Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
840
0

Найурожайнішими виявилися останні хвилини

Звіт про матч 22-го туру "Енергія" -"Київ-Уніспорт".

Найурожайнішими виявилися останні хвилини
“Енергія” – “Київ-Уніспорт” – 5:3
Голи: Луців, 4; Легчанов, 15, з пен., 39, дабл-пен.; Суруджич, 33; Брунько, 40 – Беленко, 10; В. Іванов, 40; Шувалов, 40, дабл-пен.
“Енергія”: Кіркіж – Легчанов, Вацяк, Брунько, Паршиков – Луців, Піддубний, Ткаченко, Бондар – Федюк, Суруджич
“Київ-Уніспорт”: Вахабов – Шувалов, Беленко, Давидов, Директоренко – Пантелейчук, Коробка, В. Іванов, Д. Іванов
Попередження: Бондар, 29 – Вахабов, 15
Арбітри: О. Іванов (Дніпропетровськ), В. Бєльков (Макіївка)
Інспектор: С. Ушкань (Кременчук)
700 глядачів

Так уже склалося, що молоду київську команду вважають незручним суперником для значно досвідченішої львівської “Енергії”. Відразу у двох матчах цього сезону (чемпіонат і кубок) в столиці України сильнішими були підопічні Андрія Голякевича. Щоправда, кубкову дуель кияни в результаті програли, тепер поступилися і в поєдинку регулярного чемпіонату.
Та перемога львів’ янам далася непросто. Традиційно футзалісти зі столиці діяли обережно від захисту. У першому таймі вони створили тільки один момент біля воріт Кіркіжа, але цей епізод став результативним. Господарі ж взяли в осаду ворота суперника, проте до перерви забили лише двічі. Спочатку на 4-ій хвилині Ткаченко справа грамотно віддав передачу на Луціва, а той несильним, але точним ударом спрямував м’ яч у нижній кут. Через кілька секунд “енергетики” могли збільшити перевагу, коли триходівка за участю Легчанова, Брунька і Паршикова закінчилася невлучним ударом. А далі Луців видав чудовий пас на Піддубного, однак в останній момент оборонці винесли м’ яч з порожніх воріт. Хвилинне розслаблення підопічних Тараса Вонярхи призвело до голу у відповідь. Перший удар здалеку Коробки Кіркіж відбив, але на повторний від Беленка згрупуватися не встиг – 1:1. Щоправда, на відпочинок між таймами команди пішли за мінімальної переваги “Енергії”. Федюка у власному воротарському майданчику відверто збив голкіпер Вахабов, за це цілком справедливо отримав жовту картку, після чого Легчанов з шестиметрової позначки ледь не вбив його (добре, що киянин дещо пригнувся), але потужний постріл найкращого бомбардира чемпіонату під перекладину навряд чи відбив би будь-який воротар.
До перерви ще запам’ ятався момент на 18-ій хвилині, коли Луців перехопив м’ яч, відразу переадресував його на Легчанова, але той не зумів розпорядится слушною нагодою, не чекаючи на такий подарунок.
Другий тайм розпочався з пострілів Вацяка, яким, щоправда, бракувало точності. Львів’ яни продовжували вести гру, а київські футзалісти не відмовлялися від обраної тактики від оборони. На 30-ій хвилині після передачі Вацяка красиво з льоту пробивав Брунько, але воротар гостей в останній момент перевів м’ яч на кутовий. Взагалі львівські гравці створювали набагато більше моментів, а збільшити рахунок знову допоміг стандарт. Серб Суруджич наважився на виконання штрафного і зробив це бездоганно. І якби Піддубний після цього вдало завершував атакуючі потуги партнерів, можливо, такої кінцівки матчу не було б.
А так суперники розродилися голами в останні секунди. На 39-ій хвилині десятиметровий вміло реалізував Легчанов – 4:1. За мить брати-близнюки Іванови розіграли комбінацію і дещо скоротили відставання – 4:2. І тут же чудовим пасом Брунька на ударну позицію вивів Суруджич, Віталій не схибив – 5:2. Але крапка в зустрічі була за гостями, Шувалов майстерно виконав десятиметровий – 5:3. Часу на більші “подвиги” у представників обидвох команд вже не було.

Післямова
Андрій ГОЛЯКЕВИЧ (президент і головний тренер “Київ-Уніспорту”):  “Гра видалася бойовою, думаю, вболівальникам вона сподобалася. В “Енергії” був помітним елемент хвилювання, адже ми вважаємося незручним суперником для львів ’ ян. Тому й сьогодні матч був трохи нервовим. У першому колі в Києві вони нас недооцінили, через що програли. Нині ми теж могли зачепитися не тільки за нічию, а й за перемогу. Вважаю, що ключовими виявилися два епізоди. Перший з них, коли “енергетик” Бондар грубо зупинив гольовий прохід Іванова, за що йому сміливо можна було показувати червону картку. В іншому випадку господарі забили нам третій гол із сумнівного штрафного, і саме цей м ’ яч став вирішальним. Тому, за великим рахунком, долю зустрічі вирішили два свистки арбітрів. Що поробиш – це їх право по-своєму трактувати епізоди...”

Тарас ВОНЯРХА (головний тренер “Енергії”):
 “Київський клуб і справді є незручним суперником для нас. Більше того, сьогодні підвела реалізація, що вже трапляється не вперше. Зауважте: кияни за перший тайм створили тільки один гольовий момент і зуміли відзначитися, ми ж уже в перші 10 хвилин повинні були вирішити долю поєдинку. Але загалом ми вели гру, і тому сумнівів у нашій перемозі не має бути. У матчі з “Київ-Уніспортом” використали всіх 12 заявлених гравців – лавка запасних дозволяє це робити, адже маємо на теперішній момент достатньо рівноцінних виконавців. Було помітно, що набирає форму і вже краще взаємодіє з партнерами сербський легіонер Борко Суруджич. У нього хороший потенціал, і він має шанс повноцінно вписатися в ігровий почерк команди. 

Віталій Павлишин www.energia.lviv.ua

 

 

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболисты Карпат уже думают, что они стали великими»
Футбол | 19 апреля 2024, 16:19 4
Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболисты Карпат уже думают, что они стали великими»

Главный тренер львовской команды – о поражению от «Ингульца»

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 51
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.