Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 15 апреля 2011, 08:30
3443
2

Йожеф САБО: «Потрібно ставити максимальні завдання»

Відомий український фахівець - про поєдинок «Шахтаря» з «Барселоною» та мрію «гірників»

| Обновлено 15 апреля 2011, 08:30
3443
2
Йожеф САБО: «Потрібно ставити максимальні завдання»
Йожеф Сабо

Дива не сталося. Донецький «Шахтар» програв і другий чвертьфінальний матч іспанській «Барселоні» (0:1). Відтак донецька мрія про півфінал найпрестижнішого клубного турніру Європи залишилася нереалізованою. Власник клубу Рінат Ахметов вірить у те, що рано чи пізно його команда здобуде цей трофей, а приведе футболістів до перемоги Мірча Луческу.

— Матч-відповідь у Донецьку нічим не здивував. Каталонці досягли бажаного результату, оскільки, попри розгром у першій грі, іспанці не розслабилися і показали свій футбол, — розпочав Йожеф Йожефович. — Не бачу нічого дивного в тому, що вони перемогли, — в Донецьку ж грала найсильніша команда світу. Варто лише поглянути на її склад, у якому футболісти мегакласу. А «Шахтар» мені сподобався, краще зіграли, ніж у гостях.

— Якби у чвертьфіналі Ліги чемпіонів суперником «Шахтаря» була не «Барселона», його шанси на вихід у півфінал були б вищими?
— Інтриги було би більше — це точно. Із суперником «гірникам» справді не поталанило. Але футбол не передбачуваний, не відомо, якими були б матчі донеччан із «Тоттенгемом» чи «Інтером».

— Як ставитеся до слів Ріната Ахметова про те, що «Шахтар» рано чи пізно переможе в Лізі чемпіонів?
— Потрібно ставити максимальні завдання, інакше взагалі не варто брати участі в турнірі.

— А наскільки реальною є перемога «гірників» у цьому турнірі?
— Успіх залежить від багатьох складових. Якщо всі чинники співпадуть, то чому б ні? Зрозуміло, що найсильніші футболісти Європи не поїдуть грати в Донецьк. Тому «Шахтар» порівняно з європейськими грандами в програшному становищі. Але це ще не означає приреченості, донеччани можуть перемагати топ-клуби. Мірчі Луческу вдалося зібрати хорошу команду, яка за певних обставин здатна здобувати великі перемоги.

— Рівень чемпіонату України суттєво поступається італійському, іспанському чи англійському. Цей факт не означає, що наші клуби приречені на невдачу в протистояннях із європейськими грандами?
— «Шахтар» на шляху до чвертьфіналу Ліги чемпіонів обійшов лондонський «Арсенал», здолав італійську «Рому». Тож наші команди здатні перемагати представників топ-чемпіонатів. Узагалі в історії цього турніру є приклади, коли команди не з провідних чемпіонатів Європи здобували перемогу в Лізі чемпіонів. Згадайте те ж португальське «Порто». Клуб із порівняно невеликим бюджетом, без суперзірок виграв престижний турнір.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Z.l.o.d.e.y
Якби у чвертьфіналі Ліги чемпіонів суперником «Шахтаря» була не «Барселона», його шанси на вихід у півфінал були б вищими?
— Інтриги було би більше — це точно.
===========================================================
Парадокс у тому, що всі наші клуби здатні обіграти будь-яку європейську команду коли припиняють боротьбу за той чи інший трофей!!!
Тобто: язиком молоти - не мішки носити!!!;)