Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5388
38

Олег САЛЕНКО: «Коллина не управляет судьями»

Приглашение Пьерлуиджи Коллины – лишняя трата времени и денег, считает экс-футболист

Олег САЛЕНКО: «Коллина не управляет судьями»
Олег Саленко
Відомий у минулому футболіст Олег Саленко в інтерв’ю сайту «Футбол 24» поділився своїм враженням від українського суддівства та розповів про арбітраж в чемпіонатах тих країн, де він виступав.
 
- Після призначення П'єр Луїджі Коліни куратором українського суддівства, арбітрів почали менше критикувати. А зараз знову часто лунають висловлювання про необ’єктивність суддів, а гендиректор «Дніпра» Андрій Стеценко взагалі висловив сумніви у доцільності роботи Коліни в Україні…
- Не раз казав, що нічого із приходом Коліни не змінилося. Помітно, що людина прийшла зі сторони і не знає підводних течій. Тому він і не може нічого змінити. Запрошення Коліни це зайва трата грошей та часу.
 
- Можливо, Коліні вдасться стабілізувати ситуацію завдяки жорстким санкціям до підлеглих?
- Як ми бачимо, Коліна не застосовує жорстких санкцій. Завжди можна виправдати суддю людським фактором. Італієць звик мислити по-європейськи. Там помилку арбітра пробачають, мовляв усі люди помиляються. В італійському, іспанському футболі судді теж помиляються часто. Але головне – це суть помилки. Коліна ніколи не зрозуміє того, що відбувається в середині суддівського корпусу України. Та і не він керує суддями.
 
- А хто керує?
- … Нехай хто це знає той і розповідає (Сміється)
 
- Тобто, питання не в часі, який потрібен Коліні для того, щоб розібратися в ситуації? Він приречений на невдачу в цій ситуації?
- Це те ж саме, що городянин потрапляє в незнайоме село. Він не знає місцевих звичаїв, де і чиє подвір’я, хто кому що носить. І в таких умовах він пробує командувати.
 
- Як же можна покращити якість суддівства?
- Потрібно замінити усе керівництво суддів.
 
- Саме керівництво суддів, а не Федерації?
- Так, суддів. Потрібно їх замінити і почати працювати по-новому. Тоді буде ефект. Мені здається, вирішальні матчі можуть судити свої люди. Судді тепер бояться «Динамо», «Металіста», а тому судять нормально. А коли йдеться про інші команди, ось тут і починається безлад, зовсім інші речі творяться. Тому іноземців потрібно запрошувати для обслуговування матчів не провідних команд, а середняків.
 
- Погоджуєтеся з думкою Володимира Єзерського про те, що весною судді завжди частіше помиляються, аніж весною?
- Так, погоджуюся. Чим менше часу до завершення чемпіонату, тим гарячіша робота в суддів. Весною починаються різні моменти, судді більше помиляються на користь тої команди, якій більше потрібні очки.
 
- В період кар’єри в київському «Динамо», вам, мабуть, доводилося частіше бачити помилки суддів на користь вашої команди, а не суперника?
- Приходилося бачити помилки як на нашу користь, так і на користь суперника. Це ж був Радянський Союз, судді відповідали за свою роботу. Такого не було, як зараз.
 
- Невже команди із суддями не домовлялися?
- Домовлялися, бувало ми наперед знали, що суддя проти тебе буде грати. Але такого наглого свавілля, як зараз не було. Підсуджувати, грубо кажучи, можна не сильно, а можна жорстко і відверто. Відверто, як в чемпіонаті України, в Радянському союзі не було.
- В шотландському та іспанському чемпіонатах, в яких ви грали, була проблема із об’єктивним суддівством?
- Там також помиляються. Взагалі, кваліфікація наших арбітрів не погана. Але там уся країна знає, що якщо суддя помилився, то зробив він це ненароком. Є суспільство, яке не обманеш. Тому там не роблять скандалу через це. Арбітр ж може помилитися в будь-яку сторону, в будь-якій грі. Ось в чому питання. Іспанці чи шотландці помиляються не тільки весною, як в нас, а незалежно від стадії чемпіонату. Ось це проблема нашого менталітету. Багато розмов, а толку добитися ніхто не може.
 
- Невже, вони усі такі чесні й іспанського чи шотландського арбітра неможливо підкупити?
- Там люди дуже переживають за свою репутацію, за своє місце. Вони розуміють, що якщо візьмеш хабар, це рано чи пізно спливе. Цю людину по життєво відсторонять від футболу. Тому в Європі хабарі не беруть не лише через чесність, а й через страх. В нас інакше, в нас ціла система, опиратися їй важко, так в нас прийнято.
 
