Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 апреля 2011, 14:32
1969
3

Андрей ГУСИН: «Цель - хочу совершенствоваться»

Наставник киевского «Динамо-2» - о своей работе в команде

| Обновлено 14 апреля 2011, 14:32
1969
3
Андрей ГУСИН: «Цель - хочу совершенствоваться»

Андрій Гусін був одним із символів київського «Динамо» й вважався лідером збірної України часів Олега Блохіна, коли та досягла свого піку на полях Німеччини у пам’ятному мундіалі-2006. Та кар’єра Гусіна-гравця вже завершилася, Андрій Леонідович цього року очолив «Динамо-2». Для Гусіна – це перший самостійний досвід на тренерській ниві, досі були тільки посади асистента в російських командах «Сатурн» і «Анжи». Цими днями він розповів для читачів «УФ» про те, яким нині бачить своє майбутнє на тренерському містку, та підбив проміжні підсумки старту «Динамо-2» у весняній частині першої ліги.

- Не можу сказати, що щось мене здивувало. Очікував на майже те, що, врешті, й побачив. Команди серйозно налаштовані, багато боротьби, у якій ніхто не хоче поступатися. Одне слово, перевага силового футболу. Принаймні, такі висновки я зробив після перших трьох поєдинків, – розпочав Андрій Леонідович.

- Як на вашу думку, чи є в «Динамо-2» гравці, які могли б уже зараз залучатися до головної обойми столичного клубу?
- Якби футболісти проявили себе під моєю орудою, то їх би перевели до основи, це точно. Взимку того ж Сергія Рибалку Юрій Сьомін запросив тренуватися з головним колективом. До кінця чемпіонату ще є час, за який інші гравці теж можуть себе показати з найкращого боку і вирушити на наступні збори вже з «Динамо».

- А як ставитеся до факту, що навіть у наших молодіжних командах присутні іноземці?
- Якщо цей легіонер – талановитий, якщо він володіє кращими за наших футболістів якостями, тоді це нормально. Та якщо принаймні однакового рівня з українцями, то таких іноземців, як на мене, запрошувати не варто.

- Тоді чи є у «Динамо» селекціонери, які цілеспрямовано шукають молодих футболістів саме на території України?
- Звісно. Недарма ж у київській академії, а згодом і на молодіжному рівні, виступають юнаки чи не з усіх регіонів країни.

- Андрію Леонідовичу, наставництво у «Динамо-2» – ваша перша самостійна тренерська робота. Скажіть, які принципи сучасного футболу ви сповідуєте?
- Намагаюся бути різнобічним. Тому, наприклад, і чіткої схеми на матчі поки що немає. Іноді граємо в одного форварда, подеколи й з двома нападниками (залежно від кадрового потенціалу). Та для «Динамо-2» не проблема перебудуватися під час гри: якщо раніше вибраний план не спрацьовує, змінюємо тактику й розташування на полі.

- Ваш колега по тренерському цеху Сергій Ребров недавно зіграв у спарингу за «Динамо» на зимових зборах. Гусін на тренуваннях також не цурається «поганяти» м’яча?
- Ні, вкрай рідко у такий спосіб згадую минуле.

- Не можу оминути фінансову складову футболу. Чи вважаєте ви, що чималі гонорари, які отримують ще зовсім молоді гравці другої команди «Динамо», можуть негативно позначатися на їхній мотивації?
- Особисто я контрактів з футболістами не підписую – це президент робить, він оцінює гравців. Не бачу нічого поганого в тому, що футболісти отримують премії за перемоги в матчах – це якраз і дає їм мотивацію на цьому етапі.

- А взагалі для «Динамо-2» результати – на першому місці?
- Пріоритетом для нас служить підготовка футболістів для головної команди. Та, водночас, без поглядів у турнірну таблицю не обійтися. Якщо не буде хорошого результату, то як футболісти зможуть прогресувати? Тим паче, для «Динамо» важливо виховати психологію переможців у юних талантах.

