Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1534
2

Мартин Богатинов: 15 лет в футболе

Сегодня голкиперу «Карпат» исполнилось 25 лет

Мартин Богатинов: 15 лет в футболе
Мартин Богатинов
Сьогодні, 26-го квітня, свій чвертьвіковий ювілей відзначає воротар «Карпат» та національної збірної Македонії Мартін Богатінов.
 
Мартін Богатінов народився 26-го квітня 1986 року у місті Кратово в Македонії, яка на той час була однією з шести федеративних республік ще єдиної Югославії.
 
Футболом Мартін захопився в 10-річному віці, а вже за два роки, за його словами, він зрозумів, що саме ця гра стане для нього справою на все життя. Та напевно по іншому й бути не могло. Адже Мартін за своєю генетикою не міг не грати у футбол і так само не міг не стати саме воротарем. Справа в тому, що його дідусь, якого щоправда Мартін бачив лише кілька разів, свого часу захищав ворота клубу елітного дивізіону югославського футболу «Вардар». Цікаво, що й сам Мартін у сезоні 2007/2008 року грав за цей клуб, але провів лише два поєдинки національної першості Македонії.
 
А свою професійну кар’єру футболіста талановитий воротар розпочав у 2005 році, коли підписав контракт з клубом «Сілекс» свого рідного міста Кратово. В команді грав упродовж двох років і зіграв у чемпіонаті Македонії 33 матчі. Влітку 2007 року він перейшов у «Вардар», про який ми вже згадували, але так і не зумів закріпитися в складі і його віддали в «Цементарніцу» на правах оренди. У «Цементарніці» виступав майже півроку і зіграв у 12 матчах. З часом у 24 іграх захищав ворота клубу «Тетекс» з міста Тетово. А влітку 2009 року Богатінов перейшов у «Работнічки».
 
23 липня 2009 року відбувся дебют Мартіна у єврокубках в переможному матчі кваліфікації Ліги Європи проти північноірландського «Крузейдерса» – 4:2. У сезоні 2009/10 «Работнічки» зайняли 2-е місце в національному чемпіонаті, пропустивши вперед лише «Ренове», а в Кубку Македонії команда дійшла до фіналу, де програла «Тетексу» – 2:3. Влітку 2010 року Богатінов зіграв у 5 іграх кваліфікації Ліги Європи. У 3-му раунді «Работнічки» програли «Ліверпулю» 0:4 за сумою двох матчів. За підсумками 2010 року Мартіна Богатінова було визнано найкращим гравцем чемпіонату Македонії.
 
Цілком логічно, що на гру Мартіна звернули увагу тренери національної збірної Македонії. 17 листопада 2010 року він дебютував у головній команді своєї країни у товариському матчі проти збірної Албанії – 0:0. Богатінов вийшов на заміну на 87-й хвилині замість Едіна Нуредіновскі. Наступний раз за збірну Македонії він зіграв 22-го грудня минулого року у гостьовому товариському поєдинку проти Китая. Мартін відіграв всю гру, а на 90-й хвилині пропустив гол від Ден Чжухіанга і його команда програла – 0:1.
 
23-го січня нинішнього року Мартін Богатінов підписав контракт з львівськими «Карпатами». Хотіли його бачити у себе й клуби елітних дивізіонів Росії та Азербайджану, але він віддав перевагу клубу зі столиці Галичини. У Прем’єр-лізі України кіпер дебютував 6-го березня нинішнього року у Києві в матчі проти столичного «Арсеналу», який закінчився внічию – 2:2. Станом на сьогоднішній день за «зелено-білих» Мартін зіграв у п’яти іграх національного чемпіонату і вже двічі встиг попасти у символічні збірні туру. Зокрема, фахівці відзначили його вдалу гру в матчах проти чинних чемпіонів та володарів Кубка України – «Шахтаря» і «Таврії» відповідно, які «Карпати» виграли з однаковим рахунком 1:0.
 
Тож партнери по команді, тренери і вболівальники «Карпат» разом з керівництвом та всім колективом клубу вітають Мартіна з ювілеєм і бажають йому міцного здоров’я, щастя в особистому житті, матеріального достатку і якомога більше суперсейвів та переможних матчів у складі як «Карпат», так і національної збірної Македонії.
 
Многая літа!
 
Інформаційний центр ФК «Карпати»
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трехчасовая битва в финале! Известна победительница супертурнира в Мадриде
Теннис | 04 мая 2024, 22:55 9
Трехчасовая битва в финале! Известна победительница супертурнира в Мадриде

Ига Свентек в трех сетах вырвала победу у Арины Соболенко

ВИДЕО. Безумное начало матча Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забил
Футбол | 04 мая 2024, 19:43 3
ВИДЕО. Безумное начало матча Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забил

Счет на 3-й минуте открыл Андреас Кристенсен, Артем сразу же ответил

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
petriniak
Многая літа,Мартін!!!!