Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 05 апреля 2011, 22:04
5653
4

Сергій КАНДАУРОВ: «Брагу можна порівняти з Дніпром»

Екс-гравець «Бенфіки» - про шанси українських клубів у єврокубках

| Обновлено 05 апреля 2011, 22:04
5653
4
Сергій КАНДАУРОВ: «Брагу можна порівняти з Дніпром»
Сергей Кандауров

Надзвичайно гарячі футбольні події чекають уболівальників. «Шахтар» та «Динамо» проведуть чвертьфінальні поєдинки єврокубків.

Першими на поле вийдуть гірники, які в середу складатимуть іспит на газоні футбольного клубу «Барселона» (Іспанія). А вже наступного дня Україна триматиме кулаки за «Динамо», що в рідних стінах прийматиме португальську «Брагу». Ціна обох матчів — перепустки до півфіналу найпрестижніших клубних турнірів. Які наші шанси?

Про перспективи українських команд кореспондент поговорив із колишнім гравцем нашої збірної Сергієм Кандауровим. Він добре знає португальський футбол, бо свого часу виступав за лісабонську «Бенфіку».

— Чи можете у відсотках оцінити шанси наших представників на вихід до четвірки найсильніших команд євротурнірів?
— Шанси «Шахтаря» невеликі: максимум 30 відсотків. Усе-таки «Барселона» — найсильніший клуб на планеті, що демонструє найцікавішу гру.
Щодо «Браги», то цей клуб ніколи не був грандом європейського і навіть португальського футболу. У цій країні три флагмани: «Бенфіка», «Порту» і «Спортинг». «Брага» завжди була середнячком, який посідав п'яте чи шосте місце в турнірній таблиці. Рівень полтавської «Ворскли». Нині «Брага» хоче бути флагманом. У чемпіонаті України її можна порівняти з «Дніпром» чи «Карпатами».
«Динамо» має пройти португальський бар'єр. Хоч не приховую, що гра команди Юрія Сьоміна мені не імпонує. Особливо я був розчарований поєдинком у Манчестері, де кияни відверто діяли на утримання рахунку. Такий футбол нікому не подобається. Та все одно «Динамо» нині сильніше. Як на мене, шанси киян на перемогу — 60 на 40.

— Якою, на вашу думку, має бути тактика українських клубів у перших матчах, щоби за підсумками двох ігор пробитися до чвертьфіналу?
— Нині багато говорять про те, що варто нейтралізувати Ліонеля Мессі. Та хіба це можливо? Підопічним Луческу треба просто зіграти у свій футбол. Вони це можуть, якщо не панікуватимуть. Це ж все-таки «Ноу Камп»! Можуть і колінця затремтіти.
Та Мірча Луческу вміє налаштовувати. Після жеребкування він заявив, що «Шахтарю» ще рано вигравати Лігу чемпіонів. Але то була гра на публіку. Насправді ж румун щодня переконує гравців, що можна і треба перемагати на турнірі. Адже «Динамо» на іспанському стадіоні виграло у «Барселони» з розгромним рахунком.

— Чи важливим є те, що «Барселона» має майже втричі дорожчих виконавців? За підрахунками аналітиків, загальна вартість каталонських футболістів — 545 мільйонів євро.
— «Шахтар» також має добротних гравців — таких, якими не можуть похвалитися навіть деякі сильні команди чемпіонату Англії та Іспанії. Тож навряд чи гірники переймаються тим, що каталонці дорожчі на трансферному ринку. Донеччани знають собі ціну. Дорогі футболісти іноді перебувають у кризі. І з цього, до речі, «Шахтар» може скористатися. «Барса» не така потужна, як рік чи два тому.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
demondnya
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
MKG_1910
Вот зачем выдергивать для заголовка неполные фразы из текста?Ведь написано черным по белому-с Днепром или Карпатами.А такие заголовки на хорьков действуют,как красная тряпка на быка.Что и доказал недофан PapaGuye
MKG_1910
Гораздо обиднее было бы сравнение с Металлистом
PapaGuye
ну зачем обижать португезов таким вот сравнением