- Уявімо, що «Динамо-2» потрапило до елітної прем’єр-ліги. Як вважаєте, каші не зіпсували би ваші підопічні?
- (усміхається) Прем’єр-ліга – це значно вищий рівень. Мій теперішній колектив не має у своєму розпорядженні достатньої кількості зрілих, досвідчених гравців. Звісно, є футболісти, які, в принципі, могли би пограти і в еліті, однак, не відкрию Америки: конкурувати нам було би там вкрай непросто.

- Надовго прийшли у «Динамо-2»?
- Мета у мене одна – хочу вдосконалюватися в якості тренера. А найголовнішим мірилом моєї роботи стане прогрес підопічних. Якщо він буде, то й у столиці затримаюсь.

- Склалося враження, що вам простіше працювати головним тренером такої команди, як «Динамо-2», аніж асистентом колективу російської прем’єр-ліги…
- Працюю там, де найбільше потрібен. Мені подобаються мої обов’язки, і ще в Росії я чимало міркував щодо самостійної тренерської роботи. Зрештою треба з чогось починати, аби згодом, можливо, й отримати серйозне запрошення від великого клубу. І спасибі за набутий мною досвід Гаджи Гаджиєву та його «Анжи». Те, що зараз я застосовую, – переважно з його конспектів.

- Цієї зими сталося омолодження тренерського штабу молодіжних команд. Ви, Олександр Хацкевич, Валентин Белькевич... Чому таке раптом відбулося?
- Некоректно відповідати на це запитання саме мені, бо не я ухвалюю подібні рішення. Це вам, журналістам, варто аналізувати, чому було вирішено змінити склад тренерського штабу.

- Мабуть, як і кожний тренер, маєте мрію попрацювати із провідними колективами Старого світу. Та чомусь вітчизняних фахівців не запрошують на Захід…
- Це справді проблема, і мені складно судити, в чому тут річ. Мабуть, у наших тренерів немає певних «виходів» на людей із клубів топ-чемпіонатів.

- Наостанок досить особисте. Не секрет, що Гусін-молодший також займається футболом. Які успіхи вашого сина у «грі мільйонів»?
- Працюємо у поті чола! Він зараз у «Динамо», в ролі опорного півзахисника, як і я свого часу. Мріє про славу батька (всміхається).

Гліб Корнієнко, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лазарет переполнен. Перед Шахтером еще один игрок Аталанты травмировался
Футбол | 28 сентября 2024, 23:06 1
Лазарет переполнен. Перед Шахтером еще один игрок Аталанты травмировался

Марко Брешианини не смог доиграть поединок Серии А против «Болоньи», покинув поле из-за повреждения

Победа не без приключений. Александрия переиграла Кривбасс в Кривом Роге
Футбол | 28 сентября 2024, 15:02 15
Победа не без приключений. Александрия переиграла Кривбасс в Кривом Роге

На удивление, ни одна воздушная тревога не прерывала ход интересного противостояния

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alesio
Человек владеет в равной степени уа-рус языками, достаточно уравновешен, умён.
Я так понимаю, что с яйцами всё в порядке: сменил клуб на русский, стал там лидером при клубных проблемах с финансами и удачно выступил на ЧМ.
У него имеется опыт игры во всех линиях, лично у меня очень большие надежды на Гуся, как на будущее украинского тренерства, пускай сачки работают в три пота, через 3-4 года он их будет гонять по взрослому в СУ.
BekXan
Працюю там, де найбільше потрібен
Судя по провальным результатам команды тебе только туалет убирать!!!!!!!!
safr35
Договорной матч (договорная игра) — игра в спорте, результат которой предопределён заранее в результате сговора соперников между собой и/или с третьей стороной (букмекером, судьёй и т. д.).
Известные скандалы, связанные с договорными матчами
* Дело «OM-Va»
* Игры, которые мы заслужили
* Коррупционный скандал в итальянском футболе (2006)
А Вы заработали на них? Мы поможем вам это сделать. Все что касаеться договорных матчей ищите на сайте. Для тех кто не доверяет - проверка любого количества матчей прямо на ресурсе.
Мы знаем о них все и хотим поделиться с вами fixedmatch*com*ua