Андрій Захарчук, www.football24.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 38
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
aicraft1965
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Mitasov
Что он несет!?! Сейчас в 100 раз стало лучше с судейством...
gennadiydnepr
тест
Sirius_kh
Олег, все только утихомирились, а ты....))))))
gennadiydnepr
саленко - реальный лузер живущий вчерашним днём ,
всё не так ,россия - сильнее и тд итп ,какого хрена ж ты из Ленинграда в Киев бежал в своё время ,закрой варежку и трудись на благо Украины раз живёшь здесь ,одна проблема - делать ни хрена не умеешь?
Paha_Dnipro
Да закройте этому Саленко рот. только и юлдтате...вликий деятель...че он сам то делает????кто знает?
Killing-Joke
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Vsegda_Za_Metall (Finland)
А я не согласен с Саленко. С приходом Коллины судейство стало значительно объективнее.
Jujin
Можливо, Коліні вдасться стабілізувати ситуацію завдяки жорстким санкціям до підлеглих?
- Як ми бачимо, Коліна не застосовує жорстких санкцій. Завжди можна виправдати суддю людським фактором. Італієць звик мислити по-європейськи. Там помилку арбітра пробачають, мовляв усі люди помиляються. В італійському, іспанському футболі судді теж помиляються часто. Але головне – це суть помилки. Коліна ніколи не зрозуміє того, що відбувається в середині суддівського корпусу України. Та і не він керує суддями.

- А хто керує?
- … Нехай хто це знає той і розповідає (Сміється)
Саленко, как бабка на базаре:
-Галю!
-Шо?
-Манька залетіла
-Звідки знаєш?
-Бачила, як її того...
-А від кого?
-А хай саме скаже, я сплітки не розповсюджую
Только 2 вещи прочитал действительно вменяемые, о том, что в Европе главное-репутация, и онашем менталитете и системе
abrosimov90
класс!!! поддерживаю Саленко..всё как есть
Jujin
Ты хоть знаешьситуацию по оснащенности наших суддей которая была до Коллины????Человек привез в Украину-хозяйку Евро-12 флажки с бипами, один сигнализатор на флажкке у лайнсмена, а приемник на руке у арбитра, в Европе этими флажками пользуются уже лет как 5(в России уже 2 года как), собирается гарнитуры привезти, так что-то что сделал Коллина для суддей за это время- никто ни сделал для них от времени основания чемпионата, только и умеем, что говном поливать да вестись на поводу у всяких Данилов-шоу-НАШИ АРБИТРЫ Г...(((((( Чесно, смотрю периодически польский чемп, так там арбитраж на голову ниже нашего нынешнего, у них что-то типа нашего времен 2005-08 годов, только что у них аппаратурой они упакованы получше наших
gluckDD
Просто Коллина ничего громкого не зделал,ну там уволить пару судей для уважухи
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Limb
Думка Єзерського: "Весною судді частіше помиляються, аніж зимою".
trophim
Referee — 11.04.2011 16:46
Арбитры у нас хорошие. Еще ни разу не слышал жалоб от эвропейских команд, игры которых обслуживали наши судьи (этих игр немного, но достаточно, чтоб судить про квалификацию).
----------------------------
конечно... пару раз судили...да еще и товарняки....
чего бы и не выложиться, да еще когда команды не заинтересованы в результате?
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
shakhtarzarya666611
Пздц,кто это пишет,половина слов на русском,половина на украинском!!!
Referee
fcab — 11.04.2011 18:12
Абсолютно согласен!!! даже добавить нечего...
fcab
Пример - только в последнем матче с МЗ лидеры ДК получили 3 желтые за... прерикания с судьей - до Коллины - грубое кричаение и так называемые "синие чайки" было в порядке вещей. Были неприкосновенные. Лично мне нравиться что стали давать бороться. Теперь при падениях Милевского или Срны свистки в их пользу стали не 100%... Судьи теперь: !!!! проводят предварительную беседу с игроком нарушившим правила !!!! - они стали считать и показывать карточки - за совокупность. !!! Уже Европа. И если этот "эксперт" - этого не замечает - то это только значит что он не смотри ничего кроме резкльтат матча и голов по ютуб. Таких экспертов как этот мнимо лучший бомбардир Чемпионата Мира (читать Камеруна) у меня целый офис.