Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 29 марта 2011, 13:29
894
3

Черговий трофей новокаховської Енергії

На Херсонщині завершився Меморіал Петра Безносенка

| Обновлено 29 марта 2011, 13:29
894
3
Черговий трофей новокаховської Енергії

На Херсонщині завершився четвертий за ліком турнір пам'яті заслуженого тренера України Петра Безносенка, який проводить Асоціація аматорського футболу України. Цього разу в змаганнях брали участь дев'ять команд. Про групові змагання «УФ» розповідав у попередньому числі за 25 березня. Сьогодні мова про другий етап.

Першими визначилися команди, які розігрували місця з 7-го по 9-те. Тут вдало зіграла СК «Каховка», яка спочатку поділила очки з новотроїцькою «Таврією» — 2:2. А потім виграла у новокаховської «Таврії» — 4:1. Вона — сьома. У свою чергу, новокаховчани, перегравши новотройчан — 3:2, стали восьмими. А «Таврія» з Новотроїцького посіла останнє місце.

А от у боротьбі з 4-го по 6-те місця вдало зіграв друголіговський іллічівський «Бастіон». Він, почергово перегравши «Колос» із Хлібодарівки — 2:1 та херсонський «Кристал» — 1:0, посів четверте місце. П'ятим став «Колос», що впевнено здолав «Кристал» — 3:0. Ясна річ, шосте місце залишилося за кристалівцями.

А кому дістануться головні нагороди турніру, вирішувалося у завершальному матчі змагань, де грали «Енергія» з Нової Каховки (лідер у групі «Б» чемпіонату країни серед команд другої ліги) та «Мир» з Горностаївки Новотроїцького району (чемпіон України серед команд КФК минулого року, який цього футбольного сезону збирається до другої ліги). Перед цим «Енергія» переграла миколаївське «Торпедо» — 3:1, а «Мир» з торпедівцями зіграв унічию — 1:1.

Новокаховчан у матчі задовольняла навіть нічия. Однак тут була ще інтрижка. В «Енергії» президент Сергій Нестеренко, а в «Мирі» — Іван Доценко. Вони обидва люблять до безтями футбол. Не жалкують на розвиток цієї гри коштів. А ще — колеги по бізнесу. Однак завжди на футбольному полі ставлять одне завдання своїм командам, коли гра між ними, — перемагати незалежно від ситуації. І цього разу вийшов цікавий видовищний матч. Хоча погода не радувала присутніх на стадіоні, було холодно, часом ішов сніг. Та гра на полі не давала змерзнути ані уболівальникам, ані самим гравцям.

Початок зустрічі був за новокаховчанами. Вони провели кілька швидких атак, і під час однієї з них Віталій Прокопченко переправив м'яча у ворота «Миру». Далі друголігівці продовжували частіше загрожувати воротам горностаївців. І все той же Прокопченко принаймні ще двічі міг відзначитися, проте форварду забракло точності. До честі футболістів «Миру», які потрапили в досить скрутне становище, вони не давали спокою супернику. В команді нині епідемія грипу, і вона грала майже без нападників. А на заміні у них було лише два польових гравці та воротар. Особливо відчувалася відсутність лідера атаки, найкращого гравця Херсонщини минулого року Івана Доцента. І все ж під кінець тайму горностаївцям вдалася одна з атак, і Сергій Хомутов відновив рівновагу.

Після відпочинку на полі тривала запекла боротьба за кожен шматочок території поля. Футболісти «Миру» намагалися забити переможний м'яч, адже лише виграш надавав їм надію на загальний успіх. Та не завжди все в них виходило так, як хотілося. Часто гравці порушували правила. А з середини другого тайму «Мир» залишився вдесятьох. Втім, у цей період долю матчу міг вирішити горностаївець Олександр Шипа, який не скористався помилкою голкіпера «Енергії» і не поцілив у порожні ворота.

І все ж долю матчу вирішив точний удар новокаховчанина Дениса Рижинка. Він встановив остаточний рахунок — 2:1 на користь «Енергії». Новокаховчани вдруге заволоділи цим почесним трофеєм. Тим самим наздогнавши «Мир», який теж двічі був переможцем цих змагань.

До слова, це другий трофей «Енергії» вже цього сезону. Взимку новокаховчани стали переможцями Кубка «Кримтеплиці».

Ось у якому складі грали підопічні Сергія Шевцова, переможці турніру: Холоша, Смирнов, Швей, Батраченко, Цой, Білоусов, Дитятьєв, Прокопченко, Кирик, Бічевой, Михайлов. На заміні були Касперович, Гурин, Рижинко, Кучеревський, Дмитровський, Крайовий, Фальбовський.

-Ми задоволені проведенням цього турніру. По-перше, зросла кількість команд порівняно з минулими змаганнями. По-друге, всі ігри пройшли на високому рівні на хороших полях і стали хорошою перевіркою готовності команд до нового сезону. Вболівальники побачили цікавий футбол. І головне: Асоціація аматорського футболу України вдячна всім організаторам за підготовку та проведення змагань, — підбив підсумки турніру віце-президент ААФУ Олександр Каденко.

Олександр КРУПІЦА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlexZmey
Энергия - молодчаги!!! сосед Берислав за вас!!!
scholl
де грали «Енергія» з Нової Каховки (лідер у групі «Б» чемпіонату країни серед команд другої ліги)
Вообще то они в группе «А».
astrus
Энергия - молодцы!!! Болею за ВАс!!!