Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 05 апреля 2011, 22:04
6127
7

Віталій КОСОВСЬКИЙ: «В Шахтаря проти Барси шанси є, але...»

Колишній гравець київського «Динамо» - про матчі наших команд у ЛЧ та ЛЄ

| Обновлено 05 апреля 2011, 22:04
6127
7
Віталій КОСОВСЬКИЙ: «В Шахтаря проти Барси шанси є, але...»
Виталий Косовский

Надзвичайно гарячі футбольні події чекають уболівальників. «Шахтар» та «Динамо» проведуть чвертьфінальні поєдинки єврокубків.

Першими на поле вийдуть гірники, які в середу складатимуть іспит на газоні футбольного клубу «Барселона» (Іспанія). А вже наступного дня Україна триматиме кулаки за «Динамо», що в рідних стінах прийматиме португальську «Брагу». Ціна обох матчів — перепустки до півфіналу найпрестижніших клубних турнірів. Які наші шанси?

Про перспективи українських команд кореспондент поговорив із колишнім гравцем нашої збірної Віталієм Косовським, який у складі «Динамо» перегравав «Барселону» з рахунками 4:0 та 3:0!

— Чи можете у відсотках оцінити шанси наших представників на вихід до четвірки найсильніших команд євротурнірів?
— Приємно згадати, як ми трощили «Барсу» з рахунком 4:0. Та це вже історія. Нинішня «Барселона» зовсім інша. «Шахтарю» буде важко. Шанси є, але вони мінімальні, 30 відсотків. Стосовно «Динамо», то кияни не повинні недооцінювати суперника. «Брага» — хороший суперник, такий собі подразник, який слід усувати на шляху до фіналу.

— Якою, на вашу думку, має бути тактика українських клубів у перших матчах, щоби за підсумками двох ігор пробитися до чвертьфіналу?
— Гірникам слід пам'ятати, що дуель складається з двох поєдинків. В Іспанії можна зіграти на утримання нічийного результату, а можна програти з різницею в один м'яч. Сам факт, що доля путівки до півфіналу вирішуватиметься в Донецьку, має заспокоїти донбасівців.
А ось кияни зобов'язані рахуватися з опонентами. Можна мати сто гольових моментів і не забити, а можна з половини моменту витиснути гол. Вони про це мусять пам'ятати. Юрій Сьомін добре побудує гру. Можливо, у півфіналі буде зустріч з іншою португальською командою — «Бенфікою».

— Чи важливим є те, що «Барселона» має майже втричі дорожчих виконавців? За підрахунками аналітиків, загальна вартість каталонських футболістів — 545 мільйонів євро.
— Я твердо переконаний: футболістів не цікавить ціна суперників. Принаймні на футбольному полі вони про це не думають. Гарантую, що під час матчу гравці про гроші забувають. Згадують про них після перемоги. А під час гри основна мотивація — оцінка глядачів, батьків, близьких, престиж і честь клубу.

— А як щодо можливості засвітитися в Європі та потрапити до табору гранда?
— «Шахтар» дістався чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Його гравці вже засвітилися. Кожен гранд знає можливості підопічних Мірчі Луческу. Зрештою, самі гравці «Шахтаря» вважають, що грають у клубі-гранді. Тому не думаю, що вони рвуться за кордон.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Maxza
sssergik — 05.04.2011 18:32
romchikkvn — 06.04.2011 00:04
Віталій Косовський народився на Хмельниччині і чудово володіє українською мовою. У мене батьки родом із сусіднього з ним рідного містечка, і доводилося декілька раз бачитися і спілкуватися з цим чудовим футболістом і просто прекрасною людиною. А інтерв"ю у нього брали кореспондети газети "Галичина спортивна", так що Віталій давав його на українській мові, можете і не сумніватися.
piano_lessons_kiev
romchikkvn +1
romchikkvn
Те же кто и переводит Гвардиолу на русский язык, Луческа на испанский, а Сёмина на португальский - ЖУРНАЛИСТЫ со знанием иностранного языка (в данном случае - русского)!
D6201_2
шансов нет!
myxamed1980
Косовский разрывал фланг когда играл ))) правдо плохо делал навесы ))
sssergik
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Local78
Давненько уже не было слышно о Косовском ...