Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 апреля 2011, 10:52
12589
20

Олег Блохин: о сборной, ФФУ и перспективах Коноплянки

Экс-тренер национальной сборной Украины провел пресс-конференцию

| Обновлено 19 апреля 2011, 10:52
12589
20
Олег Блохин: о сборной, ФФУ и перспективах Коноплянки

Про шанси Блохіна, щоб очолити збірну 

- Було б дивно, мабуть, якщо б я сказав, що мені нецікаво очолити збірну України. Я читав у пресі висловлювання Данілова про те, що десять чоловік підтримують Блохіна. Але це суто його позиція, він член виконкому і може таке говорити. Але я вам скажу, програма підготовки команди, яку зараз мусують, її можна реалізувати тільки за місяць, після того, як збереться сама команда. Підготовка може бути такою, як в нас була перед чемпіонатом світу - поїдемо кудись, будуть збори. Ось таку програму я можу здійснити. А створювати її за два-три дні до гри... Про яку програму ви говорите? Якщо хтось принесе мені два-три зошити - будь ласка, нехай він стає головним тренером національної збірної. За два-три дні підготувати команду фізично і тактично до матчу практично неможливо. Гравці готуються в клубах, а тут найголовніше - це суто психологічна підготовка. Тому про яку програму йдеться, я поки поняття не маю.

Ви знаєте, я не фантаст, я реаліст. Я не буду розповідати, що за два-три дні зможу покращити фізичні якості гравця, коли він приїхав, пообідав, попарився, пройшов масаж і вийшов грати... Тут виключно психологічна підготовка. 

Про скандали у Федерації
- Країна не повинна вникати у розбірки до Євро. Це все має відбуватись вже після нього. Так не можна: то у нас забирають Євро, то ми не встигаємо стадіони будувати, то знову скандал у Федерації. Це все потрібно принити і робити вже після Євро. Мені видно, що народ цікавиться найбільше самим Євро.
Тільки по Києві можу сказати, що щось все ж робиться до Євро - якісь дороги, мости будуються, все приводиться в порядок. 

Про зміну поколінь у збірній
- Я бачив після чемпіонату світу 2006 року, що збірну потрібно оновлювати, що, власне, і відбулося. Питання, чи вийшли б ми на чемпіонат світу чи ні, а потім на Євро - збірну все одно потрібно було б оновити. Але цей процес так швидко не відбудеться. Повірте, у нас не такий великий вибір футболістів. Та ж збірна Франції провалилась на чемпіонаті світу, а через рік, я гадаю, це буде одна із найсильніших команду у Європі. Це відбувається у всіх команді і від цього нікуди дітися. 

Про реформу у чемпіонаті
- Виходить у нас дуже багато ігор. Хто буде виходити в Лігу чемпіонів, у Лігу Європи, грати в Прем'єр-лізі? Я би запропонував іншу систему. Коли я грав в Австрії, що я спостережив. Там грає 12 команд, вони проводять матчі в чотири кола чи три - можна і так грати. Потім вісімка сильніших, як от зараз буде відбуватись в Росії, грає між собою, а четвірка слабших вищої ліги зустрічається з четвіркою найсильніших з першого дивізіону.
Подивитись на Кубок СНД - на нього уже ніхто не приїжджає. На турнір Лобановського теж народ не ходить - дивно, адже збірні грають. Хоча якщо зібрати ветеранів київського «Динамо» і «Спартака», то ми зараз зберемо тисяч п'ятдесят точно. Просто прийдуть на нас подивитись. Ми бігати не будемо, але прийдуть подивитися, як ми виглядаємо, ходимо ми чи не ходимо. 

Про ймовірний трансфер Коноплянки
- Знаю по собі, що по молодості хочеться грати всюди, де тільки можна. Коли я грав в дублі київського «Динамо», а в основу не підпускали, хотілось чогось більшого. В мене були пропозиції з інших команд, але тоді Севідов мене залишив. Тому по молодості, коли ти граєш за дубль і м'ячі забиваєш, і все ніби добре, хочеться обійняти неосяжне. 

А по Коноплянці не знаю... Тут він лідер, тут роздають йому аванси поки що, а за кордоном невідомо, як складеться. Чигринський теж поїхав в «Барселону», але не вийшло у нього. Багато хто теж їде в Англію чи Італію і теж не складається. Шевченко попав у потрібну обстановку... Мені хотілося щось поміняти років так у 28-30, коли я вже у «Динамо» десять років відіграв. Я відчував, що мені хочеться щось поробувати, якийсь інший футбол. Але ви знаєте, система не відпускала. І навіть, коли я приїхав у цей маленький австрійський клуб «Форест»... Ну, ви мене вибачте, але я вперше побачив, що там роблять педікюр футболістам, тому що це інструмент наш. А тут, в Союзі, ми не могли зайти в манікюр, щоб не подумали, що ти... Не знав, що можна перед матчем приїхати за дві години, що після матчу роблять масаж. Тут не було такого. І я зіштовхнувся з цим тоді вперше, хоча здавалось би - клуб маленький, грошей небагато.
 
