Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
6967
38

Олег ВЕНГЛИНСКИЙ: «Изменений в Днепре я не увидел»

Команда много пропускает из-за экспериментов Рамоса в обороне, считает экс-нападающий «Днепра»

Олег ВЕНГЛИНСКИЙ: «Изменений в Днепре я не увидел»
Олег Венглинский
Олег Венглинський в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Футбол 24» поділився своїми враженнями від роботи Хуанде Рамоса в дніпропетровському «Дніпрі».
 
- Олеже, як, на вашу думку, змінився «Дніпро» із приходом у команду Хуанде Рамоса?
 - Особливих змін я не побачив. В очі кидається бардак в обороні, постійно нові якісь співвідношення гравців, на кожну гру виходять різні зв’язки оборонців. Хоча захист є ланкою, в якій дуже важлива зіграність. Чим більше люди гратимуть разом, тим надійніше вони робить свою справу. А в «Дніпрі» при Рамосу постійні експерименти в лінії оборони. Звідси і такі результати – команда багато пропускає. Не знаю, з чим це пов’язано, можливо, Рамос ще не знайшов оптимальну зв’язку. Тим не менш, це дуже кидається в очі і я не можу зрозуміти чому так відбувається.
 
- Хуанде Рамос в «Дніпрі» із жовтня 2010 року. Цього часу достатньо для того, щоб визначити оптимальний склад команди?
- Головне, що Рамос пройшов із «Дніпром» усі зимові тренувальні збори. Кваліфікованому фахівцеві цього достатньо для того, щоб поставити команді гру і добиватися нормального результату. Тим паче, Рамосу був наданий карт-бланш в трансферній роботі і він придбав тих футболістів, яких хотів. Хоча, кажуть, не всіх вдалося купити, яких планували. Але «Дніпро» здійснив серйозні придбання, мав час на тренувальних зборах налагодити гру. Тож, часу в Рамоса було достатньо.
 
- Виходить, Рамос не є кваліфікованим тренером…
- (Сміється) Усі згадують роботу Рамоса в мадридському «Реалі»… Але потрібно дивитися правді в очі, останні чотири роки Хуанде Рамос більше шести місяців в командах не затримувався. Із 2005 по 2007 рік іспанець відпрацював в «Севільї», згодом на довгий час він ніде не затримувався. Взагалі, особисто я проти запрошення іноземця в «Дніпро». Краще б в Дніпропетровську працював український фахівець, тим паче, що в цій команді грало чимало членів національної збірної. Наш фахівець краще б справився з цією роботою. Але керівництво клубу зробило ставку на іноземця, тепер в команді велике засилля легіонерів.
 
- Після того, як «Дніпро» перестав тренувати тепер покійний Євген Кучеревський, нашим фахівцям не вдалося досягнути із цією командою вагомих результатів. Вочевидь, це і спонукало керівництво до таких радикальних змін…
- А що Олег Протасов погано працював? Якби йому давали працювати так, як він хоче, «Дніпро» б досягнув нормальних результатів. Але Протасову, як мені здається, не дали працювати так, як він хотів. Тому в нього не все і вийшло в Дніпропетровську. В Україні чимало хороших фахівців, вартих довіри. Чимало гравців «Дніпра» отримували регулярні запрошення в національну збірну, їх там добре знали. Можливо, варто було когось із тренерського штабу збірної запросити на роботу в Дніпропетровськ. Цей же фахівець добре знає лідерів команди.
 
- … Олега Блохіна?
- … Не знаю, необов’язково Блохіна, в тренерському штабі збірної були і інші достойні фахівці. Головне те, що цей спеціаліст добре знає дніпрян. В такому разі, нічого особливого змінювати не довелося б. А так прийшов іноземець, він усе перекроїв, лідери «Дніпра» тепер грають в дублі. А така перестановка безслідно не проходить, потрібен час. «Дніпро» ніколи не був інтернаціональною командою. Тут завжди було багато українців. І мені здається, що цю традицію не треба було ламати. Тим більше, в «Дніпрі» є чимало талановитої молоді. Подібну перестановку я бачив в одеському «Чорноморцеві», коли в команду прийшло 8 чи 9 латиноамериканців. Ця «легіонерізація» нічого доброго «Чорноморцеві» не дала, одесити вилетіли в першу лігу й до цих пір не може команда зібратися. Звісно, «Дніпру» виліт із Прем’єр-ліги не загрожує, але команда демонструє нестабільні результати. Думаю, влітку в дніпрян знову будуть великі зміни й уже на олівці в Рамоса є певні футболісти. За словами іспанця, цей сезон для його команди «пристрілочним», а ставку робитимуть на наступний чемпіонат. Для нього це є наразі залізним алібі.
 
- Ви, будучи футболістом, із іноземним тренером перетнулися лише перед завершенням кар’єри в грецькому АЕКу…
- Так, лише в Греції. Нічого поганого про цей досвід сказати не можу. Там зовсім інші стосунки в тренера та футболіста. Наставник із гравцями півтори години на тренуванні та під час гри. Увесь інший час за себе відповідає футболіст. Для мене це було дивно, в нас же тренер відповідає за все. Тренер не втручався ні в особисте життя підопічних, навіть в роботу лікаря не вникав. Медик прийшов до наставника, сказав, що п’ятеро гравців не можуть тренуватися. І тренер, навіть не цікавлячись причинами вердикту ескулапа, цих футболістів не чіпав. Йому це не потрібно, його завданням є тренувальний процес, якісна гра, результат. Все... Мене це вразило. Був випадок, коли в нас було заплановано два тренування в день. І тут капітан підходить і каже: «Команда втомилася, а тут ще спека, тому доцільніше друге тренування відмінити». Тренер розуміє, що в такій ситуації друге тренування нічого не покращить, а лише погіршить стан футболістів, а тому тренування скасовує. Це мене дивувало. Не можу собі уявити ситуацію, коли наш тренер через прохання футболістів скасовує заняття.
 
- Чому я спитав про ваш досвід роботи із іноземцями… Просто цікаво, що фахівець може дати українському клубові? В них краща футбольна школа? Все-таки Хуанде Рамосу платять чималі гроші, українцеві, вочевидь, потрібно було менше платити. А що іспанець може дати «Дніпру» взамін?
- Не думаю, що в них футбольна школа краща. Ми недооцінюємо можливості наших фахівців. У нас є чимало хороших, сильних тренерів. Тому, я переконаний, що потрібно, перш за все, дивитися в сторону своїх спеціалістів. А що дасть Рамос «Дніпру», я не знаю. Наразі особливих змін не помітно. Команду кидає то в «жар, то в холод». В останньому турі «Дніпро» зіграло внічию із «Севастополем». При всій повазі до футболістів кримської команди, вони є аутсайдерами. Тому «Дніпро» був зобов’язаний брати три очки і продовжувати боротьбу за Лігу чемпіонів. Перед цим була невиразна гра із донецьким «Металургом». Тому не можу сказати, що Рамос щось змінив в грі «Дніпра», польоту на місяць не сталося, футболісти при Рамосу не почали прогресувати. Ставка зроблена на легіонерів, і при будь-якій можливості грають ті, кого Рамос запрошував.
 
- А демократія іноземних тренерів, про яку ви розповідали із власного досвіду, не матиме в Україні побічних ефектів? Футболісти не почнуть нагліти?
- Цього не знаю…. Україна наближається до європейських стандартів, в кожного футболіста є агент, наші команди приймають участь в єврокубках, перемагають. Тому, з часом ми до цього прийдемо. Еволюція, нікуди від неї не дінешся. А як поведуться наші футболісти при тренеру демократу, точно ніхто не знає. Щоби про це довідатися, потрібно, аби така ситуація була.
 
Андрій Захарчук, www.football24.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 30
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Полузащитник Лацио в свое время мог оказаться в Динамо
Футбол | 23 апреля 2024, 18:44 0
Полузащитник Лацио в свое время мог оказаться в Динамо

Яков Башич поделился интересной историей о карьере своего брата-близнеца Томы Башича

