Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1360
4

Александр ПИЩУР: «У нас есть шанс на шестое место»

Если критикует тренер, значит, ты нужен команде, считает форвард

Александр ПИЩУР: «У нас есть шанс на шестое место»
Александр Пищур
У першому колі чемпіонату України «Карпати» і «Волинь» зустрічалися у 8-му турі. З того часу багато чого змінилося: якщо «Карпати» перед тим матчем були, як і зараз, на 5-му місці, то «Волинь» була 15-ю. Пізніше справи у лучан пішли вгору. Зараз, крім того, що це команди із сусідніх міст, вони ще й близькі сусіди в турнірній таблиці, що додає ще більшої принциповості цьому поєдинку. Тож дербі це чи ні? Чи хоче «Волинь» в єврокубки та яким чином вони зможуть цього досягти? Чому вже два матчі «Волинь» не може забити? Про це та інше Інформаційному центру ФК «Карпати» розповів форвард луцької «Волині» Олександ Піщур.
 
- Поразка «Карпат» від «Севастополя» дасть вам змогу побачити помарки у грі львів’ян?
- Я б не сказав, що в тому матчі ми зможемо прогледіти проблеми у «Карпат». Львів’яни трохи підсіли в другому таймі, але це не показник, з якого ми зможемо зробити висновки. В Луцьку буде інша команда й інша гра. В Сімферополі у «Карпат» не все виходило. Можливо, це пов’язано з тим, що «Севастополю» більше була потрібна перемога, ніж «зелено-білим», адже вони боряться за виживання.
 
- Ваш тренер, Віталій Кварцяний, сказав, що «Шахтар» перемогти неможливо. Виходить, що «Карпатам» просто пощастило в тому матчі…
- Чому неможливо? Це не так. «Карпати» перемогли заслужено. Вони завжди добре грають як з «Динамо», так і з «Шахтарем», а особливо, коли грають вдома. Можливо, донеччани в деякій мірі недооцінили суперника, але це не виправдання для «Шахтаря».
 
- Ви вже готуєтесь до матчу з «Карпатами»? Можливо, переглядали якісь матчі за участю «зелено-білих»?
- Зараз усі матчі показують по телевізору, тому ми маємо можливість бачити багато ігор, зокрема і «Карпат». Але конкретно ми ще не аналізували їхню гру і нічого додатково не переглядали. Готуватись розпочнем уже цього тижня.
 
- «Волинь» не дуже вдало розпочала весняну частину чемпіонату: одна нічия, одна поразка і жодного забитого гола… В чому причина?
- Взимку пішли з команди Шарпар, Скоба і ще кілька футболістів. Майже три-чотири основних гравці залишили «Волинь». Відповідно, нам треба зігратись та знайти свою гру. Поки що нам це не дуже вдається.
 
- Як футболісти «Волині» ставляться до критики з боку тренера, і зокрема, як ставишся до неї ти?
- Якщо критикує тренер, значить, ти ще потрібен команді і на тебе розраховують, тобто з тебе буде користь. Звісно, якщо критика конструктивна, це допомагає, тому я сприймаю її позитивно.
 
- Яке у «Волині» завдання на сезон?
- Завдання вигравати в кожному матчі. Правда, ми почали трохи невдало, але я думаю, що скоро наберем форму. Звісно, хотілося б бути ближче до верху турнірної таблиці, це додаткова мотивація, і там набагато приємніше перебувати, ніж знизу.
 
- Тобто, ви не відкидаєте бажання поборотися за єврокубки?
- Звичайно, ні. При вдалому розкладі в нас є реальний шанс посісти шосте місце.
 
- Не оглядаючись на турнірне становище «Карпат» і «Волині», матч обіцяє бути психологічно важким ще й у тому плані, що це, як-не-як, західноукраїнське дербі…
- Справжнє дербі – це коли між собою грають команд з одного міста, а не з Луцька і Львова. Тому ми на цьому не зациклюємося і не налаштовуємося на кожну гру по-особливому. В матчі проти будь-якого суперника для нас головне здобути позитивний результат. От «Таврія» в минулому турі ледь не програла аутсайдеру запорізькому «Металургу». До кожного суперника треба ставитися з відповідальністю.
 
- Те, що матч перенесли на півтори години раніше, має якесь значення?
- Півтори години туди, півтори сюди… Це не відіграє ніякої ролі.
 
- У минулому колі «Волинь» програла «Карпатам» - 0:1. Щось пригадаєш з того матчу?
- Я його дивився по телевізору. «Карпати» просто краще розпорядились своїми моментами і мінімально перемогли, але справедливим був би нічийний рахунок. «Волинь» не заслуговувала на поразку.
 

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igorvt
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Mikiller
Меняйте отношение к футболу и мозги своему тренеру вправляйте, тогда будем за вас болеть. А пока что, костоломам нечего делать в шестёрке!
Veteran80
Шанс то есть, но в нашем футболе место в еврокубках уже проплачены, так что там и так по 2 команды на место в Европе, "Волынь" со своим бюджетом может даже не подходить к очереди!
BekXan
Александр ПИЩУР: «У нас есть шанс на шестое место»
Шанс есть команда играет..Но 6 место и что дальше?Усиление не будет на самых волевых можна посыпаться...