Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2140
3

А. БЫШОВЕЦ: «У сборной России достаточно и сил, и опыта»

Но к возможным фаворитам Евро-2012 ни Украину, ни Россию не причислишь

А. БЫШОВЕЦ: «У сборной России достаточно и сил, и опыта»
Анатолий Бышовец
В ексклюзивному інтерв’ю сайту «Футбол 24» відомий радянський футболіст, російський тренер Анатолій Бишовець поділився власними міркуваннями стосовно процесу призначення наставника збірної. Також він розповів про специфіку роботи Діка Адвоката на чолі національної команди Росії.
 
 - Не благодатна ця тема, призначення наставника збірної, - каже Анатолій Федорович. – Це ж вибір президента Федерації. Тільки він відповідає за результат, а тому повинен знайти наставника, якому може довіряти. У президента із головним тренером повинне бути розуміння, єдність, професійна та людська сумісність. Тільки в цьому випадку ці дві людини можуть вирішити поставленні завдання.
 
- В Україні довгий час обговорювали чи варто довірити кермо збірної іноземцеві чи все-таки своєму фахівцеві…
 - Чи буде це український фахівець чи іноземець – це прерогатива президента Федерації футболу. В іншому випадку він із себе знімає обов’язки президента ФФУ і перестає відповідати за результат. Якщо головного тренера збірної керівника Федерації змусять призначити, значить людина знімає із себе усі зобов’язання.
 
- Тобто, якщо Григорій Суркіс 21 квітня оголосить тренером збірної Дієго Марадону чи Марчело Ліппі, ми не повинні його критикувати, а чекати на плоди роботи цього тандему?
 - Так, призначати повинен президент ФФУ. Йому ж працювати із цією людиною, вирішувати питання із підготовкою команди, організаційні моменти. Тому йому нав’язувати кандидатів не правильно.
 
- Якщо збірну України ще не очолював іноземець, то із вашою національною командою працює вже другий фахівець із Голландії. Чому Діку Адвокату не вдається стабілізувати результати своєї команди?
 - Знову ж таки, Діка Адвоката обрав президент РФС Сергій Фурсенко. Він із голландцем працював в пітерському «Зеніті», добре його знає. Тому в цьому альянсі є логіка. Базовою командою збірної є «Зеніт».
 
- Це зрозуміло, а як ви оціните гру збірної Росії при Адвокату?
 - Дік Адвокат сповідує голландську схему. Помітно, що він не відмовляється від напрацювань Гуса Хіддінка. Практично, жодних змін не відбулося.
 
- В збірної Росії при Адвокату зі стабільними результатами ніяк не складається…
 - Результати… Хіддінк ж не потрапив на чемпіонат світу. А на сьогодні у нас не погані шанси вибороти путівку на Євро-2012. В нас хороший календар, я не бачу суперників, які були б сильнішими за збірну Росії. Що ж стосується виступу на чемпіонаті Європи 2012 року, то багато чого залежатиме від жеребкування, суперників по підгрупі. Але досвіду достатньо, та й сил ще чимало. Ну а після Євро-2012 на нашу збірну чекає зміна поколінь.
 
- Доволі сухо ви про гру збірної Росії відгукуєтеся. Тренерська етика не дозволяє детальніше своїми міркуваннями поділитися?
 - Чому, що ж ще я можу сказати? Схема – 4-3-3. Чисто голландська схема. Так грає «Зеніт». В збірній базовим клубом, крім команди із Санкт-Петербургу, є ЦСКА.
 
- Тобто, Дік Адвокат оглядом достойних кандидатів із інших клубів особливо не переймається?
 - Так, він довірився складу, який виступав на чемпіонаті Європи. Він вважає, що в цих футболістів достатньо досвіду та потенціалу.
 
- Судячи з ваших слів, зараз оцінювати роботу Адвоката в збірній не має сенсу. Головним мірилом стане кінцевий результат?
 - Безумовно…
 
- Збірні Росії та України можна зарахувати до фаворитів Євро-2012?
 - Ні, так не можу сказати. Думаю, до чвертьфіналу, а, може і,до півфіналу, українцям та росіянам дістатися цілком реально. А про більше, важко говорити.
 
Андрій Захарчук, www.football24.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 0
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Не Лунин. В УЕФА назвали лучшего игрока матча Манчестер Сити – Реал Мадрид
Футбол | 18 апреля 2024, 01:29 10
Не Лунин. В УЕФА назвали лучшего игрока матча Манчестер Сити – Реал Мадрид

Награду получил Федерико Вальверде, королевский клуб выбил «горожан» в серии пенальти

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fenhelhaus
бессмысленное интервью
DKTheBest
Имею ввиду шансы на Евро, а не в квалификации.
DKTheBest
От наших можно ожидать только чуда, учитывая то, что играем дома, а Раше надо еще попасть на Евро-12, где шансы у них нулевые.