Комментарии 38
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Mr.Teash
kkpshka2011 — 20.04.2011 12:49
пропускают много потому что заставляет рамос играть по европейски.
----------
Да такому и поучиться не грех...
serg6910
Кто бы рот открывал пока играл В Днепре был нормальный а сейчас где вроде бы и не пенсия а не кому не нужен сам научись играть.
kkpshka2011
пропускают много потому что заставляет рамос играть по европейски. посмотрите раньше краек бежал до штрафной делал навес и валил со скорость наскипидареной антилопы обратно в защиту.сейчас же защитники реально участвуют в атаках. проблема в том что пока нет взаимопонимания в защите подстраховки. это очень трудоемкий процесс.Взять тот же шахтер они с 2001 года меняли 18 защитников пока ненашли то что надо и то нефакт что нашли. а в остальном по умным постам правильно.Игра у команды совсем другая . игроки нешарахаются от мяча не отталкивают его от себя имитируя пас.техника владения повысилась. разберемся с защитой будет гут команда.
kkpshka2011
главный вопрос по теме? почему интервью берется у экс игрока отчисленного из команды из-за проблем с психикой?????да олег наиграл нормально но....сколько было жалоб на то что человек вместо тренировки берет удочку и ловит рыбу в приднепровске а когда его находят ведет разговор о всевышнем.эта инфа не разглашалась но через подругу жены знаю 100% что лечился олежек на игрени у нас около года. так зачем такого человека интервьировать?????
olegdnipro66
Видимо, Олег не следил за Днепром последние пару лет, если говорит об отсутствии изменений. При Рамосе у Днепра появилась игра. Да, пока нет рузультата, но необходимо терпение и кропотливая работа. По защите. Она не надежна и логично, что тренер пробует различные сочетания игроков. Не забываем и про травмы (Русол, Денисов, Стринич, Лобжанидзе, Мандзюк, Инкум выбывали по разным причинам). Плюс проблема правого защитника - после ухода Езерского тут стабильности нет. В последней игре лажали и Лобжанидзе и Инкум.
По поводу квалификации тренера. Великий Кучеревский так и не добился стабильности от форварда Венглинского после одного яркого сезона. Так и сгинул талант на бескрайних просторах... А теперь умничает, не владея в полной мере темой обсуждения.
conquistador
а ти, вибачаюся, яку команду тренуєш? і як довго ти їй (команді) гру ставив?
Winnijones
в днепре никакой игры поставленной нет-за то время что рамос тренирует-любой тренер поставил бы игру-был бы виден какой-то стиль,почерк, а у Днепра его и близко не видно...
tolko-dnepr
Да, Днепр особых результатов не дает.Но надо тебе Венглиский обратить внимание на то что в течений полугода Днепр преследуют травмы.В лазарете были в разное время Коноплянка,Селезнев,Стринич,Русол,Денисов,Мандзюк,Ривас,Матеус,это все основа команды.При таких раскладах не один украинский специалист не даст результата.Не знаю как при Протасове,а вот при Бесе Стец всегда сидел на лавочке запасных.Вопрос,--Что он там делал?Палкин в Шахтере на лавочке запасных не сидит.Потому что это не его обязоность.Возможно действительно он мешал им работать.По поводу тренеров легионеров не согласен.Они тоже дают результаты,посмотрите на Червенкова из Севаса.Вообще Рамоса еще рано обсуждать,ему как и всем надо дать время.Вот в следующим сезоне в зимний период можно будет делать какой то вывод.я так думаю.
tixon-sanya
Еще к слову задрали не лезьте еще строят команду после разгром Бессонова. Днепр построит команду вот тогда и завидуйте, кроме Шахтера таких денег ни кто из клубов не видел так что не раздувайте херьню рвать будем всех
tixon-sanya
Либо статья лажа либо завидует. ВСЕ ЗАВИДУЙТЕ МОЛЧА ИБО ДВА ГОДА И ДАНИМО БУДЕТ В КОНВУЛЬСИЯХ БИТЬСЯ ЗА ТРЕТЕЕ МЕСТО А ШАХТЕР ТРЯСТИСЬ ЗА ТРИ ОЧКА БЕССОНОВ КАМНЯ НА КАМНЕ НЕ ОСТАВИЛ ОТ КОМАНДЫ ТАК ЧТО РАДУЙТЕСЬ ПОКА Рамос ЭКСЕПИРЕМЕНТЫ СТАВИТ И ГОТОВИТ КОМАНДУ ПО ВСЕМ ПАРАМЕТРАМ ДАЙ БОГ ЕМУ ВРЕМЕНИ ХВАТИТ ВСЕ ЗАВИСТНИКИ ЯЗЫКИ ВЫКАТЯТ ЧТО ДНЕПР ЛУЧШЕ ВСЕХ БЫЛ И СТАНЕТ ЕЩЕ СИЛЬНЕЕ ТАК ЧТО ЗАВИДУЙТЕ ВАШ КЛУБ ЛЕТ 100 ТАКОГО БАБЛА НЕ УИВИДЕТ КЛУБ НА ГРАНИ ПРОВАЛА ЗА ГОД ДАЖЕ МАУРИНЬ ПРИ ЛЮБОМ БАБЛЕ НЕ СТРЯПОЕТ ТАК ЧТО МОЛЧЯ СМОТРИТЕ НА НОВОГО ЧЕМПИОНА И НЕ ПАРЬТЕСЬ ХЕРНЕЙ
AZZTEK
Приятно увидеть хоть одного трезво мыслящего человека!
mistercx
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Donetsk81
затаряца защитниками летом. тоже мне проблема. рим не 1 день строился.
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
WildCatMPT
Я тебя сейчас сильно удивлю, но как минимум двум из этих клубов на фалометрию с рейтингом стран вобще пофиг должно быть. Они когда играют нормально(тут подчёркнуто), в ,ЛЧ полюбому. Их волновать должен только рейтинг клубов, по которому они сеятся.
И нахрена нам 6 команд если последние годы в груповой этап проходят только 2-3? Чтоб играть в еврокубках нужно вкладывать деньги в клуб, а не как та-же Заря будучи в низу таблицы расказывать как они хотят в ЛЕ. Ну попадут они в ЛЕ и что? Что дальше? Привет Таврии и Ворскле.
KORSARozgo
хоть это сделайте,а то только гнать на других можете,вы вообще очки собираетесь в рейтинг набирать?или опять 3 клуба за 6ых пахать должны?
Dmitry_Kogan
Все верно, про Рамоса. Кроме победы над ДК, команда играет так же.. как и играла. Ничего особенного не пришло. А тут еще и 4 место могут потерять спокойно.
Хотя, в одном он не прав. Нельзя построить команду за пол года. Это нереально. Даже купив кого хочешь.. нужно время для того, чтоб сыгрались.. чтоб привыкли.