах «Шахтаря».

− Зустрічі «Карпат» та «Металіста» вийшли на новий рівень після оприлюднення скандалу навколо матчу у Харкові між вашими командами у 2008 році. Це якось позначається на ставленні футболістів до матчу чергового туру?
− Аж ніяк. Стимул у нас один − можливість покращити турнірне становище. Жодних підвищених преміальних нам не було обіцяно. Багато футболістів залишились у команді і пам’ятають той матч. Мабуть, якийсь підтекст шукатимуть уболівальники. Ми ж просто гратимемо у футбол. Що нас дійсно непокоїть − так це можливість позбавлення нас 9-ти очок.

Спорт-Экспресс в Украине

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram
Футбол | 19 апреля 2024, 21:36 5
Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram

После суперсерии пенальти у Андрея уже 2,6+ миллиона подписчиков

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
aicraft1965
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Serge
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил