Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
| Обновлено 31 марта 2011, 17:56
1337
0

Олімпік завершив збір поразкою

Новини зі станів команд другої ліги

| Обновлено 31 марта 2011, 17:56
1337
0
Олімпік завершив збір поразкою

Скала: Спарингувалися з прем'єрлігівцями

26 і 27 березня цього року «Скала» провела ще дві зустрічі в рамках підготовки до другого кола чемпіонату. Перший суперник — команда прем'єр-ліги «Оболонь». Гра проходила в комплексі СКІФ у Новопавлівці. Суперників чекав якісний газон, який давав змогу гравцям демонструвати своє вміння та кваліфікацію.

Для стрийської команди екзамен був дуже якісним.
1 тайм, основний склад: Шпук, Рустамов, Басараб, Сухоцький, Білий, Рева, Яворський, Голіней, Скоцький, Дністрян, Бутрак.

Результат тайму — 0:2 на користь «Оболоні». Відзначився Мандзюк. Спочатку з кутового Яворський не закрив позицію дальньої стійки на 20 хвилині, а потім індивідуальні дії в дриблінгу, з лівого флангу стриян, призвели до другого гола. У «Скали» було дві нагоди, а саме в Скоцького, які були близькі до голевих, але Богдану не пощастило.

На другий тайм «Оболонь» змінила склад, і гра дещо вирівнялася, пройшла на зустрічних курсах, але без результату.

У неділю, 27 березня цього року, в першій половині дня «Скала» провела зустріч з «Таврією» (дубль) на їхньому майданчику. Мало часу було на відновлення та переїзд «Скали», і це зіграло на руку супернику. Але слід подякувати тренерам Шудрику і Смігонову, які погодилися провести спаринг за два дні до календарної зустрічі. У вирішальний момент далися взнаки особисті стосунки Реви та Шудрика. Команди провели два тайми по 35 хвилин.

1 тайм; Левицький, Мазур, Олійнич, Козак, Білий, Лазебний, Голіней, Кміть, Ширай, Лавринок, Коропецький; 2 тайм: Рустамов, Басараб, Сухоцький, Білий, Рева, Яворський, Скоцький, Коропецький, Дністрян, Бутрак.

Гра була дуже емоційно напружена, бо попередні тестові матчі «Скала» програла «Оболоні», а «Таврія» — «Зорі». Перший тайм закінчився — 0:0. На початку другого, на другій хвилині, помилка Басараба технічного типу призвела до гола. А ось уже Скоцький поцілив у стійку, але м’яч відскочив, і його ніхто не добив. Також Дністряну не вистачило холоднокровності реалізувати момент наприкінці зустрічі.

Полтава: Реванш «пивоварів»

Спаринг між молодіжним складом «Оболоні» й «Полтавою» завершився перемогою господарів — 2:1. Як поінформувала прес-служба полтавчан, гра відбулася на тренувальному полі бази «Оболоні» у Бучі. Подивитися гру земляків приїхали Сергій Коновалов і Денис Онищенко. А керував діями «молодіжки» екс-гравець «Ворскли» Віталій Кобзар.

Несприятливі погодні умови наклали свій відбиток на якість гри. Але обидві команди отримали з матчу користь, кожен свою. Так, присутній на грі тренер Сергій Морозов погодився з присутніми, що для молодих хлопців «Оболоні» корисно зіграти матч не з однолітками, а проти досвідчених футболістів. У свою чергу, «Полтава» зіткнулася зі звичною для себе ситуацією в першості, коли треба грати першим номером і долати насичену оборону, а також — як перебудовуватися по ходу гри, пропустивши м'яч. Що вийшло, а що ні, судити тренерам. їм же робити й висновки.

«Полтава» захопила ініціативу й під кінець тридцяти хвилин гри створила кілька моментів для взяття воріт. Найнебезпечніший — удар головою Скорохода, після чого м'яч поцілив у стійку. Хоча перший небезпечний момент створили гості, але полтавський воротар, зігравши на випередження, не дозволив відзначитися нападнику «Оболоні». Володіючи ігровою й територіальною перевагою, на 28-й хвилині полтавчани пропустили нелогічний, але частково закономірний гол: не реалізовуєш свої моменти, будь готовий до того, що суперник і свій мізерний шанс використає. Здавалося, що кияни розіграли стандарт невдало і небезпека минула, але гравець «Оболоні» дограв епізод до кінця, наздогнав м'яч і прострілив у штрафний. А там без опіки був форвард «Оболоні», який з кількох метрів переправив м'яч у ворота.

Попри товариський статус поєдинку, полтавчани завелися, не бажаючи поступатися. Але щойно почався другий тайм, як безглузда черга помилок призвела до того, що нападник «Оболоні» втік на побачення з воротарем і подвоїв рахунок.

Полтавські футболісти з подвійною енергією пішли в атаку, а господарі шукали нагод для контрвипадів. Двічі з їхнього боку було небезпечно, але в першому випадку врятував воротар, а в іншому — захисник встиг наздогнати форварда і заблокувати удар.

Активність полтавчан в атаці призвела до того, що гравець «Оболоні» зіграв рукою у своєму штрафному й Безсалов реалізував пенальті. До кінця матчу полтавчани створили ще кілька відмінних нагод, але підвела точність, та й воротар «пивоварів» не помилявся.

Після цієї гри футболісти отримали короткострокову відпустку, після чого зустрілися З0 березня. Останній збір команда проведе в Нікополі.

Олімпік: Завершили на мінорі

Донецький «Олімпік» товариським матчем із новокузнецьким «Металург-Кузбасом» завершив збір у турецькій Анталії.

Олімпік: Левченко (Махарадзе, 45), Драченко, Варивода (Змієвський, 51), Ливицький, Кравченко, Санжар, Тарнов (Артюх, 61), Лебедь, Поднебенний (Богданов, 79), Шаврін (Ареф'єв, 70), Гельзін.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі, без особливих моментів. Суперники перевіряли голкіпера «Олімпіка» Левченка на стійкість лише кілька разів: на 35-й хвилині м'яч потрапив у поперечину, і на 40-й хвилині сибіряки організували у штрафному підопічних Петрова момент, котрий міг завершиться голом, але фортуна була на боці донеччан. Так само і футболісти «Олімпіка» не змогли нічого вдіяти з обороною росіян.

Другий тайм під кальку нагадував перший. Рівна боротьба в середині поля, особливих моментів не створили обидві команди, давалося взнаки навантаження проведених до цього ігор. «Олімпік» за день до цього провів важку гру з турецьким «Коньяспором».

Підсумок гри вирішив один удар. Після кутового біля воріт «Олімпіка» з кількох метрів у боротьбі із захисниками донеччан нападник «Металург-Кузбасу» Єгунов забив єдиний м'яч у грі. Усе це сталося на 57-й хвилині матчу.

Уся донецька команда пішла відігруватися. Вдосталь ударів з далекої відстані завдав Єгор Тарнов, але його «гармата» не змогла точно пробити в ціль. Старався й граючий президент клубу Владислав Гельзін, але голкіпер «Металург-Кузбасу» відбивав цього дня все.

У цьому матчі донеччани зазнали першої поразки на тренувальному зборі в Анталії. 27 березня команда повернулася в Україну.

Сталь Д: Третій перемозі — зась


ФШМ – Сталь Д - 1:1 (1:1).
Сталь: Полуляхов, Обревко, Абрамченков (Гаврилишин, 46), Патула, Ломко, Передистий, Бобак (А. Алієв, 36; Савін, 63; Бобак, 67), Шутов, Герасичкін, Савченко, С.Алієв.
Голи: Крутенко (З0, пен.) — Савченко (38).

Дніпродзержинці останнім часом встигли двічі зіграти з «Футбольною школою молоді» з Дніпропетровська, інформує прес-служба клубу. 5 грудня минулого року «сталевари» обіграла ФШМ з рахунком 2:0, а 19 січня була зафіксована перемога «Сталі» з більшою різницею — 6:1. І ось нове, третє побачення суперників.

«Сталевари», які готуються до поновлення змагань у другій лізі, з перших хвилин заволоділи ініціативою. У дніпропетровців можна відзначити появу на полі двох африканських футболістів. Утім, ігрові якості цих гравців особливо не запам'яталися. Водночас, враховуючи, що основне завдання ФШМ — продаж футболістів у різні клуби, присутність у їхньому складі темношкірих футболістів не повинна дивувати.

Та повернімося до матчу. Цього разу повторити успіхи минулих поєдинків не судилося. Після того, як ФШМ повела в рахунку, дніпродзержинці спромоглися лише зрівняти його.

Матчем з ФШМ команда завершила черговий навчально-тренувальний збір, який вона проводила в Дніпродзержинську. 1 квітня «Сталь» збереться знову в себе на базі, після чого розпочнеться останній етап підготовки до другої половини сезону.

У рамках цього збору тренерським штабом «Сталі» заплановано два контрольні поєдинки: 4 квітня в Комсомольську дніпродзержинці зіграють з місцевим «Гірником-Спорт», а 9 квітня в Запоріжжі відбудеться спаринг з «Металургом-2».

Чорноморець: Одесити показали класс

Чорноморець-2 — Сонячна долина — 5:0 (3:0).
Чорноморець-2: Ганєв (Кліщук, 46), В.Павлик (Галаган, 72), Салівон, Мартиненко, Березовський (Болтнєв, 78), Смирнов (Авдюхін, 82), Ребенок (Якунін, 82), Кулішенко (Есебуа, 78), Сердюченко (Бабенцов, 55), Корольчук (Вдовиченко, 68), Александров (Іванов, 63).
Голи: Корольчук (20), Ребенок (42, 45+1), Кулішенко (74), Болтнєв (85).

Друга команда одеського клубу продовжує підготовку до весняної частини першості. «Моряки» провели контрольний матч з одним з лідерів міських змагань — «Сонячною долиною», яка є другим призером зимової першості Одеси, котра недавно завершилася, а торік зайняла третє місце в чемпіонаті Південної Пальміри.

Спаринг продемонстрував очевидну перевагу молодіжного складу «Чорноморця» над суперником. На 20-й хвилині «моряки» відкрили рахунок у матчі: скориставшись виходом воротаря до бічної лінії, Корольчук дальнім ударом зумів влучити в ціль — 1:0. Не реалізувавши до перерви кілька голевих нагод, «моряки» все ж зуміли ще двічі засмутити свого товариша Михайла Сивуна, який захищав ворота «Сонячної долини», бо її голкіпер не зміг вийти на полі через серйозну травму. Обидва м'ячі забив Ребенок. У другому таймі «Чорноморець-2» продовжував володіти ініціативою й збільшив свою перевагу в рахунку. На 74-й хвилині Кулішенко бездоганним ударом метрів з 20 переправив м'яч до ближньої «дев'ятки» — 4:0, а в кінці зустрічі партнери вивели на побачення з воротарем Болтнєва — 5:0.

Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.