Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 26 марта 2011, 22:43
1863
0

Ураган - Меркурій - 7:1

Один з лідерів вищої футзальної ліги «розім’явся» на одному з лідерів в першій

| Обновлено 26 марта 2011, 22:43
1863
0
Ураган - Меркурій - 7:1

Скориставшись тижневою паузою у чемпіонаті (20-й тур івано-франківці пропускали), «Ураган» провів товариський матч з лідером західної зони першої ліги - чернівецьким «Меркурієм». Зважаючи на травму Сержао та дискваліфікацію Кіндратіва на наступну гру з ТВД, наставник господарів Сергій Гупаленко вирішив перевірити у справі усіх гравців та поекспериментувати з поєднаннями ігрових квартетів.

Розпочали команди без розвідки. Вже на п'ятій хвилині після пасу Біро Жаде Сімка вдало зіграв на «стовпа» і з розвороту пробив в нижній кут - 1:0. У відповідь Багряк втік на побачення з Іжаковським, але переграти голкіпера не зумів. Згодом Ренатіньо вистрілив здалека, м'яч зачепив ногу Сімки і влучив у штангу. А за хвилину бразилець промчав правим флангом і знайшов на дальній стійці Тменова - 2:0.

Ближче до середини тайму буковинці освоїлись на майданчику і провели кілька небезпечних контратак. На дальній постріл Деріка кіпер зреагував. Двічі виручив Іжаковський після виходу «Меркурія» 2 в 1, відбивши удари Шерстньова і Ткачука, що був першим на добиванні. Далі Біро Жаде, Тменов і Ренатіньо перевірили буковинського воротаря з дальньої відстані - Купчанко був на місці.

На 18-й хвилині арбітри дозволили продовжити гру, хоча на думку гостей був пенальті, і швидкій в контратаці Чепорнюк знайшов у штрафному «Меркурія» одинокого Ярого, котрий свого шансу не змарнував - 3:0. Перед самою перервою чернівчани мали кілька можливостей розмочити рахунок. Біро Жаде лише ціною попередження зупинив вихід один на один Багряка, після чого Дележа буквально з метра пробив над поперечиною. На останніх секундах першого тайму Сімка на мить не встиг на простріл від Ренатіньо, а у відповідь Іжаковський ще раз врятував «Ураган» після різкого випаду Багряка.

Друга половина зустрічі видалась більш цікавішою і багатою на моменти. Всього за дві хвилини Павлюк оформив дубль. В першому епізоді йому асистували Пилипів і Цвєлих, а потім Максим вдало зіграв на добиванні - 5:0. Далі двічі пощастило «Урагану» - Ткачук з п'яти метрів дивом не влучив у ворота, а Рибак зовсім трохи не встиг на фланговий простріл. Та все ж на 28-й хвилині удача посміхнулася «Меркурію»: Рибак в центрі обікрав Біро Жаде, промчав правим краєм і переадресував на Ткачука, який з двох метрів не схибив - 5:1.

Незабаром пощастило вже буковинцям, яких двічі «пробачив» Валенко після гострих передач Цвєлих. Майже за дві хвилини до фінальної сирени Валентин з другої спроби в одній атаці таки пробив Купчанка, а до цього Мікулеску не вистачило точності - м'яч просвистів поблизу стійки воріт. Потішила завершальна хвилина, коли обидва суперники грали з п'ятими польовими.

Спершу Ткачук вийшов на майданчик за 1,57 до завершення, і «Меркурій» майже одразу після цього мав нагоду відквитати ще один м'яч, але Янчик пробив над поперечиною. Наприкінці Біро Жаде теж з'явився у якості голкіпера, однак при втраті м'яча місце у воротах знову зайняв Ципун. Він виручив господарів за 6 секунд до сирени, одразу ж ввів м'яча на протилежну половину, де Рибак, намагаючись вибити на аут, зрізав шкіряну кулю у власні ворота - 7:1.

Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер «Урагану»:

- Сьогодні ми свідомо вдались до експерименту зі складом, маючи на меті перевірити - на кого нам розраховувати у матчах плей-офф. Сама гра залишила двоякі враження, хоча більше сподобався другий тайм.

Місцями зіграли дуже здорово, місцями, навпаки - дуже погано. Лякають одні й ті самі помилки, які ми допускаємо. Є час, щоб кожен з гравців проаналізував їх і в подальшому не допускав. Лише тоді ми зможемо стабільно демонструвати гру високого рівня.

- Які справи з травмою Сержао? Коли він зможе повернутися у гру?
- Лікарі обіцяють, що процедури і подальша реабілітація займуть часу приблизно від двох тижнів до одного місяця. Хотілося б, щоб Сержао відновився пошвидше і був готовий до перших матчів плей-офф. Але це не факт. Побачимо...

- Які плани на останню гру другого кола проти «ТВД»?
- Налаштовуємось тільки на перемогу, хоча гра буде непростою. Нам потрібно обов'язково вигравати у Львові і чекати результатів двох останніх матчів «Локомотива». За сприятливих обставин ми потрапимо з першого місця на «ПФС». Але, в принципі, ми не шукаємо собі суперника, адже всі команди в плей-офф добре вміють грати в міні-футбол. Треба налаштовуватись і підходити до вирішальної стадії у гарній фізичній формі, не забуваючи й про тактичний малюнок гри. Над цим і будемо працювати.

Віктор МГЛИНЕЦЬ, головний тренер «Меркурія»:

- Від матчу з «Ураганом» наша команда отримала велику користь. Переконались, чого ми насправді вартуємо на фоні сильнішого суперника. Як тренер, я побачив наші слабкі місця - де і що потрібно підтягнути. Гадаю, ця гра піде нам на користь і додасть досвіду. Адже якби ми частіше грали проти хороших команд, то наші гравці додавали б у майбутньому. А вже потім приходить результат.

- «Меркурій» впевнено лідирує у західній зоні першої ліги. Як вважаєте, велика різниця між вищою і першою лігами?
- У першій лізі майже усі команди однакові за класом. А в порівнянні з вищою лігою, гадаю, різниця є досить суттєвою, що й показала сьогоднішня гра. Перед нами стоїть завдання вибороти путівку до вищої ліги...

... Тож не виключено, що цього року «Меркурій» може зіграти з «Ураганом» вже не товариський матч?
- Хотілося б на це сподіватися! За сприятливих обставин все можливо... Наше першочергове завдання - вдало завершити цей сезон. Спершу стати чемпіонами першої ліги, а потім побачимо. Тут багато чого залежатиме від керівництва клубу.

Зрозуміло, щоб виходити у вищу лігу, треба думати про кадрове підсилення, адже потрібен відповідний рівень виконавців. Просто так вийти в еліту, і як «Контингент», набрати три очки за 20 з лишком матчів... Нас таке не влаштовує у будь-якому випадку. Якщо у нас буде можливість підсилитися і хоча б на рівних протистояти лідерам вищої ліги, тоді і можна про щось говорити.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган».

26 березня. 15:00. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 50 глядачів. 

Арбітри: Юзик (Івано-Франківськ), Крашенінніков (Калуш).
«Ураган»: Іжаковський (Ципун, 21) - Павлюк, Чепорнюк, Ярий, Пилипів-к - Тменов, Сімка, Біро Жаде, Ренатіньо - Валенко, Цвєлих, Кіндратів, Шотурма.
«Меркурій»: Купчанко - Янчик, Рибак-к, Шерстньов, Ткачук - В.Гончар, Дележа, Багряк, Дерік - Мікулеску, Писько.
Голи: Сімка (5), Тменов (8), Ярий (18), Павлюк (22, 24), Цвєлих (39), Рибак (40, автогол) - Ткачук (28).
Попередження: Сімка (15), Біро Жаде (20), Тменов (24) - В.Гончар (16).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.