Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1162
1

Ахмед ЯНУЗИ: «Мы едем побеждать Днепр»

Во встречах сильными командами можно проверить себя и повысить свое мастерство, считает нападающий

Ахмед ЯНУЗИ: «Мы едем побеждать Днепр»
Ахмед Янузи
Форвард полтавської «Ворскли» Ахмед Янузі дав інтерв’ю прес-службі ПЛ перед матчем своєї команди у Дніпропетровську.
 
− Ахмеде, чи не втрачали віри у можливість перемогти, адже до матчу проти «Севастополя» у «Ворскли» ніяк не виходило здолати суперника?
− Ми знали, що маємо перемагати. Це мало трапитись раніше, та ми безглуздо втратили перемогу у домашньому матчі проти донецького «Металурга», і це певним чином підкосило психологічну впевненість. Та наполеглива праця повернула нам не тільки результат, але й видовищну гру, якої зачекались від нас вболівальники.
 
− Остання перемога ознаменувалась твоїм гольовим «дублем»…
− Так, це дуже приємно. Але кожен гол був наслідком взаємодії багатьох гравців команди. Я дуже вдячний партнерам, що вони допомогли мені оформити перший «дубль» в українській Прем’єр-лізі. Раніше двічі за один матч вдавалось забити лише у складі молодіжної команди «Ворскли».
 
− Загалом навесні ти забив три голи з п’яти командних. Двічі тобі асистував новачок команди Дмитро Осипенко. Дебютанти вже адаптувались до нових умов?
− Так, для цього ми і працювали взимку на зборах. Не можу сказати, що гольові передачі від Дмитра є несподіваними. Ви бачили − обидві комбінації у матчах проти «Металурга» та «Севастополя» були дуже схожими між собою. Це не випадковість, а наслідок награних нами комбінацій.
 
− Мабуть, є бажання повторити такий успіх у Дніпропетровську?
− Тепер нам має бути легше. Хоча «Дніпро» дуже авторитетна команда, ми їдемо перемагати її. У підопічних Хуанде Рамоса чудовий підбір гравців, особливо, що стосується середньої лінії. Ми це врахуємо і спробуємо налагодити контргру. Наше завдання просте − забити, не пропустити та здобути три очки. Досвід успішних ігор проти кваліфікованих команд у «Ворскли» є − тож боятись нам нікого.
 
− Взагалі для твоєї команди поки що календар весняних матчів не надто сприятливий…
− Так. Можливо, саме через це набрали не так багато очок. Звичайно, найсильніше враження справили «динамівці» Києва, але і «Металіст», і донецький «Металург» − команди, які небезпідставно претендують на високі місця. Втім, у зустрічах проти сильних команд є свої плюси: можливість перевірити себе та підвищити власну майстерність.
 
− Ахмеде, ти вже досить давно в Україні. Звик до нашої країни?
− Так. Вважаю себе вже полтавчанином, оскільки вдома маю змогу перебувати не більше двох місяців на рік. Тут мені подобається. Не останнє місце займає той факт, що рівень Прем’єр-ліги невпинно зростає. Отже мене все влаштовує як на побутовому рівні, так і в плані професійної діяльності.
 
− Свого часу ти викликався під прапори своєї збірної…
− Так, кілька разів отримував запрошення. Але недавня травма призвела до того, що я багато пропустив у виступах за «Ворсклу». Щоб бути у сфері уваги тренерів збірної, треба мати постійну ігрову практику. Певний час через об’єктивні умови я не мав такої нагоди. Повертаюсь до гри лише зараз. Сподіваюсь, звичайно, що про мене не забули, а я своїми виступами спробую нагадати про себе. З іншого боку, збірна Албанії, як правило, грає з одним форвардом, і конкуренція за це місце є надто високою. Адже мої співвітчизники досить успішно грають і у Серії «А», і у Бундеслізі, і в інших сильних чемпіонатах. Тож мені потрібен час та наполегливість для участі у національній збірній.
 
www.fpl.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Z.l.o.d.e.y
Ахмед ЯНУЗИ: «Мы едем побеждать Днепр»
======================================
С "победой"!!!!!!