Зараз життя змінилось, це зрозуміло, але подумати перед переходом потрібно добре. І друге - якщо переходити, то після Євро. Ти граєш - ціна твоя піднімається, це добре для клубу, для збірної, для тебе. І для збірної добре, коли хтось виділяється і щось робить на полі. Тому якщо йти, то після Євро. Не знаю, відпустить клуб Коноплянку чи ні... Можливо, все можливо... 

football24.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
cherikano
если Блохин говорит:"Ничего страшного если мы не выйдем на мир в Ю.Африку потому, что у нас в группе Италия и Франция", а так и вышло, то как ему можно доверять сборную. Тренер запрограмировал футболистов заведомо на проиграшный вариант.Так делает он всегда. А как ведет себя во время игры. Психует,орет или радуется как пацан. Почему всегда в спортивном костюме, это же не тренировки, а игра сборной страны.Тренер должен показывать, что он выше футболистов, что все под контролем и быть уверенным в победах и передавать эту уверенность футболистам, в том числе и своим поведением.
greatmerlin
Какой бред? уточнять надо!
kkpshka2011
человеку задали очевидные вопросы и получили очевидные ответы.кризис журналистики...
kkpshka2011
я вобще непонимаю почему этот бред под копирку пишут.....
greatmerlin
Не понимаю тех кто хочет чтоб Блохин возглавил сборную. На основании чего? Человек ничего не добился на тренерском посту. Много амбиций, характер возьми и выкинь,на клубном уровне в графе серьезных побед =0. Да легенда украинского футбола,да золотой мяч, но желания должны подтверждаться результатами. А человек не хочет никого тренировать кроме команд топ уровня. Закончиться так как у Свена Ерана Эриксена - первый английский дивизион и заштатный клуб!
alexey8181
[quote Вася(Николаев) — 19.04.2011 11:49 ]alexey8181 — 19.04.2011 10:42Он и в парламенте был, состоял в во фракции коммунистов. За бабки не только по украински заговорит и по китайски шпрехать будет.
Да, развил ты мысль крепко
vitali_k
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Local78
А ты , Юрий Алексеевич в онлайне переведи
http://www.translate.ru/ ;)
GagaRiN1961
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Local78
... " І навіть, коли я приїхав у цей маленький австрійський клуб «Форест» " ...
--------
не Форест , а Форвертс . Если не ошибаюсь это был первый трансфер советского футболиста на Запад.
fairplay
..то знову скандал у Федерації. Це все потрібно принити і робити вже після Євро
--------------------
Вася(Николаев)
alexey8181 — 19.04.2011 10:42
Он и в парламенте был, состоял в во фракции коммунистов. За бабки не только по украински заговорит и по китайски шпрехать будет. Чувствую будет пародия на домашнем Евро. Торжественные проводы двух украинских легенд на пенсию. Блохина - как тренера, Шевченко- как футболиста. Еще Тамару пригласить, чтобы спела "Виват король виват!!! Пипл схавает, еще довольные будут добавки просить....
vibos11
Блохин говорил все по делу. Настораживает то, что он очень хочет возглавить сборную. Что это? Или он так самоуверен, или просто нет других предложений. Если второе то...это не очень хорошо. То, что у Блохина своеобразный нрав-это уж точно. И то что он не будеть дуть в чужую дутку-это тоже точно. А это хорошо. Он человек амициозный, но это не показатель. Получилось один раз, и слава Богу. Получиться еще один раз? Это вопрос.
Feuerstein
А ты шутник однако, я представил картину)))
AC-DC70
зная его нрав олега суркис его не запросит..он ищет дурачка как калитку что всё потом списать и умыть руки ...а так сборной нет и делают вид что кого-то купят)такое видение что братья решили убить наш футбол как -динамо-заграбастав всё он и уефа с платини дерибанят то -бог назарбаев-у нас свой и мавзолей свой построил(дом футбола)
alexey8181
Блохин так хочет быть тренером сборной, шо аж по-украински заговорил))
Tetiy
По коноплянке согласен, если продавать, то только после домашнего Евро, где он будет играть и надеюсь неплохо себя проявит...
car10s
Лучше Блохина, чем любого Отечественного тренера!
LeonidZhitomir
Третье интервью за два дня.
Не иначе,как пиарят на место коуча СБУ.
Не хотелось бы.
aicraft1965
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил