Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1597
0

Олена ПІДГРУШНА: «Нойнер того дня не їхала, а летіла»

Українська біатлоністка розповіла про свої відчуття після завершення виснажливого сезону

Олена ПІДГРУШНА: «Нойнер того дня не їхала, а летіла»
Елена Пидгрушна

– Незадовго до чемпіонату світу ви через застуду на два тижні вибули з тренувального процесу. Це позначилося на ваших виступах у Ханти-Мансійську?
– Напевно, позначилося. Під час чемпіонату світу я не відчувала, що знаходжуся в оптимальній формі. Тому всі особисті гонки завершила в районі 20-го місця. До того ж, оскільки організм був ослаблений, незабаром після індивідуальної гонки почався нежить. На щастя, до естафети він пройшов, інакше тренери не виставили б мене на командну гонку.

– Перед вашим третім етапом в естафеті чемпіонату світу в української команди була серйозна перевага над четвертим місцем. Це допомогло уникнути хвилювання?
– Хвилювання присутнє перед стартом чемпіонату світу, але в меншій мірі супроводжувало протягом турніру. Спочатку змагання складалися для мене не кращим чином – то не біжу, але стріляю, то біжу, але не стріляю. Іншими словами, протягом усього чемпіонату мене супроводжували провали, яких не можна було допускати, тим більше – в естафеті. Тому, виходячи на старт останньої гонки, думала не про медалі, а про те, як не дати волі почуттям й емоціям. Лише після фінішу я усвідомила, наскільки сильним стресом була ця гонка для мене. Звичайно, коли Валя Семеренко передавала мені естафету другою, я розуміла, що сильніша за ходом від білоруски Надії Писарєвої, яка в той момент була попереду. До цього я поставилася спокійно. Головним для мене було зробити те, що я можу, і по можливості навіть трохи більше.

– Через непередбачуваний ханти-мансійський вітер завалили стрілянину багато визнаних лідерів. За рахунок чого вам вдавалося досить успішно стріляти?
– Напередодні першості найбільше мене хвилювали саме стрілецькі показники. На цей сезон у мене припав серйозний спад у стрільбі. Кожен мій «нуль» цього року – на вагу золота. Мені важко сказати, чому подібне відбувається. Можливо, трохи недопрацювала під час підготовки. Може, позначається те, що в цьому сезоні я додала в ході. У Ханти-Мансійську я стріляла теж аж ніяк не ідеально. І не в погодних умовах справа. Так, в естафеті зосередилася і відстрілялася стабільно. Але суті справи це не змінює. Нам з тренерами після закінчення сезону доведеться розібратися, в чому причина мого спаду у стрільбі.

– Коли передали естафету першою, чи сподівалися ви не просто на медаль, а на «золото»?
– Пам’ятаєте, що сталося з Валею Семеренко на етапі Кубка світу в Оберхофі? Тоді наша перевага була ще вагомішою, але після п’яти штрафних кіл ми опинилися за межею призових місць. Будь-що могло трапитися. Впевненість, що будемо на п’єдесталі, з’явилася, коли Хвостенко чисто відпрацювала «стійку».

– А якби ви мали 24 секунди переваги після останньої стрільби, могли б не пропустити поперед себе німку Нойнер?
– Я не ясновидиця, а тому не можу однозначно відповісти на це питання. Хоча відверто скажу, що Магдалена Нойнер того дня не їхала на лижах, а летіла. На кожному колі стільки відіграла, що комусь важко було з нею суперничати. 

– Чи отримали ви вже матеріальну винагороду за медалі?
– Напередодні чемпіонату світу нам ніхто нічого не обіцяв. Можливо, ми повернемося до цієї розмови, коли сезон завершиться. Після успішного старту у Кубку світу спонсори вже вручали нам премії. Поки ж приймаємо безліч поздоровлень – зокрема, від Президента країни. Також за успішний виступ має бути призначена Президентська премія. Окрім того, вже подані документи на присвоєння мені звання заслуженого майстра спорту.

Віталій ПОПОВИЧ, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

МУДРИК: «Я не реализовываю весь свой потенциал по некоторым причинам»
Футбол | 05 мая 2024, 12:05 12
МУДРИК: «Я не реализовываю весь свой потенциал по некоторым причинам»

Украинский вингер «Челси» понимает, что может играть значительно лучше и эффективнее

Впервые с 2002 года. Известный клуб вышел в АПЛ + пары плей-офф Чемпионшипа
Футбол | 04 мая 2024, 16:38 3
Впервые с 2002 года. Известный клуб вышел в АПЛ + пары плей-офф Чемпионшипа

Завершен регулярный сезон в Чемпионшипе, в АПЛ вышли Лестер и Ипсвич

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.