Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1195
0

Сергій БУБКА: «НОК - за проведення в Україні Євробаскета»

Президент НОК України зустрівся з генсеком ФІБА-Європи Наром Заноліном

Сергій БУБКА: «НОК - за проведення в Україні Євробаскета»
Сергей Бубка

Під час зустрічі були обговорені питання розвитку баскетболу в Україні та можливість проведення в Україні чемпіонату Європи 2015 року.

«Цього року ми приймаємо юніорську першість світу з хокею. 2012-ого, крім футбольного Євро, Київ прийматиме чемпіонат світу з фехтування, а наступного, 2013-ого, у Донецьку відбудеться юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Ми відкриваємо Україну для всього спортивного світу. В цьому контексті заявка на Євробаскет набуває особливої ваги, оскільки ми будемо будувати нові арени, які після закінчення турніру слугуватимуть не лише баскетболу, а й багатьом іншим видам спорту», - наголосив Сергій Бубка.

«Наша держава має гарні традиції у баскетболі, а головне – є бажання рухатись вперед. Саме надана можливість провести континентальну першість сприятиме залученню якомога більше молодих людей до занять фізичною культурою і спортом. Тому зі свого боку, Національний олімпійський комітет підтримує цю ідею», - додав президент НОК.

Наразі генеральний секретар ФІБА вже передав президенту Федерації баскетболу України Олександру Волкову всю необхідну інформацію про те, які документи треба підготувати, щоб стати одним із претендентів на проведення Євробаскета-2015. «Тепер до серпня ФБУ треба встигнути підготувати весь пакет заявочної документації, після чого оцінний комітет ФІБА відвідає країни-претенденти, вивчить і порівняє їх можливості», - зазначив Нар Занолін.

Офіційно ще невідомо, які країни стануть конкурентами України у боротьбі за право прийняти чемпіонат Європи, тож чекатимемо до 18 грудня. Саме цього дня у німецькому місті Мюнхен оголосять країни-господарки чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року і жіночого чемпіонату Європи 2017 року.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.