Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1318
1

Александр ВОЛОВИК: «Повезло, что быстро отыгрались»

Игрок донецкого «Металлурга» рассказал о победе над «Днепром»

Александр ВОЛОВИК: «Повезло, что быстро отыгрались»
Александр Воловик
Безпосередній учасник перемоги над «Дніпром» Олександр Воловик розповідає про будні донецького «Металурга».
 
− Олександре, наскільки важко далась перемога у останньому турі?
− Найскладнішим було правильно психологічно налаштуватись. З одного боку, необхідно набирати очки, щоб завоювати путівку до Ліги Європи УЄФА; з іншого, «Дніпро» дуже непогано себе зарекомендував у попередніх матчах. Перемога над «Динамо» особливих коментарів не потребує, але й у зустрічі проти «Металіста» дніпропетровці виглядали досить переконливо. Матч почався дуже прикро. Знали, що Віталій Денисов далеко вкидає аути, але не приділили цьому аспекту на перших хвилинах відповідної уваги. Вдруге стало важко після ще одного пропущеного м’яча − грати залишалось зовсім небагато. Звичайно, пощастило, що зуміли швидко знову відігратись. Якби цього не трапилось, перемога навряд чи відбулась би.
 
− Для вас «Дніпро» виявився у нинішньому сезоні зручним суперником. Наскільки відрізняються дві перемоги у першому та другому колах?
− Не можу сказати, що характер цих зустрічей аж занадто відрізнявся. Так, «Дніпро» підсилився взимку, але до Донецька не зміг прибути в оптимальному складі. Може, саме тому зараз відбувалось ніби продовження першого поєдинку.
 
− «Металург» вже зіграв навесні з «Динамо» і «Дніпром». Можна порівнювати сили претендентів на друге місце?
− Порівнювати команди і їхні шанси я не буду. Можу лише порівняти два матчі. Проти «Динамо» ми не мали шансів відігратися, а з «Дніпром» сповна скористались слабкими місцями суперника. Тож у Донецьку кияни виглядали набагато привабливіше.
 
− Наскільки важко переключатися з тренувань і тактики Ніколая Костова до вимог Андрія Гордєєва?
− Звичайно, погляд на футбол і тренувальний процес різний не лише у цих двох фахівців, але й у кожного наставника. А от тактика суттєвих змін не зазнала. Значної перебудови на полі під час матчів ми не відчули.
 
− Ти вже згадував про бажання потрапити до єврокубків. Це першочергове завдання чи є нюанси?
− Перед початком другої частини Чемпіонату керівництво клубу озвучило саме таку мету без будь-яких доповнень. Отже, ми намагаємось її виконати, хоча розуміємо, що це не проста задача.
 
− Сашко, ти єдиний у «Металурзі», хто грає весь сезон без замін. У чому секрет подібної стабільності?
− Навіть не знаю. Напевне, тренери бачать мене у складі, оцінюючи роботу на тренуваннях. Є бажання зберегти цю тенденцію і у майбутньому.
 
− Наступний матч твоя команда проведе з іншим представником Дніпропетровщини − «Кривбасом». Охарактеризуй цього суперника…
− Попередні наші матчі відбувались зі змінним успіхом. Криворіжці дуже добре використовують контратаки − саме така згадка спадає на пам'ять у першу чергу. Думаю, ми детально вивчимо останні матчі команди Юрія Максимова. Після відновлювального дня у неділю та вихідного з вівторка взялись за роботу з новими силами. Часу вистачить як на теорію, так і на практику.
 
www.fpl.ua
Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
Александр ВОЛОВИК: «Повезло, что быстро отыгрались»
_______________________________________________________
Честно и объективно! Чёрта с два вы бы выиграли, если бы так быстро оба раза не отыгрались!