Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 12 апреля 2011, 12:59
1195
0

Володимир БРИНЗАК: «Сезон видався більш ніж успішним»

Президента Федерації біатлону України - про «Гонку чемпіонів» та сезон загалом

| Обновлено 12 апреля 2011, 12:59
1195
0
Володимир БРИНЗАК: «Сезон видався більш ніж успішним»
Владимир Брынзак

Феєрично завершили сезон наші біатлоністки Валя та Віта Семеренко. Обидві зійшли на п'єдестал «Гонки чемпіонів» — помпезного свята, що тривало на переповненому московському спорткомплексі «Олімпійський».

Організатори змагання запросили 20 найсильнішиих біатлоністів планети, куди увійшли і двоє наших дівчат. Першою порадувала Валя Семеренко, яка посіла третє місце в мас-старті. Відтак її сестра Віта завоювала бронзову медаль у міксті, виступаючи в тандемі з легендарним норвежцем Свендсеном.
Крім нагород, організатори вручили нашим біатлоністкам чек на 10 тисяч євро кожній. Призовий фонд турніру — 150 тисяч. А всього росіяни витратили аж 1,2 мільйона євро. Добра половина цієї суми пішла на облаштування лижної траси. Аж 10 тисяч кубічних метрів снігу довелось завезти до Москви, щоб вулиці нагадували білу ковдру.

Москвичі пішли шляхом арабських шейхів, які виклали величезні кошти на організацію спортивного шоу, виконуючи будь-які забаганки учасників. Усіх їх розселили в дорогих готелях, запросили в елітні нічні клуби, а про гарний настрій гостей подбали Анна Семенович та Сергій Звєрєв. Це вже другий шоу-турнір, який виник у біатлонному календарі. Першими запровадили подібні комерційні старти на стадіоні футбольного клубу «ПІальке» у Гельзенкірхені.

— Невже біатлон стане таким, як теніс, де спортсмени майже весь рік виступають у комерційних змаганнях, заробляючи величезні гроші? — питаємо Володимира Бринзака, президента Федерації біатлону України.
— Як на мене, подібні турніри — на руку усім, — відповідає шеф нашого біатлону. — Найбільший зиск — популяризація нашого виду спорту. Ось у Москві городяни з великою насолодою оточили трасу і спостерігали за баталіями. Шоу, концерт, перегони — це ж маса задоволення. Я певен, такі заходи мають відбуватися, але не впродовж усього року. Все ж колись треба біатлоністам змагатися за медалі та очки кубків світу, чемпіонатів Європи та світу.

— Скільки ще можна очікувати таких турнірів?
— Нині існує два шоу-змагання. Можливо, з'явиться ще один такий турнір. Це максимум.

— Після «Гонки чемпіонів» у нашій збірній офіційно оголошено про початок відпустки. Надовго?
— Хлопці і дівчата відпочиватимуть до 23 травня. Відпочиватимуть із чистою совістю. Сезон видався більш ніж успішним. Ми перемагали на кубках світу та чемпіонаті світу. А наостанок дівчата поповнили свій бюджет, заробивши на комерційному турнірі в Москві. Все в нормі. Поставимо нові цілі й до них рухатимемося.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Биатлон. Лидер сборной Германии рассказала, когда завершит карьеру
Биатлон | 18 апреля 2024, 14:23 0
Биатлон. Лидер сборной Германии рассказала, когда завершит карьеру

Франциска Пройсс борется с проблемами со здоровьем

Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 23:34 47
Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте

Марта добыла самую высокорейтинговую победу в карьере, одолев Коко Гофф

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.